Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Fantasy
  • Pohádka

Oblíbené filmy (5)

Americká krása

Americká krása (1999)

Film mého dětství, vážně. Zdánlivě dokonalá americká rodinka, jejíž model je v menších obměnách stále předkládán mnoha generacím za vzor... přitom nikdo neví, co se děje za zavřenými dveřmi. Takže pokud se vám váš život zdá zoufale nedokonalý, zamyslete se, jestli váš soused třeba není skrytý voyeur či homosexuál nebo vaše kamarádka není ta slečna dokonalá, jak se tváří. A hned bude svět v rovnováze. Film o realitě, který je tak nadčasový, že je úplně jedno, jestli jste ho viděli ve dvaceti nebo ve třiceti, před deseti lety nebo v roce 2015.

Počátek

Počátek (2010)

Je pravda, že jsem se na to musela podívat dvakrát za sebou, abych pořádně pochopila, co tím chtěl Nolan říci. A pak jsem zjistila, jak je to vlastně geniální - vkrádat se lidem do snů a měnit jejich myšlenky, přání a cíle, kdo po tom alespoň na okamžik nezatoužil? A pak se do toho tak zamotáte, že nevíte, co je sen a co je skutečnost, kdy Leonardo spí a kdy skutečně žije, jestli žije jeho žena a tak dál... kladete si milion otázek, na které se nikdy nedozvíte odpověď a buď vás to bude štvát, že vám z toho málem praskne hlava, nebo se vyprdnete na konspirační teorie, poddáte se tomu a užijete si tenhle vizuálně našlapaný akční trhák s hudbou, která vám bude znít v hlavě ještě dlouho potom...

Zmizelá

Zmizelá (2014)

Je dobrý, že si spisovatelka sama napsala scénář, jinak by to bylo o ničem. Knížka je lepší, o tom žádná. Ale to, co z toho udělal Bůh Fincher, je taky dobrá kvalitka. Amy je asi ta nejgeniálnější a nejdokonaleji napsaná postava, jakou jsem měla tu čest vidět a číst o ní... napětí od začátku do konce.