Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Fantasy
  • Pohádka

Recenze (23)

plakát

Dívka ve vlaku (2016) 

Četla jsem knížku jako první, a pak vás to nutí chtě nechtě srovnávat. Pokud bych to nečetla, tak si řeknu, že to byl průměrný thriller, zbytečně předvídatelný. Po několika minutách víte, kdo je vrah. Jsou i lepší filmy, ale oukej, v pohodě, dá se na to dívat. Ale díky tomu, že jsem to četla, mi celý ten film připadal jako strašná nuda. Upřímně nechápu, proč je Dívka ve vlaku tolik srovnávaná se Zmizelou, která je o 100 procent lepší, a přiznejme si, z valné části za to může Fincher. Tohle se moc nepovedlo...

plakát

Pustina (2016) (seriál) 

Kvalitní česká depka bez příkras, která ukazuje život obyčejných lidí takový, jaký je, se všema jejich sra*kama, zlomené lidi, kteří ví, že v Pustině je nic dobrého nečeká, ale odejít nechtějí, je to jejich domov. Protestující občané a starostka proti všem, feťáci, šlapky, kluci z pasťáku, Dušek s psychickou poruchou... Pustina mě chytila natolik, že jsem ji dala na jeden zátah. Díly od Ivana Zachariáše jsou jednoznačně lepší, ale jako celek to působí velmi dobře, kvalitně a je to rozhodně jeden z nejlepších českých seriálů posledních možná deseti let.

plakát

Miláček (2012) 

Já si nemůžu pomoct, ale mi se to líbilo, je pravda, že z padesáti procent za to mohla hudba Rachel Portman a ta zbylá procenta bych rozdělila na slabost pro knižní předlohu, Paříž a radost z toho, že Patizona vidím konečně v něčem jiném, než v Twilight...

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Prostě a jednoduše návrat do dětství. Pottermaniaci, kteří znají i ten nejmenší detail, budou nadšení. Sázka na stejného režiséra i producenta jako v Harryho filmech byl dobrý tah. Kdyby to dělal někdo jiný, možná bych měla zbytečné předsudky. Ale takhle to naprosto splnilo očekávání, co jsem chtěla, to mi bylo naservírováno a ještě něco navíc. Fantastickými zvířaty pro mě začala nová sága a budu se těšit na další pokračování. A Depp jako Grindelwald, z toho mám radost!

plakát

Příchozí (2016) 

Příchozí mají všechno, co má mít podle mě perfektní film. Při odchodu z kina jsem nebyla s to se zvednout ze sedačky a několik minut poté se mnou nebyla řeč. Jsou filmy, kdy máte nutkání diskutovat a rozebírat každý detail, a pak jsou filmy, při kterých stačí mlčet, přemýšlet a prostě jen žasnout. Neuvěřitelně se povedla hudba, příběh mě dostal, oceňuji minimum efektů. Pro mě nejlepší film za posledních X let.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Při té bídě nových pohádek, co dávali přes Vánoce v televizi, jsem byla šťastná, že jsem si přes svátky zašla do kina na krásnou českou pohádku, která je spíš pro dospělé, děti tohle nepochopí. S jedničkou bych to nesrovnávala, oba díly jsou stejně dobré, hlášky vtipné, Trojan vypadá pořád stejně, jen ten Bůh nám zestárnul. Body nahoru za Český Krumlov ;)

plakát

Teorie tygra (2016) 

Čekala jsem další hořkosladké nevím, cosi... a dostala jsem dobrou českou komedii, okořeněnou černým humorem, s famózním Bartoškou a ještě lepší Balzerovou, která tu "mrchu" zahrála fakt dokonale. Měla jsem to štěstí účastnit se projekce přímo s Bajgarem, který řekl dobrou větu: "Co jsem tak uváděl projekce v různých městech, po zhlédnutí nikdy nikdo neřešil film, ale sami sebe. Ženské si řekly, jsem to ale kráva, nebo naopak svým manželům vyčítaly: vidíš? Jsi úplně stejný." A o to Bajgarovi šlo a to se mu povedlo na celé čáře. Je to vtipné a většina národa se v tom najde. Upřímně jsem se zasmála a klidně to uvidím znovu. A fórky s krávama a hysterická Vilhelmová taky super.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Přiznám se, na film jsem šla převážně kvůli obsazení, na western bych do kina asi dobrovolně nešla. Mno, "western", spíš naturalistický dvouapůlhodinový počin, kde se dozvídáme, že Leo má devět životů, nechutně dokonale se plazí v mrazu před kamerou, kuchá mrtvého koně a na čočku kamery dopadá krev. Klobouk dolů před ním, a toho Oscara bych mu fakt přála, ale ve filmu to na mě až příliš křičí: "Podívejte se na mě, co dělám! Lezu do studené vody, žeru syrové maso, hrabu se v hlíně, a to všechno kvůli vám! Tak mi tu sošku sakra dejte!" Škoda, že než na příběh, který je dobře postavený, jsem se víc soustředila na to, komu kdo usekne nohu, ruku, hlavu...Jinak famózní kamera a nádherná příroda, ale podruhé už to asi vidět nepotřebuju.

plakát

Osvícení (1980) 

Jeden horský hotel plný duchů a pokud jste choré mysli jako Jack Nicholson, třeba se z toho taky prostě zblázníte. Osvícení je pro mě horor s velkým O, kde strach neznamená kýble krve a vnitřností, ale strach z něčeho, co nedokážete přesně identifikovat, co vám našeptává "udělej to!" A vy stojíte na rozcestí, pochybujete o sobě, rodina se vás radši straní a vy nakonec zůstáváte úplně sami v bludišti a se svými přeludy. A to je mnohem větší psycho než rozmašírovaná těla a rádoby vraždící monstra s maskou. Kubrick je mistr napětí, jinak to říct neumím.

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Dejte mi film z prostředí psychiatrické léčebny a zabavíte mě na celé odpoledne. Přidejte skvělého Lea, nad jehož osudem budete dumat po celou dobu filmu, jestli on tam je jediný normální a svět je plný bláznů, nebo je to všechno jedna velká psychóza... Which would be worse, to live as a monster or to die as a good man? Tahle jediná věta, poslední věta v úplném závěru, vás donutí přemýšlet... a přemýšlet.