Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (16)

plakát

Gólman (2019) 

Jako fajnšmekr jsem byl nadšen, že se o legendárním Terrym natočil film. Ale ve finále jsem byl spíše zklamaný. Neautentičnost dresů je zkrátka malér... Vůbec mě to extra nevtáhlo do té doby tak jako třeba Rocket nebo z jiného odvětví Těžká váha... a pak jsem hnidopich na nepřesnosti. Záměna Calderovo trofeje a poháru, to je ještě chyba dabingu, ale... černý hokejista v Bostonu byl špatně, asi o dva roky se O'Ree se Sawchukem minul... scéna kde jde Sawchuk do brány na pár sekund za Giacoma? Podle gamelogu na stránkách NHL další ptákovina, poslední zápas regulérně Terry odchytal celý. A osobně mě zklamal třeba okamžik, kdy Gordie Howe sedl v šatně vedle uvadajícího pijícího Sawchuka a já čekal charismatickou motivační řeč ve stylu Rockyho Balboy, ale Gordie se ve finále jen Terryho zeptal, jestli nechce do hospody a pak se nechal odmítnout a odehnat... je to škoda, s větším budgetem by film o Sawchukovi byl větší jízda. Asi se všichni tvůrci snažili, neříkám, že to za shlédnutí nestojí, ale určitě se mi to nevejde mezi hokejové filmy, které považuji za TOP. Jinak souhlas, herec v hlavní roli vybrán dobře.

plakát

Dohráno (2001) (pořad) 

No panejo. Koukám včera na hokej a Záruba na konci řekne, že můžeme pokračovat Dohránem. No ne, pořad furt jede??? Před lety, kdy českou ligu vysílala Nova a úroveň přenosu i zpravodajství stála za prd, byl tenhle pořad pro mě v neděli večer nebo pondělí ráno nepostradatelná záležitost, i kdyby se to na video muselo natočit. Uplynulo nám X let a včera jsem sledoval dnešní verzi. Hokej už dnes jede sólo, ale pořád tu máme poctivé referáty z osmi utkání víkendového kola, dokonce i s expertem... ale... už to není ono. Není to pořadem, ale dobou. Kterýkoliv zápas si dnes můžeme pustit v multidimenzi O2 a vyhledat si jakýkoliv okamžik. Záběry toho nejzajímavějšího na nás skáčou ze sociálních sítí a shrnutí jsem už dnes zvyklý sledovat v trošku bulvárním TikiTaka. Objektivně bych dal hvězdy čtyři, ale za "zásluhy" dávám pět. I když teda sám nevím, jestli v dnešní době začnu Dohráno zase sledovat. :) edit - tak jsem začal sledovat :)

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Chápu, krásné efekty, oživení ságy... Ale z epizod, co jsem viděl (1-7) je objektivně toto nejslabší. Grády pro mě dodávají "tradiční postavy", na druhé straně konec Hana Sola byl až nedůstojný... nové tváře mě nezaujaly... voják impéria, který na první akci dostal kvér místo mopu a prchl... záporák nosící černej oblek na památku dědy Vadera, co vypadá jak Jan Kraus zamlada... nesympatická buchta, u které nechci prozradit spoiler, co na mě teď vyskočil náhodou na internetu a je trapnej... upřímně kdyby se na konci neobjevil Mark Hamill asi bych dal ještě o jednu hvězdu méně :(

plakát

Poslední žoldák (2021) 

Tak nějak nechápu, proč pořád klesá hodnocení. Je jasné, že první si to na netflixu pustili fanoušci JCVD, ale přijde mi, že to tu spoustu lidí uměle podstřeluje a proto jsem i jednu hvězdu oproti původnímu hodnocení přidal. Tak 1) Poslední francouzská komedie, kde jsem se za břicho popadal bylo "Drž hubu"... od té doby kolikrát dobří herci, dobrý nápad, ale provedení křečovité (Návštěvníci 3, Narko, Dejte mi pokoj) 2) Jean-Claude natočil v roce 2008 dobrou sebereflexi za své filmy z 00's... ale co si budeme povídat, kromě Postradatelných 2 a dabování pohádek v další dekádě o moc víc nepředvedl. U Posledního žoldáka jsem se bavil, jasně že ne tak jako u starších kousků, ale nezklamal mě. JCVD si tu opět dělá legraci sám ze sebe jako v belgickém filmu z roku 2008, ale tentokrát sám sebe půl filmu nelituje. Za mě optimum pro tento film skóre okolo 65%...

plakát

Teror ve vlaku (2002) odpad!

