Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Romantický

Recenze (350)

plakát

Sinui hansu : gwisupyeon (2019) 

I po druhým zkouknutí jsem s tímhle filmem na vážkách. Jednička mě chytila hned, tady mi trvalo, než jsem se do toho zakoukala. Kwon Sang-woo je dobrej bitkař, ale na Jung Woo-sungovo charisma nemá a i příběh mě tak nestrhnul. Dvojka je drsnější, akčnější, go mi přišlo trošku upozadněný. Nicméně je výsledku spokojenost. Možná to v budoucnu změním, ale teď za originalitu kde, jak a o co hrát go jsem se rozhodla pro vyšší hodnocení. Přeloženo.

plakát

Daegyeol (2016) 

Opilí mistři se vrací. Myslím, že čekání se vyplatilo. Bavila jsem se. Připomnělo mi to staré filmy s Jackie Chanem o opilém mistrovi a s JCVD nebo Lorenem Avedonem, kdy musí mladý bojovník projít výcvikem u zkušeného mistra, aby pomstil v souboji svého staršího bratra. Sice mám k pár novotám výhrady, ale jako celek to bylo fajn. Pěkná akce, sympatické postavy a i několik vtipných scének, kdy mi hrál úsměv na rtech. Přeloženo.

plakát

Naeui teukbyeolhan hyeongje (2019) 

Pěkný film o přátelství dvou postižených mužů, kvadruplegika a mentálně retardovaného, kteří se o sebe vzájemně starají, jelikož "slabší si musí pomáhat". Shin Ha-kyun a Lee Kwang-soo odvedli ve svých rolích skvělou práci, ale nemůžu se zbavit pocitu, že mi v tom něco chybělo, abych mohla jít s hodnocením výš. Hlavně teda komediální složka, která je dost upozadněná, ani bych to za komedii nepovažovala. Příběh dotvářející pozadí jejich přátelství mě taky moc nezaujal, chyběl tomu drive, celkem se mi to vleklo. Při koukání jsem si vzpomněla na podobný film Keys to the Heart, který mě chytil od první chvíle, to se tady ovšem nestalo, dokonce jsem se musela několik dní dokopávat k dokoukání, takže zůstanu u lepšího průměru.

plakát

Uri dongne (2007) 

Zapadlý thriller o sériových vraždách ukřižovaných žen v jednom jihokorejském městečku. Hustá atmosféra, napínavý děj, drsný scény. Tentokrát proti sobě nestojí jen vrah a policie, ale především dva chladnokrevní sérioví vrazi, policejní vyšetřování hraje spíš druhé housle. V roli poručíka je ovšem skvělý Lee Sun-kyun, zdatně mu sekundují i oba záporáci Oh Man-seok a Ryu Deok-hwan. V tomhle byl film super. Problém jsem ale měla s četnými flashbacky a představami, které mi v tom dělaly pěkný bordel, a většinu filmu jsem byla lehce zmatená. Na konci to do sebe sice originálně zapadlo, ale některé věci mi stejně zůstaly neosvětleny. Možná ztraceno v překladu. Slušné 3*

plakát

Baekdusan (2019) 

Paráda, po dlouhý době katastrofický film, který mi fakt sednul. Možná proto, že příběh není o pobíhání po městě a záchraně toho a toho, ale o výpravě do terénu kvůli záchraně všech. Hvězdný obsazení, poutavý, napínavý příběh, kvalitní speciální efekty, pěkný vizuál, akce a i nenápadné zapojení humoru. Ha Jung-woo perlil :) Co víc si přát.. Dvě hoďky utečou jako nic. Lee Byung-hun opět v roli, která mu padla jako ulitá. Ha Jung-woo trošku netradičně, žádný nabušený suverén, ale obyč chlap, který se tak trochu náhodou přimotá k odpálení bomby pod Pektusanem. Přeloženo.

plakát

Peopekteu maen (2019) 

