Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný
  • Komedie

Recenze (8)

plakát

Interstellar (2014) 

Četl jsem spoustu recenzí, ve kterých byl Interstellar chválen a na druhou stranu i dost recenzí, kde film dosti kritizovali. A tak jsem si konečně našel čas film shlédnout a udělat si vlastní názor. Musím říct, že jsem byl mile překvapen. Film si drží vcelku ponurou atmosféru, která se dle mého názoru k filmu skvěle hodí. Začátek filmu nás seznámí s příběhem, který postupně graduje až k finále, u kterého jsem byl trošku zklamán, ale i tak jsem byl s filmem spokojen. Herecké obsazení také neurazí a myslím si že McConaughheymu role sedla na výbornou, na druhou stranu Michael Caine mi do role astrofyzika úplně nesedl. Bohužel scénář mě v některých momentech docela zklamal a u některých dialogů jsem si říkal ''to jako fakt myslíte vážně ?'', bylo tomu hlavně v momentech, kdy robot překládá pro Coopera údaje do morseovky. Pro to také nedávám plný počet. Naopak co mě potěšilo byl soundtrack. Hans Zimmer nezklamal a připravil výborný hudební doprovod, který skvěle dotváří strhující podívanou. Interstellar rozhodně není špatným filmem, jak uvádějí některé recenze. Film sází na strhující sci-fi podívanou plnou vizuálních efektů, a přesně to divák také dostane. Jen škoda, že scénář trošku pokulhává, ale to se dá překousnout a film si užít. Interstellar rozhodně není tak skvělý, jak tvůrci slibovali v trailerech, ale určitě to není špatný film. Záleží, co od toho člověk čeká, někomu se film líbit bude, někomu zase ne. Já jsem s filmem spokojen, takže Interatellar mohu s čistým svědomím doporučit.

plakát

Já, legenda (2007) 

Někteří říkají, že Já, legenda je špatný film a že Will Smith neumí hrát, jiní zase říkají pravý opak. Je pravda, že po prvním shlédnutí tohoto filmu jsem byl lehce rozčarován. Musel jsem si urovnat své dojmy v hlavě a trochu o filmu popřemýšlet. Po druhém shlédnutí jsem měl jasno, je to prostě film, který tvůrci slibovali. Will Smith se se svou rolí popral obstojně, hraje naprosto uvěřitelně. V post apokalyptickém New Yorku ztvárňuje posledního přeživšího a z jeho výkonu je cítit jisté zoufalství, strach, ale i jistá naděje a to v vše v uvěřitelné podobě. Přidejte si fakt, že odehrál skoro tři čtvrtě filmu sám a musí vám dojít, že Will Smith rozhodně není špatný herec a skvěle se hodí na takovéto role. I post apokalyptický New York si zaslouží pochvalu, zdevastované město dokonale vykresluje atmosféru filmu. Atmosféra filmu je jedním slovem vynikající. Ve dne hlavní hrdina shání po městě zásoby a v relativním klidu hraje golf na palubě letadlové lodi a vysílá rádiem zprávu pro ostatní přeživší, doufajíc že se někdo ozve, v noci, kdy mutanti vycházejí se naopak se strachem zabarikádovává doma. Právě s příchodem noci atmosféra houstne. Zpracování mutantů mi naopak vůbec nesedlo. Mutanti vypadají uměle a v některých scénach i dost komicky. Zkrátka člověka nevyděsí a s jejich příchodem na scénu dost utrpí jinak skvělá atmosféra filmu. Takže si to shrňme, Já, legenda rozhodně není špatným filmem, skvělou atmosféru dokresluje kvalitní soundtrack, Will Smith hraje uvěřitelně a i ostatních pár herců (i když se objeví skoro až na konci) podalo dobrý výkon. Jen škoda těch mutantů, kteří trošku kazí atmosféru filmu svou umělostí a tak trochu i komičností. Já, legenda rozhodně nedělá svému žánru ostudu a nabízí kvalitní podívanou.

plakát

Komando (1985) 

Osmdesátková klasika. Tak nějak bych Komando nazval. Příběh filmu je známé klišé, banda zabijáků unese dceru hlavnímu hrdinovi, poté mu vyhrožují, že když nesplní jejich požadavky, tak dceru zabijí. On si to samozřejmě nenechá líbit a tak jde dceru získat zpátky a cestou likviduje každého, kdo se mu připlete do cesty. Mohlo by se zdát, že je to klasická zápletka osmdesátkových bijáků (skutečně tomu tak většinou je), ale Komando přichází se svou tajnou zbraní. Tou zbraní jsou velmi komické scény, kdy například Matrix vyskočí z letadla, spadne do vody a v následující scéně, kdy z vody jde ven má suché oblečení. Takových scén je ve filmu nespočetné množství a opravdu se u nich člověk pobaví. To vše je okořeněno tvrďáckými hláškami hlavního hrdiny i ostatních postav (hlášky opravdu stojí za to :-D). Akční podívaná s Arnoldem v hlavní roli, výbuchy, tvrďácké hlášky a spousta zábavných filmových chyb, které Vás pobaví.

