Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Krimi
  • Akční

Recenze (71)

plakát

Grimsby (2016) 

Grimsby je o level níž než třeba Diktátor, který je naprosto úžasnou komedií s nezapomenutelnými scénami. I tentokrát se jedná o fajn Cohenův film s jeho typickým puberťáckým a správně nechutným humorem. Problémem je ale fakt, že jede tak trochu na půl plynu a občas zajde trochu víc za hranici, aby to vykompenzoval a diváka ujistil, že je to vlastně super šílená jízda. A ona nakonec i opravdu je, jen možná chyběla samotná kvalita děje. Cohen však vložil do filmu dostatek svých osobitých vtípků na to, aby šlo o dobrou zábavu, když chcete vypnout, nic neřešit a zažít pořádný odvaz.

plakát

Schneider vs. Bax (2015) 

Zcela promyšleně ujetý film, který Vás nemůže nechat příliš dlouho v klidu. Mistrovské promýchávání žánrů od Warmerdama by mělo většině diváků přijít zajímavé a celkovým vyzněním příběh snadno utkví v paměti. Slovo "alternativní" je zde asi nejvhodnější.

plakát

Pro pár dolarů navíc (1965) 

Příběhově pestřejší než Pro hrst dolarů. Přibyly zajímavé postavy v čele s Lee Van Cleefem a občas si Leone vkusně pohrává i s psychickou rovinou několika jedinců. Přesto mě volné pokračování jedničky nebavilo víc - možná jen o trochu. Závěr je ale jasný: Opět mistrovský western!

plakát

Pro hrst dolarů (1964) 

Ta atmosféra, hudba Morriconeho a nepopsatelně intenzivní výkon Clinta Eastwooda z tohoto filmu dělají jeden z nejlepších westernů všech dob.

plakát

Kuře na švestkách (2011) 

Film zaujme zpracováním na pomezí pohádky a dramatu. Jinak ale místy i nudí a působí trochu monotónně. Co mě ale moc potěšilo, byl herecký výkon Mathieu Amalrica.

plakát

Orel Eddie (2016) 

Pro mě velmi příjemný zážitek. Tak nějak mě naplnila pozitivní energie a přesvědčení, že kdykoliv můžu cokoliv. Jasně že to není tak jednoduché, ale v podstetě můžeme dosáhnout opravdu čehokoliv. Smysl toho celého je totiž hlavně v tom, že to vůbec zkusíme a projdeme si tu cestu. Samotný výsledek a to, jestli ho vnímáme kladně či záporně, záleží už jen na nás. Film dojal i rozesmál. Není nijak světoborný, ale rozhodně stojí za to. Už se těším, až si ho za čas pustím znovu.

plakát

Interstellar (2014) 

Umělecké dílo s perfektní atmosférou. Takto dotažený příběh se jen tak nevidí. Film na mě díky své emocionálnosti působí skoro jako očistná kúra. Vždy se po něm cítím jako znovuzrozený, a to opravdu silně. Tohle se Nolanovi povedlo...

plakát

Magnolia (1999) 

Výborná mozaika příběhů o životě a lidské povaze. Hodně bych vyzdvihl herecké výkony všech postav.

plakát

Babovřesky (2013) odpad!

Jistým nedopatřením jsem bohužel viděl všechny tři díly. No, prostě slátanina a výplach mozku. Když už byste náhodou něco podobného chtěli vidět, tak to už radši Slunce, seno...

plakát

Koralína a svět za tajnými dveřmi (2009) 

Pěkné, i když mírně nedotažené a v několika momentech i tuctové, což je vzhledem k příběhově originální předloze škoda. Celkově je to ale rozhodně nadprůměr a pro mě příjemná změna.