Hezky se na to koukalo, ale k vyššímu hodnocení tomu něco chybělo. Tématem mi to připomnělo další JK film - My Special Brother, kde je jeden z hlavních hrdinů taky na vozíčku, ale kvůli zapojení gangsterského prostředí mě vůbec nenapadlo, že se jedná o remake francouzského filmu Nedotknutelní. Většinou se mi asijské zpracování líbí víc, ale tady mají navrch Francouzi. Přijde mi, že komediální složka tomu dávala správný šmrnc, což tady chybí. Pár lehce úsměvných scének tu sice bylo, ale spíš si to jede po vážný notě a jako celek to tak dobře nefunguje. Nicméně, ústřední dvojka byla fajn a vývoj jejich vztahu a změny životních hodnot byly pěkně zobrazeny.

plakát

Saja (2019) 

Přesně můj šálek čaje, takže naprostá spokojenost. Nenudila jsem se od začátku do konce a ani nevím, jak ty dvě hodiny utekly. Démoni, exorcismus, stigmata, zajímavý příběh o vymítání, který zas přichází s něčím novým, pěkný vizuál a skvělý Park Seo-joon a Ahn Sung-Ki, kterým to spolu hezky šlapalo, a i démonický záporák Woo Do-hwan. Sice toho hado-démona si na konce mohli odpustit, ale jinak pro mě super záležitost, kterou beru všemi deseti.

plakát

Tajemství dračí pečeti (2019) 

První díl jsem neviděla, do druhýho jsem šla jen kvůli dvojce Jackie & Arťa, kteří, jak jsem ovšem v průběhu sledování zjistila, v tom hráli jen druhé housle. Vyklubala se z toho celkem příjemná pohádka, jen kdyby mi to místy nepřišlo jako parodie na čínský filmy, přehrávaný, nesmyslný a přitažený za vlasy. Jinak to ale mělo pěkný příběh, výpravu, exteriéry. Několikrát mě za uši zatahala i pěkná hudba. Viděla jsem to komplet v čínským dabingu, takže bylo vtipný sledovat Zápaďáky žvatlat čínštinou :) Dlouho jsem se nemohla rozhodnout, jestli 2 nebo 3*, nakonec jsem se přiklonila ke 3, ale možná to ještě změním.

plakát

Biseuteo (2019) 

Film měl skvělý rozjezd. Je nalezeno rozčtvrcené tělo mladé dívky, rozbíhá se vyšetřování a pátrání po sériovém vrahovi. Příběh se žene kupředu - znesváření bývalí parťáci přetahující se o první místo, odhalování podrobností případu, přešlapy, zátahy... Jenže pak ouha, v půlce filmu je vrah mrtvý a co druhá hodina? Pro mě už nic moc. Motá se to pořád dokolečka, případ vraždy je odsunut dějově na druhou kolej, do popředí se dostává případ s drogami a řeší se machinace s důkazy, snaha vyvlíknout se z podezření, psychický stav hlavního hrdiny. Tohle u mě prostě nefungovalo. Líbilo se mi to sice víc než Beasts Clawing at Straws, za zkouknutí to určo stojí, ale kvůli druhé půlce opět průměr.

plakát

Jipuragirado jabgo sipeun jibseungdeul (2020) 

Podle zdejších hodnocení jsem čekala pořádnou jízdu, té se mi ovšem nedostalo. I když je film narvaný hvězdami, téma mě hned na začátku nechytlo a jaksi se mně příběh vlekl. Čekala jsem, až se to rozjede, ale menší zlepšení po hodině filmu to už bohužel na vyšší hodnocení nevytáhne. Rozdělení na kapitoly i postupně se skládající příběh ale zajímavý, propojení linek nečekaný a překvapivý. Zrovna Jung Woo-sungova linie se mi však líbila nejmíň, už několik let se pro mě bohužel jeho filmy nevyhrabaly z průměru. Snímku ale nelze upřít nápaditost, promyšlenou propletenost životů a parádní uzavření osudů jednotlivých postav.