Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Mysteriózní
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (153)

plakát

Ivanovo dětství (1962) 

No, je to Tarkovsky. Temnej, lyrickej a pronikavej s kinematografickejm zázrakama na pohled.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Vidíš vole, pořád tady ještě sou nepatrný záblesky civilizace v těhle barbaskejch jatkách, kterym se jednou řikalo filmová produkce.

plakát

V hlavě (2015) 

Jestli každej má v hlavě malí autonomní cit-lidi tak... co je v hlavách těch malejch autonomních cit-lidí, kámo?

plakát

Oběť (1986) 

Андрей Тарковский a jeho pohled na švédskej film. Bergman byl očividnym vlivem, ale dánskej rejža C. D. Dreyer se zdá bejt stejně tak velkym. Tarkovsky umisťuje svý postavy stejně tak, jako by to udělal Dryer a nechává je na plátně chodit tak, jak by moh Dryer, ale Dryerovo pohyby byly obvykle laterální, zleva doprava nebo zprava doleva. Tarkovsky je má pravá, levá, dopředu a zpátky, někdy pauzy ve dveřích a la Bergman. Bere styl Dreyera a míchá ho s Bergmanem a přichází tak s něčim úplně vlastnim. Trochen dobroš. Nestačí to ale, aby to udrželo moji pozornost. Preferuju ruskou verzi Tarkovskýho.

plakát

Sedmý kontinent (1989) 

Ta scéna kde rodina splachuje peníze do hajzlu. Haneke si pár let zpátky všim, že během ní odchází víc lidí jako u žádný jiný.

plakát

Nostalgie (1983) 

Nostalgie známená tesk. Touha. To je tak ňák všechno, co je řečeno nebo líp o čem je mluveno v tomhle filmu a taky to, co je třeba k tomuhle filmu říct.

plakát

Jdi a dívej se (1985) odpad!

Tenhle film je vodpad. Název by měl bejt "Jak diváka přimět cejtit se jak hovno", protože i přesto to všechno zvěrstvo v tomhle filmu jediná věc která mi zůstala v palici, je ta po dechu lapající kráva, která chcípla ve jménu ničeho. Tohle není expozice krutosti a jestli si myslíš, že je to ospravedlněný, protože 'válka je krutá' nebo protože ten film ukazuje 'hrůzy člověka' tak seš, vole, pochcaný dítě. Pro přehled jak je lidstovo krutý, si přečti noviny; mučení nevinnejch zvířat nic neukazuje. Jediný co to ukazuje je, že seš zbytečnej vocas.

plakát

Dopisy mrtvého (1986) 

Nic není lepší lepší než dobrej dusící sebenenávistnej sépiově zbarvenej shitstorm. Doporučuju, jestli tě bere NECEJTIT ANI VTEŘINU RADOSTI. FUCK.

plakát

Sedm samurajů (1954) 

Chtěl sem napsat ňákej dlouhej koment, ale na to se můžu vysrat. Jediný co řeknu je, že: někdo chodí do kostela, já čumim na Kurosawovo filmy a Mifune je nejvíc kůl týpek, co kdy nosil tanga.

plakát

Harakiri (1962) 

Devastující, naprosto zžíravej atak na falešný ideály. Krásně napsaný, elegantně (až zasněně) natočený, geniálně vymyšlený. Hraní Tacuja Nakadaje je ohromující - všechno zavísí na něm a on je fenomenální. Skvělost. Samozřejmě je to nejvíc macho film všech dob.