Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (554)

plakát

K sežrání (2022) 

Televizní film s primitivním obsahem jak se na tento subžánr sluší. Klišoidně ošoupaný škvárovitý narativ s průměrnými herci. Jistá míra napětí tu je, a pro někoho s rozvinutou deviací i možnost získat neotřelý recept na nějakou tu gastro specialitu. Zkrátka nic pro vegany. A pro bezpečné moderní randění může být doporučováno se před jakoukoliv další akcí prvně podívat partnerovi do lednice, jestli tam chlazená libová vepřová kýta nemá náhodou stopy po piercingu...

plakát

Věž v Pise: Nakloněná nehybnost (2022) (TV film) 

Zajímavý dokument ukazující technická řešení zajištění bezpečnosti věže. Zdali věž už padá nebo ne hlídá sítˇ tenzometrů a různých měřidel náklonu věže a související diagnostika. Co mě ale zaujalo nejvíce je turistický návštěvnický systém věže - pokud si připlatíte zvýšené vstupné stanete účastníkem loterie o 1000 EUR a výherci jsou ti turisté se kterými se šikmá věž zřítí! Pokladní si tam pochvalovala že od zavedení této loterie se zvýšila tehdy už povadající návštěvnost věže a že jsou turiské kteří se na věž běžně vracejí dvakrát i vícekrát. A čtu tady v komentáři kolegy "Marze", že tam byl už taky dvakrát - no budiž mu štěstí přáno, ale já bych se této loterie nezúčastnil. Když se podívám na výšku věže a základní teze gravitačního zákona, něco mi říká že této výhry se moc výherců dožadovat nebude. Ach ti taliáni!

plakát

Nic ve zlým (2023) 

Komediální coming-of-age story kombinující žánrové konvence s neotřelým přístupem. Jennifer Lawrence zde předvádí netradiční kreace ve srovnání s jejími dřívějšími dramatickými rolemi. Sexy komedie je pro ni stále poněkud neobvyklou volbou role a pokud je to nutné, hraje s plnou fyzickou námahou - takže nic ve zlým, místní preteens a nebo zde nonstop přilepení majitelé krásných manželek si jistě udělají pár zajímavých otisků obrazovky.

plakát

Elizabeth Taylor: Ztracené nahrávky (2024) 

Film využívá dříve nezveřejněné zvukové záznamy rozhovorů s Elizabeth Taylor, což přidává na autentičnosti a umožňuje nahlédnout do jejích myšlenek a osobních zkušeností. Nabízí tak jedinečný pohled na život a kariéru jedné z největších Hollywoodských ikon.

plakát

Svobodní se závazky (2011) 

Film osciluje mezi humorem a vážnější reflexí, ale nedokáže plně naplnit svůj potenciál. Konečný produkt je stylisticky nejednotný. Herecké obsazení a několik světlých momentů činí film sledovatelným, ale v jádru je to spíše další romantická komedie s lehce modernizovaným konceptem. Pokud by Westfeldt více riskovala a nebála se plně ponořit do světa absurdity moderního rodičovství, mohl být film více než jen akceptovatelným, ale lehce zapomenutelným zážitkem. Možná by bylo jednodušší, kdyby si hlavní postavy pořídily psa místo dítěte. Méně starostí a více času na romantiku!

plakát

Holčička (2023) 

Mám dojem, že autora nudí téma GPA, které mu nesedí, je příliš jednoduché, příliš realistické, příliš obyčejné, jako by se celý štáb jednoduše ztratil v belgických uličkách a film natočili jen proto, že se báli, že jim dojde bageta. Trvá sotva hodinu a půl a k nudě není daleko. Kromě toho se „La Petite“ zabývá mnoha společenskými nebo hlubokými tématy, ale nakonec se jich pouze dotýká, takže je vše povrchní a je důvod se ptát - nachází filmař správný odstup mezi komedií a melodramatem, aby mohl vyprávět moderní příběh transgresivního zrození? Guillaume Nicloux ze současného společenského tématu kreslí předvídatelný a konvenční film v uplakaném rodinném dramatu, který se snaží překročit televizní estetiku, i tak občas působí spíše jako telenovela na steroidech. 30%

plakát

Láska s otazníkem (1978) 

Klasická detektivka, která perfektně zapadá do francouzské kinematografie sedmdesátých let. Nad rámec běžné krimi se děj posune do konfrontace s justicí aby následně došel k paradoxním závěrům. Jeden z takových těch francouzských nenápadných klenotů, který nás nechce ničím ohromovat, jen nenápadně zatahá za rukáv.

plakát

Hodina nejistoty (2021) 

"Jednoznačné doporučení! Tohle je film, který svým napětím a tísnivou atmosférou umí diváka doslova přikovat k obrazovce. Režisér dokázal vytvořit bombastický pocit napětí, který nás provází od prvního záběru až po závěrečné titulky. Když se kousnete do rtu, neucítíte bolest, tak budete ponořeni v ději. Film těží z vynikajících hereckých výkonů, které zvládají udržet toto napětí i ve chvílích, kdy se zdánlivě nic neděje. Scénář je chytrý a neustále nutí diváka pochybovat, co je pravda a co jen iluze. Pokud hledáte film, který vám nedovolí vydechnout, Hodina nejistoty by rozhodně neměla uniknout vaší pozornosti." - Nějak takto bych si přál recenzovat film s Naomi Watts. Bohužel to není při sebelepší vůli možné. Ve skutečnosti se totiž jedná o pouhý orientační běh lesem prošpikovaný neustálým mobilováním. A to platí doslovně. Smůla.

plakát

Křestní jméno Carmen (1983) 

Godardovská variace Bizetovy opery. Ovšem hudba ve filmu je Beethoven, nikoliv Bizet! :) Jde o film, který je protkán režisérovým cynickým humorem s notnou dávkou sebeironie - Godard si tu zahrál karikaturu sebe sama (v jedné sekvenci sděluje, že se svými přáteli také točí filmy). ___Skromná ale precizní mizanscéna, výborná práce se světlem nikoho nepřekvapí - tak snad Godard s ghettoblasterem či samotné angažování Detmers s pár decentně netaktními záběry jako další ostrakizace mainstreamové popkultury? Ale to přece všichni víme, že Maruška ji má "hairy". 90%

plakát

Happy End (2017) 

Michael Haneke přináší rodinný inventář, který divákovi drží zrcadlo před nosem sice realistickým způsobem, ale ve výpovědích film nedovede najít uspokojivé závěry. Vlastně nastává otázka zdali je autor vůbec schopen reflektovat tuto dobu a pochopit realitu. Pozérský punc náročnosti, na který pokud divák nenaskočí, zůstane prázdno.