plakát

„Čtyři vraždy stačí, drahoušku“ (1970) 

Tento film si téměř nikdy nenechám ujít, když běží v televizi. Skvěle napsané a posléze i zahrané postavy, výborní herci, legendární hlášky a to vše obohaceno obrázky Káji Saudka. Pan Lipský ztvárnil svou postavu naprosto bravurně a u scén, kdy otevře dveře a vypadne mrtvola padám smíchy. I další herci nezůstávají pozadu a skvěle ztvárňují své postavy (Josef Kemr má nezapomenutelné hlášky a exceluje snad v každé scéně, kde se objeví). Takže ve zkratce, film má nápaditost, originální humor, skvělé herecké obsazení, neuvěřitelně vtipné scény a to vše je prokládáno opravdu zajímavými obrázky Káji Saudka. I po letech film neztrácí své kouzlo a dokáže pobavit a dle mého názoru tento film patří ke skvostům české kinematografie.

plakát

Zastav a nepřežiješ (2006) 

Výborná věc, když chcete jednoduše vypnout, nepřemýšlet nad příběhem a jen se bavit. Kaskadérské kousky, akce a smršť nejrůznějších hlášek dělají z tohoto filmu vynikající volbu na odreagování a pobavení. Co dodat, je to prostě jízda od začátku do konce.

plakát

Jeepers Creepers (2001) 

Tento film jsem viděl už hodně, hodně dávno, tak jsem se na něj před pár týdny podíval znovu. Začátek se mi zdál více méně nezáživný, ovšem jakmile se na scéně poprvé objeví tajemná dodávka, film nabere rozměr pravého mysteriozního hororu. Tajemnou atmosféru si film drží ale pouze do doby, kdy spatříme ono monstrum na farmě zblízka. V tu chvíli jsem se jen pousmál a atmosféra byla rázem ta tam. Je pravda, že když jsem film viděl před x lety prvně, působil na mě opravdu jako mysteriozní horor a některé pasáže mě hodně vyděsily, zkrátka byl jsem mile překvapen. Dnes tohle bohužel říct nemůžu, první polovina filmu má stále dobrou atmosféru, ale jakmile jsem viděl tvář monstra, jen jsem se pousmál a řekl si ''co to jako je'' :-) A proto raději zapomenu, že jsem se na film nedávno znovu podíval, a raději budu vzpomínat na jeho první shlédnutí před mnoha lety.

plakát

Rychle a zběsile 7 (2015) 

Dnes jsem se konečně dostal ke shlédnutí tohoto dílu a s klidem mohu říct, že jsem dostal přesně to, co jsem od sedmičky čekal. Už od začátku filmu, kdy hlavní záporák Jason Statham demoluje nemocnici mi bylo jasné, že se film bude držet vyjetých kolejí a nebude šetřit přehnanými akčními scénami. U scény, kdy Paul Walker a Vin Diesel ukradnou šejkovi auto a přeskočí s ním z jednoho mrakodrapu do drudého jsem si říkal, že tohle tvůrci nemohou myslet vážně a dělají si z toho všeho vyloženě srandu, ale kupodivu mi to nevadilo (na něco takového jsme přece u Rychle a Zběsile zvyklí). Jelikož sérii Rychle a Zběsile sleduji už od prvního dílu, bylo mi vcelku jasné, co od sedmičky čekat. Člověk, který neviděl předchozí díly může připadat, že film je naprosto přehnaná akční podívaná, ale fanoušek série dostane přesně to co od dalšího dílu očekával....

plakát

Věc (1982) 

Nedávno jsem se na Carpenterovu Věc po dlouhé době znovu podíval a i po těch letech jsem si film parádně užil. Film má skvělou atmosféru, která je dokreslena výbornou mysteriozní, depresivní hudbou....a ano herecký výkon Kurta Russella, který v tomto filmu stvárnil hlavní postavu naprosto skvěle (hned první scéna ve které se objevý, kdy vylije svůj drink do šachového automatu je skvělá). To vše dává dohromady naprosto skvělý filmový počin, který i po všech těch letech dokáže nahnat mráz po zádech. Pokud už Vás nebaví současné, mnohdy dosti ubohé hororové snímky, tak Věc vřele doporučuji.