Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (182)

plakát

Jaro, léto, podzim, zima... a jaro (2003) 

Nádherné dílko. Děj soustředěný na malé místo uprostřed rozlehlé úchvatné krajiny. Symbol vedle symbolu, koloběh života...jsem unešen.

plakát

Vratné lahve (2007) 

Nesedět v kině na tak pitomým místě, asi by se mi to líbilo ještě víc. Ale i tak to bys celkem silný zážitek. Klasický Svěrákův rukopis, velmi vtipné scény a v neposlední řadě skvělé herecké výkony. Taky originálně zakomponovaní Svěrákovi přátelé (např. cimrmanovci) mě pobavili.

plakát

Poltergeist (1982) 

Když jsem ho viděl poprvé, asi v osmi letech, byl jsem z některých scén vyděšený k smrti (např. trhání obličeje). Po letech už mi to tak strašidelné nepřijde, ale i tak to na mě působí skvělou atmosférou.

plakát

Million Dollar Baby (2004) 

Od začátku jsem si říkal, že to má být drama, a přitom tady ta ženská pořád vyhrává... a tak jsem čekal, kdy konečně něco přijde. A když to přišlo, byl jsem potěšen. Konečně po dlouhé době film, kde umře hlavní krdinka, tak to mám rád (a to se nepovažuji za úchyla). No a těch několik "dojemných" a mravoučných momentů (chování rodiny) Clintovi odpouštim.

plakát

Old Boy (2003) 

Pro mě tenhle film má všechno, co od dnešních filmů chci. Výtvarně perfektně odvedená práce, na což už si u asijských děl zvykám, doprovodná hudba vybraná s citem, žádné hitovky. Mám rád zamotané děje, a ač to zde nebylo až tak moc zamotané, i tak mě postupné odkrývání tajemství dostalo. Vzpomínkové scény nenásilně propojené s aktuálním časem pomocí nápaditého střihu se staly mou úchylkou, stejně jako zpracování úvodních titulků. Opravdu jsem si na tomto snímku pošmákl...

plakát

Proměna Placida Lakea (2003) 

Pěkné, živé, vtipné, neotřelé. Fajn dílko, které pobaví i uvolní.

plakát

Mulholland Drive (2001) 

Když jsem za sebou měl necelé dvě hodinky filmu, začalo mi běhat hlavou, že jsem byl snad osvícen duchem svatým, jelikož jsem do té doby nenašel na filmu nic, co by nešlo nějak pochopit. A vzhledem k ohlasům lidím, co to viděli, jsem opravdu začal uvažovat o své genialitě...:) Pak to ale přišlo... záběr po záběru jsem se v tom začínal zamotávat až jsem se zamotal naprosto... Žel bohu, nejsem asi geniální a nevím, co tím chtěl pan Lynch říct.

plakát

Kdo se bojí Virginie Woolfové? (1966) 

Dokonalé přenesení úžasné hry Edwarda Albeeho. Vše začíná nevinnými hrátkami, pokračuje zaměněním rolí a končí krutým odkrytím pravdy a citů. Liz Taylor tu exceluje ve všech různých polohách, od milé, smějící se až po šílenou a brečící. Ostatně všichni představitelé podali výtečné výkony. Oscary naprosto zasloužené.

plakát

Vražda na večeři (1976) 

Kdo má rád detektivky, nebo jenom chytře bláznivé komedie, přijde si na své. V běžných detektivkách se na konci dočkáte zvratu, tady je těch zvratů na konci nesčetně. Parádní film, parádní herecké výkony, parádní vtip (třeba detaily), prostě paráda!

plakát

Cesta na Měsíc (1902) 

Pohádkově krásná krátkometrážní filmová "groteska".