Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Horor
  • Krimi

Biografie (7)

Natália Antoňáková (režisérka / scenáristka)

18.06.2022

Natália Antoňáková se narodila na Slovensku, ale většinu svého života strávila v Čechách. Je absolventkou bakalářského studia scenáristiky a dramaturgie na FAMU. Kromě psaní se Natália věnuje i režii - její první režisérský počin, krátký film Za hlasem (2021), měl premiéru na portugalském festivalu FEST New Directors New Films… (více)

Natálie Jančová (herečka / zvukařka / kameramanka)

20.11.2020

Natálie Jančová je fotografka, kameramanka, zvukařka a muzikantka. Jejím prvním fotografickým úspěchem byly fotografie, které byly v letech 2015–2017 oceněny v rámci Mezinárodní výstavy v Lidicích. Studovala filmovou střední školu ve Zlíně, kde se zprvu podílela jako zvukařka na řadě studentských a amatérských filmech. Také… (více)

Pius Okaba (herec / režisér / scenárista)

05.03.2020

Pius Okaba je nigerijský filmař sídlící v Berlíně. Vystudoval režii na prestižní univerzitě Met Film School v Berlíně a studoval herectví na New York Film Academy v New Yorku. Jeho filmy byly promítány v různých kinech a televizních kanálech po celém světě. V České republice ho mohou diváci znát z pohádky Princezna zakletá v… (více)

Luke Lorentzen (producent / režisér / kameraman)

25.01.2020

Luke Lorentzen je absolventem katedry umění a dějin umění na Stanfordské univerzitě. Je původně z Connecticutu, nyní žije v San Franciscu. Jeho práce zkoumají prvky každodenního života, často prostřednictvím přísných formálních prostředků, dotazování a experimentování s způsoby, jak jsou vyprávěny fikční příběhy. Jeho první… (více)

Séverine De Streyker (střihačka / režisérka / scenáristka)

09.12.2019

Severine De Streyker se narodila v Monsu a přestěhovala se do Bruselu v roce 1992. V roce 1995 promovala na filmovém studiu na Inraci a v roce 1997 získala licenci na scenáristiku na Université Libre de Bruxelles. Po ukončení studia okamžitě začala pracovat jako střihačka pro filmového režiséra Jana Bucquoye, pro kterého… (více)

Tommy Naess (režisér / scenárista / producent)

08.12.2019

Tommy Naess je držitelem BFA z Parsons School of Design v New Yorku. Začínal jako fotograf komerční reklamy a měl dlouhou a úspěšnou kariéru na celé řadě projektů. Přechod do práce s filmem jako s médii začal vytvořením hudebních videí pro kapely, které fotografoval, a reklamy, které se natáčely současně s reklamní kampaní.… (více)

Elizabeth Marie Kubík (herečka / scenáristka)

26.11.2019

Elizabeth Marie Kubík je moderátorka a herečka. Vystudovala Přírodovědeckou fakultu na Ostravské univerzitě. Do povědomí diváků se dostala moderováním rozhlasového odpoledního pořadu na Fajn rádiu. Zahrála si roli Jany – manželky chuďase Tomáše ve filmu Princezna zakletá v čase. Moderovala pořad na TV Prima Jak se točí pohádka… (více)

Reklama