Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Romantický

Recenze (350)

plakát

Gongsudo (2020) 

Slabší odvárek japonských Vran. Příběh je sice jiný, ale taky se řeší školní bitky, šikana, gangy. V hlavní roli je karate bitkařka, která se často pere a nebere si servítky před nikým. Oproti Vránám tomu chybí skvělý soundtrack, tady mi hudba spíš lezla místy na nervy. Jinak to šlo, hezký příběh o vývoji přátelství 3 středoškoláků, které spojí karate, a z uzavřených samotářů se stanou kamarádi.

plakát

Eojjeoda kyeolhun (2019) 

Jsem z toho trošku v rozpacích. Romantickou komedii si tedy představuju jinak, spíš bych to nazvala neromantickým filmem, protože humoru aby tam člověk pohledal a mezi hlavní dvojkou žádná chemie nefunguje. Ona v tom filmu vlastně moc nefunguje mezi nikým. Chvíli mi trvalo, než jsem přijala, jak scénáristé příběh vystavěli. Nedá se mu upřít zajímavě vyřešený konec, ale jinak mohli trochu ubrat - nové postavy se objevují jedna za druhou a ze začátku to bylo celkem nepřehledný.

plakát

Qian xing zhe (2019) 

Šla jsem do toho hlavně kvůli Nickovi, se kterým jsem dlouhou dobu nic neviděla, jenže ten bohužel hrál třetí housle a celkově to vyznívá jako slabší průměr. Nedá se tomu upřít dobrý obsazení a pěkná různorodá akce (pěsti, nože, zbraně), ale to je asi tak vše. Komedie to podle mě moc nebyla, ani mi to tam nesedlo. Pár fórků na pousmání proběhlo, ale spíš jen Vanness šaškoval a některý rádoby vtipný scénky a přehrávání byly spíš lehce trapný.

plakát

Mezi dimenzemi (2019) 

Moc jsem od toho nečekala, ale nakonec se z toho vyklubalo příjemné akční překvapení. Začátek byl tuctový, ale pak to s dějovým zvratem nabralo směr, který mě zaujal a bavil. Hlavní dvojka byla fajn, začínám nějak Adkinsovi přicházet na chuť :) Akce byla taky povedená, Scott i Andy dostali šanci si slušně zabitkařit, občas i zahláškovat a celkově to prostě odsýpalo, že než jsem se nadála, byl konec. Ten ovšem moc nepotěšil, takovýhle otevřený konce nesnáším. Jako oddychová pohodovka to ale fungovalo.

plakát

Jo Pil-ho: Doutnající hněv (2019) 

Korejci thrillery umí a Lee Sun-kyun je dobrý herec a i můj oblíbenec, ale přijde mi, že tahle kombinace prostě nějak pokulhává. Místo napětí a akce tam spíš řeční a místy se děj táhne. Ani Až na doraz mě moc neoslovilo a tohle vidím tak stejně. Nebylo to úplně špatný, příběh se mi líbil, průměr. Ovšem od režiséra Muže odnikud bych čekala víc.

plakát

Baaghi 3 (2020) 

Nevím, jestli Indové ten film mysleli na vážno nebo ne, ale já se každopádně bavila, několikrát jsem se i dost nasmála. První půlka sršela vtipem a akcí, takže se mi líbila víc, druhá už sice byla, co se vtipných scének týče, vlažnější, ale za celý film jsem neměla nutkání přeskakovat zrychleně dopředu, což se mi snad u indickýho snímku ještě nestalo. Většinou mě jejich filmy místy nudí. Akce byla dobrá, i když místy dooost přestřelená. Tiger je bezva bitkař, nezastaví ho bomby, vrtulníky ani tanky :D Oficiálně se stává mým prvním indickým oblíbencem :) Za to, jak indický filmy nemusím a tohle mi fakt sedlo, že bych se ani nebránila opáčku, dávám 3*.

plakát

Daman akeseo guhasoseo (2020) 

To byla jízda. Hwang Jung-min ani Lee Jung-jae zrovna nepatří mezi mé oblíbence, ale tady jsem to hodila za hlavu a užívala si parádní podívanou. Příběh sice nebyl úplně originální, připomnělo mi to Man from Nowhere, ale zas v tom bylo něco nového a chytilo mě, jak se příběh začal rozvíjet. Hwang tentokrát jako drsňák, Lee záporák numero uno a líbil se mi i Park Jung-min v roli transsexuála, který skvěle vystihnul pohyby a výrazy opačného pohlaví. Drsný akční scény se prolínají celým filmem a jsou různýho druhu, takže fandové si určo přijdou na své. Přeloženo.

plakát

Chimibja (2020) 

Ze zkušeností s JK tvorbou jsem si pod mysteriózním thrillerem představovala něco jiného, ale i z tohohle se nakonec vyloupla zajímavá záležitost. Nedá se tomu upřít nápaditost, závěr překvapil, tak nějak jsem však čekala, že to bude mít větší šmrnc, záhadnost a drsnost, jak jsem zvyklá. Tohle byl takový slabší čajík. Herci byli ale fajnoví a Song Ji-hyo byla ve své roli správně šíleně psychopatická :) Přeloženo.

plakát

Čchüan min mu ťi (2013) 

Viděno znovu po letech a pořád stejně skvělý. Soudní thriller, kde nic není, jak se na první pohled zdá, ale postupně se vše rozmotává až do závěrečného překvapivého odhalení. Parádně a originálně vymyšleno - návraty v čase a jednotlivé úseky od začátku nahlíženy z pohledu hlavních aktérů, vše se to pěkně pospojovává a skládá, až z toho vyleze výsledné rozuzlení. Nevybavím si, že bych podobné zpracování už někdy viděla. Aaron Kwok super jako vždy a zdatně mu sekunduje i Honglei Sun, v závěsu s Nan Yu. Velká spokojenost po všech stránkách. Přeloženo.

plakát

Stín (2018) 

Tohle se bohužel moc nepovedlo. Námět zněl zajímavě a slibně, jenže z toho vylezla dlouhá nuda s příšerným drnkáním. Snad prvně mi ve filmu vyloženě vadil hudební podkres. Z postav taky nikdo nezaujal, nebylo komu fandit. Místy mi to přišlo přehrávaný, některé dialogy moc inteligence nepobraly. Pěkně se na to ale dívalo (sjezd na kovových deštnících paráda) a exteriéry taky byly fajn. Druhá půlka sice o něco lepší, konečně se začalo něco dít, ale ta první to zabila. A po zkouknutí jsem úplně zůstala v šoku, když jsem zjistila, že to režíroval Zhang Yimou. Jeho filmy mám hodně ráda, některý jsou mý top, ale tohle teda slabota.