Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novým partnerem policisty Chrise Kennera se v boji proti zločinu stává Johnny Murat, který je jeho pravým opakem. Chris je plavovlasý běloch, vyrostl v Japonsku, i dnes ctí japonské tradice a pohrdá americkou kulturou. Johnny je Asiat, vyrostl v Americe, japonské tradice mu nic neříkají, zato si s chutí užívá všeho amerického. Zdá se, že jediné, co mají společného, je láska k bojovým uměním. Společně mají vyřešit sérii zločinů v japonské čtvrti a dostanou se přitom na stopu japonské mafie Yakuzy, jejíž nelítostná krutost a fanatická disciplína z ní dělá tu nejnebezpečnější na světě. A pokud ji řídí chladnokrevný Yoshida, platí to dvojnásob. Ten se právě vraždou původního majitele zmocnil klubu Bonsai a setnul hlavu prostitutce Angel, která ho zradila. Svědkem chladnokrevné vraždy byla zpěvačka Minako Okeya a Chris, který chce získat informace, ji s Johnnym v poslední chvíli zachrání před útokem zabijáků. Současně Chris zjistí, že to byl právě Yoshida, kdo před lety zavraždil jeho rodiče, a navíc se s Johnnym dostane na stopu nové, nebezpečné drogy, kterou chce Yoshida zaplavit město. Yoshidovi se sice podaří Minako unést, Chris a Johnny však nedbají jeho hrozeb, proniknou do jeho přísně střeženého domu a zpěvačku znovu zachrání. Yoshida, jehož ješitnost byla zasažena na citlivém místě, vyšle do ulic malou armádu s jediným příkazem - zmocnit se Minako, Chrise i Johna. V japonské čtvrti se rozpoutá nelítostná a krvavá válka. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

