Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Komedie
  • Drama

Recenze (5)

plakát

Legenda o Mulan 2 (2004) 

Lepší kresba než v jedničce, několik dobrých vtipů, ale ve všech ostatních ohledech mnohem slabší, hlavně příběh. Asi by mě tahle Mulan nezaujala ani jako samostatný film, natož ve srovnání se skvělou jedničkou.

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 

Velmi povedená bláznivá a dost černá komedie. Nejvíc mě asi pobavilo vyšetřování Alanova útěku a samozřejmě část s Einsteinem. A moje rada: určitě si napřed pusťte film, a pak teprve přečtěte knížku (nebo poslechněte jako audioknihu, ta je skvělá) a užijete si obojí. V opačném pořadí vás film nehorázně zklame.

plakát

Hitler kaput! (2008) 

Pár skvělých fórků (kuřácký koutek, nebo chvíle, kdy se Schurenberg "málem prozradil", ), pár hrozně laciných (scéně s Hitlerem a bramborami by prospělo zkrátit na pětinu) a pár srozumitelných asi jen autorům. Bizarní prostředí není na škodu, ale dalo se z něho vytěžit o hodně víc. Z parodie na Sedmnáct zastavení jara také.

plakát

Death Note - Zápisník smrti (2006) (seriál) 

Naprostá klasika anime a to plným právem. Touha změnit svět a souboj dvou geniálních mozků se spoustou nečekaných zvratů, téma, které donutí člověka zamyslet se, většinou povedená kresba a přiléhavá hudba. Bohužel, od půlky výrazně slabší, nové postavy jsem si nedokázala nijak oblíbit.

plakát

Kurošicudži (2008) (seriál) 

Nápad zajímavý, kresba celkem kvalitní, ale to je všechno. S viktoriánskou Anglií to má společného akorát několik jmen, přitom potenciál, který tohle období nabízí, je ohromný. A co místo toho vidíme? Atmosféra doby zabitá oblečením i chováním většiny postav (rádoby "roztomilou" slečnu jsem měla chuť uškrtit po třech vteřinách), laciné vtipy a ještě lacinější zápletky (soutěž ve vaření karí, opravdu). Ale pořád lepší nezávazné až parodické blbnutí, než hrozné drama a patos pozdějších dílů. Nemůžeme se ani bát o ústřední dvojici, protože Sebastian všechno vyřeší levou zadní a nezapomene prohodit stokrát opakovanou hlášku. Asi fakt nejsem cílová skupina.