Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené seriály (7)

Válečná generace

Válečná generace (2013)

Opravdu výjimečná minisérie o pěti přátelích, kterých navždy změní osud druhé světové války. Skvělé prostředí, strhující bitvy (zvláště pak Kursk) a poutavý děj - to všechno dělá z tohoto nenápadného německého díla výjimečný snímek. Ono vlastně nikdy není na škodu vidět druhou světovou válku z té "druhé" strany. Pro polskou prokuraturu, která označila způsob zobrazení Zemské armády (AK) jako "urážku na cti" bych snad jen vzkázal, až se podívají do vlastního svědomí ( viz. film Pokłosie). Až na někdy zvláštní "potkávací náhody" hlavních protagonistů filmu nelze nic vytknout.

Černobyl

Černobyl (2019)

Pro mě osobně zcela určitě nejlepší mini-seriál, který jsem za 23 let mohl vidět. Děsivou autentičnost, atmosféru a výjimečnost této série zde prostě nemá cenu rozebírat.

Babylon Berlín

Babylon Berlín (2017)

Magnificentní, úžasný, strhující seriál z prostředí poválečného Německa. Takzvaná Goldene Zwanziger atmosféra tehdejšího Berlínu je zde propracovaná na jedničku. Není zde jediná postava, která by během šestnácti episod nějak překážela, či naopak dostávala málo prostoru. Tento seriál si člověk s vervou do detektivek prostě zamiluje! Pro mě zdaleka nejlepší počin z dílny německých seriálů. No a Liv Lisa Fries (Charlotte) je zjevení z nebe. :)

Domek z karet

Domek z karet (2013)

Skvělý a inteligentní seriál, který si rozhodně nebere servítky na prolhanost americké byrokracie. Kevin Spacey je zde dokonalý, korupce, moc a peníze zde vytvářejí dokonalou harmonii. Po zhlédnutí první až třetí série jsem jednoznačně uchvácen. Těším se až si budu moci pustit čtvrtou sérii a nadále sledovat Frankovy špinavé intriky. Mé hodnocení činí 95%.