Jako jo, tomuhle předcházely už filmy, co byly čistě rovnou na DVD. Ale jak na Infernu, Poslání... i tom Replikantovi člověk našel něco pozitivního (zajímavé tváře, dejme tomu dobrý nápady v jinak chatrných scénářích...), tohle je fakt dno :) normálně přidávám hvězdu za Jeana, Arnolda, Slye... Ale tady JCVD i oproti o jediný rok zpátky starším filmům neskutečně klesnul, takže ani ta jedna nepřichází v úvahu (a to ji ode mě dostal i Sly za mizerný Plán útěku 3). Koukám další na řadě je film Peklo (2003), to jsem prožil už u sledování tohohle filmu.

plakát

Konečná (2013) 

Milé překvapení. V úvodu jsem myslel, že Arnold natočil něco ve stylu Svěrákovo Vratných lahví, ale pak se to slušně rozjede. Zápletka, postavy i obsazení v pohodě, Arnie klasicky hlásí a tváří se a vypadá tak, že mu člověk i věří, že bandu zloduchů na starý kolena poladí a sjedná pořádek. Takže doporučuji :)

plakát

Plán útěku 3 (2019) 

Ani nevím, za co jsem dal hvězdu. Asi za to, že se mi fakt hodně líbila jednička. Dvojku jsem přeskočil, protože je to prý ještě větší blbost a trojka jí ignoruje, snad dokonce rozjel Sly natáčení trojky v závěru natáčení dvojky, protože mu došlo, že to bude hroznej trapas. A upřímně radši ani nedomýšlím, co v té dvojce je, pokud toto má být lepší. V jedničce se mi líbilo krom spojení s Arnoldem i charisma vedlejších postav... tady všichni tak nějak šíleně pobíhají... zamindrákovanej hlavní hrdina sehnal pár vesnických vyhazovačů a někdo mu svěřil, aby věznil podivný lidi v rozpadlým vězení... pak ho napadlo podojit čínskýho magnáta, co spolupracoval na tvorbě vězení z jedničky a unese mu dceru a do toho si řekne, že se pomstí Stallonovi za smrt svýho otce... zápletka sama o sobě není horší, než u jedničky, ale provedení... atmosféra filmu taky nic moc... kulisy horší než v amatérských filmech Řezníkovo ZNK... Batista si chodí se samopalem po věznici jakoby se nechumělilo, Sly přileze sám kanálem... dvojice Asiatů se zatím nechá venku chytit, protože je zahlídnou na kameře, jejíž signál jde do notebooku, co mají padouši položenej v kukáni... k úniku z cely stačí zapálit omítku. Návaznost na jedničku snad jen tím, že se Stallonova postava jmenuje zase stejně a camea 50 Centa... P.S. teď koukám na obsazení a Daniel Bernhardt tam zahrál toho bachaře, co mu ve vzájemným souboji ten kungfu master z Číny postupně zláme všechny končetiny a skočí mu pak na hlavu... jako nikdy netočil extra pecky, ale tohle je smutný...

plakát

Zúčtování v Malém Tokiu (1991) 

Tenhle film mě v éře VHS minul, ale i když je to prostě slátanina, musel jsem dát čtyři hvězdy (i kvůli svýmu nicku, protože v 90. letech toho moc lepšího Dolfík nenatočil). Yakuza, useknutá hlava nebo ruka samurajským mečem, pomsta za vraždu rodičů, extrémně zlej záporák, svaly, typ sešrotovanej v autě, zajímavý obsazení... Ludgren, Lee i Tagawa celý film suše hlásí a skoro nezastavují v mlácení a zabíjení svých soupeřů. Jasně, spousta situací je absurdních, ale i díky docela krátký minutáži to nestihne nudit.

