Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Horor

Obsahy (7)

Žena upír

Žena upír (1926)

Na karnevalu se mladý argentinský architekt Manuel Robledo setkává s Elenou, markýzou z Torre Blanca. Zanedlouho po jejich setkání je Elena obviněna z neštěstí a ztráty majetku, které způsobila markýzi de Fontenoy. Aby se vyhnula kritice okolí rozhodne se Elena opustit zemi a odjíždí do Argentiny, kde se znovu setkává s Manuelem, který zde dohlíží na stavbu místní přehrady. Elena má ze setkání radost, netuší ale, že její příjezd do Argentiny rozběhne řadu událostí, a že se stane i jedním z hlavních důvodů rozepře mezi Manuelem a místním zločincem Manosem Durasem.

Journey to the Lost City

Journey to the Lost City (1960)

Do města Eschnapuru přijíždí architekt, aby dohlédl na vykonání prací, které přikázal provést místní maháradža. Na cestě se setkává s krásnou chrámovou tanečnicí a oba se do sebe zamilují. Architekt však netuší, že tanečnice se má již brzy stát maháradžovou nevěstou. Po tomto zjištění se rozhodnou uprchnout. Na útěku jsou však zadrženi maháradžovými muži. Po krátkém zadržení, kdy dívka nakonec svolí k vynucenému sňatku, se maháradža umoudří a oba milence propustí na svobodu.

Black Oxen

Black Oxen (1923)

Příběh ženy, která skrze operaci znovu získá své mládí a musí se rozhodnout mezi dvěma muži. Mladším, který jí teprve nedávno vstoupil do života a mužem, který ji miloval celá léta. Situaci jí neulehčuje ani okolí, které na její nepřirozené omládnutí reaguje poněkud rozpačitě.

Tento film na pomezí science fiction natočil Frank Lloyd, který do něj obsadil dvě z největších filmových hvězd němé éry: Corinne Griffith a Claru Bow.

Dáma z lože č. 13

Dáma z lože č. 13 (1928)

Jednoho večera rakouský plukovník Karl von Raden potkává v opeře krásnou Tanju. Na první pohled se do sebe zamilují a několik následujících dní se pak vídají. Von Raden však brzy musí odjet do Berlína, kam má přivézt tajné plány. Ještě před odjezdem zjišťuje, že Tanja je ve skutečnosti ruskou špionkou. Tanja mu vše přichází vysvětlit do vlaku. Po chladném odmítnutí se však nakonec rozhodne plány ukrást, což vede k tomu, že Karl je obviněn a odsouzen za zradu. O všem se dozvídá Karlův vlivný strýc a rozhodne se situaci vyřešit.

The Raven

The Raven (1935)

Mladá dívka je zraněna při autonehodě a k její záchraně je nutná operace mozku. Její otec, vlivný soudce, požádá o pomoc zkušeného neurochirurga doktora Vollina. Netuší však, že Vollin je posedlý povídkami Edgara Allana Poea a v soudcově dceři vidí nejen pacientku, ale především svou vysněnou Lenore. Soudce několikrát požádá Vollina , aby jeho dceru nechal na pokoji. Vollin se ale své Lenore nehodlá vzdát a vymyslí plán, jak se zbavit jejího otce i jejího snoubence. Ke svému plánu využije důvěry hledaného kriminálníka, který jej přichází požádat o změnu vzhledu.

The Black Sleep

The Black Sleep (1956)

Noc před popravou za vraždu, kterou nespáchal, je Dr. Gordon Ramsey ve své cele navštíven známým chirurgem Joelem Cadmundem. Ten Ramseymu dává prášek, po kterém by měl snáze usnout. Ramsey však netuší, že se ve skutečnosti jedná o východoindickou drogu zvanou „nind andhera“ (Black sleep), která má za následky navození stavu podobného smrti. Ramsey je tak ve své cele prohlášen za mrtvého a svěřen doktoru Cadmundovi. Brzy se tak ocitá v Cadmundově domě, kde zjišťuje, že Cadmund se pokouší pomoci své ženě z komatu způsobeného nádorem na mozku, pokusy s mozky lidí, kteří jsou pod vlivem drogy Black sleep.

Black Friday

Black Friday (1940)

Chrirug dr. Sovac se rozhodne zachránit život svému umírajícímu příteli profesoru Kingsleymu a transplantuje mu část mozku gangstera. Výsledkem zákroku je rozdvojení mysli. Sovac si brzy tohoto výsledku povšimne a zjistí, že gangster kdesi ukryl peníze, k nimž se teď Sovac snaží manipulací s Kingsleyho myslí dostat. Kingsley pod nátlakem stále více propadá šílenství.

Reklama