Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (10)

plakát

Následky (2021) 

"V závěrečné scéně filmu se Vada dívá k nebi a zdánlivě nachází chvíli klidu, zatímco čeká, až Mia dokončí taneční praxi. Ale jakýkoli pocit klidu je pryč, když dostane na svůj telefon upozornění na další střelbu ve škole." Film o tom, jak se středoškolačka vyrovnává s tragickou zkušeností po střelbě v její škole.    Myslím si, že z toho mohlo jít vytáhnout mnohem více, nijak mne to nezaujalo.

plakát

400 Days (2015) 

Mohl z toho být hodně zajímavý a napínavý film, ale to se bohužel ani v nejmenším nepovedlo. V pár situacích mě film častokrát zmátl, ale ani to mě nepřinutí dát větší hodnocení. Zkrátka, tohle přesně byla ukázka na to, jak zahodit a zmuchlat dobrý příběh.

plakát

RYTMUS sídliskový sen (2015) odpad!

Celý tento dokument se pohybuje v duchu Patrikova dětství a zjištění, že jeho otec je rom. Pardon, ale jeho otec nebyl žádným světoznámým sériovým vrahem, aby z toho bylo takové haló. Plno dětí má v dnešní době romské rodiče a netočí se kvůli tomu dokumenty. Navíc, když se na věc podíváme tak, že se Rytmus pomalu v 90% své tvorby chlubí tím, jaký je to čávo, rom, apod., proč si tedy hraje na chudáčka, který se dozvěděl strašlivou pravdu o svém biologickém otci? Nemá to hlavu ani patu.

plakát

Hledači ohně (2015) odpad!

Při shlédnutí tohoto filmu jsem doslova usínala. Příběh o ničem, nemá to hlavu ani patu. Celý film jsem čekala, co Tim nakonec teda vykope a už při polovině filmu jsem zjistila, že to nebude nic, co by film udělalo zajímavým. Never more.

plakát

Victoria (2015) 

Jednu hvězdu dávám za jeden záběr. A tu druhou za herecké výkony. Víc si dle mého tento film nezaslouží. Hlavní hrdinka mi byla absolutně nesympatická tak, jako zbytek herců a to nemluvím o tom, jak mě naprosto iritovala její hloupost. A co že mi to vlastně tento dvouhodinový snímek dal? Možná jsem až doposud netušila, jak daleko až může zajít lidská hloupost. Rozhodně to není nic, na co bych se podívala znovu. Víc netřeba komentovat.

plakát

Andílek na nervy (2015) 

Pro mě to byla příjemná podívaná. Líbí se mi, že se čeští tvůrci konečně nebáli zapojit do filmu trochu modernější formy, tudíž film zaujme i puberťáky, kteří se stejně jako Anička nemůžou odlepit od svých iPhonů a neustálým přidáváním příspěvků s hashtagy. Co mě mrzí je fakt, že se OPĚT ocitáme na vesnici mezi dobytkem, pivem a krávami, takže to nakonec vpadá jako zmodernizovanější Babovřesky s českou Paris Hilton uvnitř. Příběh nám už na začátku napoví, jak vlastně skončí, takže za mě dávám lepší hodnocení už z toho důvodu, že film nebyl až takovou fraškou, jakou bych z tohoto příběhu očekávala.

plakát

Marťan (2015) 

Wow. Připadala jsem si, jako bych se ocitla v prvotřídní špičkové restauraci, ve které se právě chystám plně ukojit své hladové chuťové pohárky. Film na mě působí skvostně, příjemně a zábavně. Ani na minutu mě nenechává sedět klidně. Vše, co dostávám před sebe na stůl je ještě víc lahodnější, než to doopravdy vypadá a já ani nestíhám dojíst svůj napínavý předkrm a rovnou se dostáváme k zábavnému hlavnímu chodu.... Když jsem viděla upoutávku na tento film, měla jsem jisté očekávání, které mě při sledování filmu naprosto přibíjelo do sedadla. Ani na minutu mě film nenechával vypadnout z rytmu a když už se zdálo, že se tak stane, přišla skvělá zábavná scéna, která mě nutila si k příběhu udělat ještě větší sympatie. Zábava, napínavost, dramatičnost, zajímavost, očekávané vyvrcholení a plno zvratů. Co víc si od dvouhodinového filmu přát? Naprosto parádní podívaná.

plakát

Purpurový vrch (2015) 

Podle vizualizace bych spíše řekla, že to vypadá jako pohádka na způsob Alenky v říši divů zavřené v obrovské chátrající barabizně, která schovává kdejaké tajemství, které je třeba odhalit. Bohužel ale Crimson peak jako takový žádné extra tajemství neschovával. Chybělo mi více odhalování pravdy, více mrazivých, lekavých a tajemných momentů. Příběh nebyl takový, jaký jsem od něj očekávala.Myslím, že se z toho nápadu dalo vytěžit mnohem více, než nám bylo doopravdy naservírováno. Po shlédnutí filmu jsem ani nenabyla dojmu, že jsem se právě dívala na horor. Vlastně to na mě neudělalo ani žádný pořádný divácký dojem.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Konečně jsem se dočkala očekávaného posledního dílu největšího čarodějného příběhu všech dob. Vzhledem k tomu, že jsem knihy začala číst až po shlédnutí všech dílů, neměla jsem ani páru, jaký bude mít Harryho svět vlastně konec. Sama za sebe, která jsem s Harrym celé dětství prožívala jeho život v Bradavicích, můžu s hrdostí říci, že jsem s posledním dílem naprosto spokojená. Bradavice zůstaly nedotčenými, až na pár kamenů mimo, Voldemort je už snad konečně doopravdy pryč a Harry všechno přežil. Absolutní třešní na dortu byl neočekávaný zvrat, když se hrdinou z mého oblíbeného Brumbála stal rychlostí blesku nikým nemilovaný bručoun - profesor Severus Snape. Je velká škoda, že pro nás mudly toto dobrodružství již skončilo, s určitostí by bylo o čem ještě psát.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Každý, kdo od tohoto filmu očekával víceméně zbičovanou formu alá Pretty Woman by byl jistě zklamán, ale pro člověka, který od tohoto filmu neměl absolutně žádné očekávání se zdá, že plní vše, co má. Po prvním dílu, který jsem shlédla bez předchozího přečtení stejnojmenné knihy jsem se donutila si knihu přečíst. Je velká škoda, že film není schopný zaznamenat opravdové dojmy a pocity Any, která prožívá ve svém životě něco, na co by dříve ani nepomyslela. Film jako takový je skvěle zpracován a i když už je ze začátku očekávané, co se bude dít dále, film dokáže zanechat v člověku příjemné pocity a překvapení. Líbí se mi, že se 50 odstínů šedi drží klasické romance a po uspokojení od tohoto očekávání se dostaneme k neočekávanému bonusu, čímž je obohacení o sexuální scény a ukázku zákoutí intimity sexuálního života jak Any, tak Christiana. Asi největší dojem na mne udělal ani né tak příběh Any, jako Christiana, který nabývá dojmu, že se pod jeho kůží skrývá něco hluboce tajemného a jeho příběh nás tudíž nechává napínat k druhému dílu.