plakát

Krvavý sport 3 (1996) 

Totálně nesmyslný... film láká na Pata Moritu a mistra Suna, přičemž první se objeví v jedné scéně a druhý se během krátkého camea nechá jen vyhodit do povětří. Celý příběh vypráví Cardo desetiletému synovi, kterého vzal bůhvíkde. Baba co sbalil ve dvojce zmizela, zrzka s kterou to jiskřilo a která se pak vyklubala jako dcera hlavního zloducha, u tý jsem vůbec úlohu ve filmu nepochopil. A když už se před ním vsleče neteř nového mentora, tak ji odmítne s tím, že protože je dcera Suna, tak jsou ti dva vlastně sourozenci. Jak už se tu zmínilo, zapalování ohně a lámání tréninkových tyčí alá superman, další nesmysl. Kumité oproti předchozím dílům působí děsivě. Hlavní zloduch to zároveň organizuje a podplatí porotu, přestože všechny zápasy končí KO... Zatímco ve dvojce musel Cardovi dát přihlášku Donald Gibb a v jedničce musel Dux dělat před porotou úder smrti, tady si Cardo do turnaje nakráčí zadním vchodem, když už to všecko jede. Cardo během turnaje pomlátí partu pitomců v divných kostýmech, člověk může snad jen se slzou v oku zavzpomínat na charismatický zápasníky z jedničky. Hlavní soupeř je obří Kazach, co skoro nemluví. Klasicky jako v 1 a 2 opět zabije semifinálového soupeře. Akorát tady zlomí vaz už vyplýmu frajerovi a vlastně okolí to ani moc nevadí. Člověk se v závěru ani nedoví, jak vše dopadlo... asi hlavní zloduch prohrál majetek kvůli sázce na Kazacha, ani nevíme, jestli mu nakonec Cardo opíchal dceru... jako člověk, co cvičí, snad akorát pochválím formu hlavního herce, postava do bojových sportů akorát. Teď koukám na děj čtyřky a to už bude asi totální slátanina, ale tak i tohle jsem shlédl v době zákazu vycházení kvůli pandemii koronaviru, tak možná i na ní dojde :)

plakát

Univerzální voják: Zpět v akci (1999) 

Mizerné hodnocenní tady a fakt, že film byl vyřazen z ofiko franšízy, mě upoutal natolik, že jsem si řekl, že takovou ptákovinu musím vidět. No a nakonec jsem se rozhodl trošku hodnocenní vylepšit. Tím, že jsem byl připraven na nejhorší, tak mi film přišel jako takové docela odpočinkové ucházející horší béčko. Výkon Van Damma je v rámci druhý poloviny 90. let ještě docela dobrý :) S.E.T.H. zahraný komparzistou z prvního dílu Jaiem Whitem nebo záporák Romeo nepůsobí úplně nejhůře. Určitě neříkám, že jde o důstojné pokračování jedničky, neviděl jsem televizní sequely ani o deset let novější pokračování, která tento díl ignorují, ale když nečekáte zázrak, tak i přes docela krkolomné souboje film má poměrně spád. Jo a zajímavá myšlenka byla taky to, že si ztělesněný počítač i přes proklamovanou absenci emocí chtěl osvojit dceru hlavního hrdiny, která si s ním povídala, než mu ruplo. :) Na nervy mi lezla hlavní ženská postava. Heidi Schanz jsem její drsnost moc nevěřil a celkově šlo o napodobeninu ženské postavy z jedničky... byla tam tak nějak navíc. P.S. komu taky jako mě vrtalo hlavou, kde viděl Brenta Hinkleye, tedy bláznivýho I.T. s modrými vlasy, tak jde o manažera fast foodu ve volném pádu :)