Bat55 

všechny recenze uživatele

Akčné béčko ako vyšité!!!Ja tieto staré B-filmy proste milujem.Hlavné duo Dolph Lungren a Brandon Lee sú parťáci ako sa patrí a záporák Tagawa je proste coolový béčkový herec.Je tam akcia neuveriteľná,Lungren si chodí ako Terminátor a striela zločincov a každého trafí,len oni neho nie.To by ale nemohol byť ústrednou postavou tohto filmu.Dnes už po smrti Brandon Lee tu bol taktiež skvelý a občasná hláška z jeho úst taktiež nechýbala.Myslím,že film,ktorý je aspoň do akcie dobrý a aj trochu srandy nechýba,ale k čomu to,keď sa po 3/4 filmu začnem nudiť a už to tak neočarí.Ale bavil som sa:D/68%/ ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Málo platný, tohle je už po zásluze jeden z klenotů akčního video béčka. Primitivní příběh, nadlidské výkony, úderné hlášky. Jasně, kontrast dvou mužů zákona, kdy jeden je napumpovanej hromotluk, kterému dělá společnost povícero bohatý arzenál maskovaný v botníku a druhý střízlík v sametové košili s nabroušeným jazykem a kupou trefných připomínek. Jenže o to v době, kdy jsem Zúčtování v Malém Tokyu viděl prvně vůbec nešlo. Brutalita, nahota, masakry a otevřeně prostřené momenty rituálních tradic hnaly raiting tak vysoko, jak vyčnívá Dolph Lundgren nad kupou mrňavých asiatů. Tohle je jeden z mála filmů, kde svou neohrabanou hereckou náturou dokázal prospět. Sice je zvláštní, že likvidace a souboje prochází s velkým nasazením, ovšem v milostných scénách vypadá spíš na střevní koliku, ale komu by šlo o expanzi erotického prvku v proudu desítek litrů krve? Brandon Lee měl našlápnuto k tomu, aby se stal zaslouženou akční akvizicí, o to víc mrzí, že mu nebylo dopřáno to stihnout. Tenhle film ať už je jakýkoliv mu k tomu celkem napomohl. A ta zprvu a nejen zprvu nenápadná Tia Carrere, ta musela nejprve něco před kamerou ukázat, aby se pak mohla ukazovat i kupříkladu jako lovkyně pokladů. Scénář jak sem říkal je primitivní od A po Z, ovšem hlášky (jak tomu u béček bývá) jsou dokonalé: „Rád bych Yoshidu připravil o kus jeho anatomie.“ Zajímavou složkou je i nezaměnitelná hudba Davida Michaela Franka, do které občas zarapují kulky nakoupivší gauneři. Tady nemá cenu rozebírat chyby a nedostatky, zmiňovat sentiment a nebo srovnávat filmografie. Tohle je ku zábavě. Proto nemůžu na méně než 3 hvězdičky. Přeci nehodím plivanec na takovýhle (už jednou zmíněný) akčně-béčkoidní klenot. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že po tomhle filmu jsem si uvědomil, jak mi Dolph Lundgren v mým mládí neskutečně utekl. Pár jeho filmů jsem viděl, to ano, a možná mezi nimi bude i tento, ale v době, kdy jsem byl malej a měl jsem sjetou každou kazetu ve videopůjčovně mi nějak nedocházelo, že i on je jeden z předních akčních herců, kteří na konci osmdesátek a během devadesátek určovali klukovské sny. Zúčtování v Malém Tokiu je sice ptákovina, proto taky v žánru komedie, ale jako bojůvka je to dost slušná. Dolph a Brandon je v tomhle filmu super dvojka a bitky jsou natočeny tisíckrát líp, než se můžu kolikrát setkat v dnešních akčních filmech. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Ve své době špičkový akční film, dnes již pouze průměrný... Na tomto filmu se věk bohužel řádně podepsal. Hlavní problém asi je, že film měl táhnout tehdy ještě relativně úspěšný Lundgren, ale pro mne ho tehdy i dnes vyloženě zachraňuje a táhne excelentní Brandon Lee (který měl hrát pro jistotu zatím spíše "druhé housle"). A to jak v oblasti herecké (prostě hraje, je vtipný, je v něm kus života, je to sympaťák atd.). Tak v oblasti soubojů, kde se "krev" jeho otce prostě nezapře a Brandon tak svým stylem, mrštností a kopanci mnohonásobně převyšuje všechny bijce tohoto filmu včetně obrovitého Dolpha... Jinak film je to pohodový, dobré prostředí, skvělé hlášky, napětí, občas překvapivá brutalita. Tragédií je ovšem závěrečný "boj na meče" Dolpha s hlavním záporákem, který mě v dnešní době po prvním zhlédnutí tohoto filmu vyloženě rozesmutněl… /60%/ ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak jo, přiznávám, viděla jsem z toho akorát sem-tam útržek, ale i to mi stačilo k poměrně jasné představě. Jeden velký, silný, slizký, blonďatý, jeden malý, rychlý, protekční brunet a vnadná manekýna k zachraňování. A samozřejmě nechybí ani tetovaný záporák s patřičně zlým kukučem a ještě zlejšími vražednými manýrami. Všichni poctivě běhají, bijou se, střílejí po sobě, i nějaký ten šerm se dostane ke slovu, postrádala jsem akorát bungee jumping a nějakou tu bitku při pádu z letadla (možná mi ty pasáže unikly). Hlavní kladný hrdina (v šik aikido oblečku) je ke konci válcován - obvyklá zanedbatelná kulka v rameni, decentní šrám po meči přes upocená ňadra -, aby se vzedmul k závěrečnému výkonu a odpálil hlavního záporného hrdinu v spektakulárním ohňostroji až na oběžnou dráhu Neptunu. Pomsta dokonána - objetí, pusa, kožený úsměv skrz malebnou stružku krve z obočí, titulky. UF! Kdybyste mi drželi smradlavé fusky u hlavy a nutili mě koukat na celých 76 minut, stěží bych z rukávu vytasila vyšší hodnocení než tu jednu usmolenou hvězdičku. Ovšem vidět to v roce vzniku, mohly to být třeba i čtyři, puberťačka jsem byla akcechtivá a nenáročná. 29% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu se objevuje ceklem 13 nahých žen. (LION-MR.T)
  • Bunda, ktorú nosil Lundgren vo filme, má na ľavom rukáve kanji logo, ktoré je odkazom na Kyokushin - štýl karate, v ktorom Dolph získal dva tituly majstra Európy. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama