Reklama

Reklama

Saja

  • Jižní Korea 사자 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Už od mala bol Yong (Seo-joon Park) vedený k viere v Boha. Po tom, čo prišiel o oboch rodičov, otočil sa k viere chrbtom a vedie svoj život ďalej ako bojovník v ringu. Zranenie ruky ho však prinúti prehodnotiť svoje postoje a priplieta sa do cesty biskupovi praktikujúcemu exorcismus. (Sticks)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (12)

Accuphose 

všechny recenze uživatele

Korejci mají jeden problém, neví, kde jsou hranice. Občas se jim to ale povede a ten film je natočený přesně na hraně toho, co je ještě vnitřně uvěřitelné a co je už nechutný kýč směřující k parodii. To se povedlo v muži odnikud a jsem moc rád, že se to povedlo i tady. Film ždímá z diváků emoce a zajímavých momentů je tu víc, než v 10 amerických kouscích dohromady. Nic Vás tu neštve a celé dvě hodinky si to užíváte. Samozřejmě je to korejské, takže jistému melodramatu se tu nevyhneme. Ačkoliv jsou určitě lepší snímky, tak přesto dávám 5 hvězdiček. Je to horor 21-ho století, který posunuje celý žánr o kus dále. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Přesně můj šálek čaje, takže naprostá spokojenost. Nenudila jsem se od začátku do konce a ani nevím, jak ty dvě hodiny utekly. Démoni, exorcismus, stigmata, zajímavý příběh o vymítání, který zas přichází s něčím novým, pěkný vizuál a skvělý Park Seo-joon a Ahn Sung-Ki, kterým to spolu hezky šlapalo, a i démonický záporák Woo Do-hwan. Sice toho hado-démona si na konce mohli odpustit, ale jinak pro mě super záležitost, kterou beru všemi deseti. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ked som si prečítal obsah, čo nerobím často, tak som si myslel, že zas ďalšia variácia na constantina a jemu podobné filmy. I ked niečo málo tu je okopírované, väčšinou si ide film, svojou originálnou linkou.U Ázijskej kinematografie sa mi nepáči, že je to také skoro vždy uškriekané, ale tu nie. Je tu rýchli sled, veľký počet posadnutých, tiež chválim, dobrý záporný hrdina i ten kladný. Tá koncová férovka bola príznačná, Kórea sa nezaprela a neviem či vo filme o exorcizme i niečo podobne bolo. Bavil ma i vizual a tak spokojnosť, len ten šupinavec na konci bol hádam už aj moc, pripomínal pásavca križeného z varanom. Silné 4*, už dávnejšie som nevidel takto kvalitný film o exorcizme. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Saja má jen jeden problém. Víc než hororem chce být filmem, a tak se přetahuje za oba konce provazu, kdy vaší pozornost chce uzmout bladovský exorcista a zároveň chlapec raněný svou ztrátou z dětství. Ale jako večerní jednohubku hororově laděného filmu Saja funkci splní skvěle, neb natočeno je vše bez výhrad. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Moderne videoklipovo podaný horor inšpirovaný klasikami typu Vyháňač diabla, takže vo finále si to mladík rozdá s diablom na férovku v MA bitke. Objektívne to asi fanúšikov žánru uspokojí. Mne jedna nesedelo to moderné pojatie v ktorom sa mixujú žánre a snahy o napätie pre mňa často vyznievali komicky. Napríklad keď posadnutá osoba zmení tvár na CGI bubáka, tak to je pre mňa komické, čo určite nebol zámer. Herecké obsadenie mladíka a ani hlavného záporáka mi pripadalo nevýrazné. Ich charizma je pre mňa nulová. Vlastne jediný dôvod prečo som film pozeral je Seong-gi Ahn, ktorý v úlohe mentora ani teraz nesklamal. Kvôli nemu dávam dve hviezdičky, ale nejak extra ma tento žáner proste nebaví. 4/10. ()

Galerie (54)

Reklama

Reklama