Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (12)

plakát

Ztraceno v překladu (2003) 

Až budete stát v půjčovně nad tímto snímkem, neváhejte s jeho půjčením. Uspokojí jak milovníky Billa Murraye, který je opět kouzelný, tak milovníky silných scénařů - nikoliv silných slov. Scarlett Johansson, která se výrazněji (a ještě mladinká) poprvé objevila v Zaříkávači koní, zde už představuje coby Charlotte plnohodnotnou herečku a není divu, že Bill Murray alias Bob Harris nalézá v její skromné a vřelé povaze souznění uprostřed Tokia. Ač se toho moc nenamluví, děje se toho hodně - až vám bude na konci líto, že týden v Japonsku utekl tak rychle.

plakát

Bokovka (2004) 

Až budete stát v půjčovně na tímto titulem, nemusíte být vůbec znalec vína, aby vás unesl sladkotrpký buket tohoto snímku. Ač jste nemuseli ochutnat ani Pinot ani Cabernet, určitě přijdete na to, co znamená hutné, plné víno v ústech Paula Giamattiho. Krásně poetický příběh dvou kamarádů v kraji vinic, v nichž sladce úsměvná setkání se dvěma ženskými protějšky střídají trpká probuzení po předešlých nocích - to vše ve vás navodí pocit, že skvělejší ročník 2004 už asi pít nebudeme a proto se rádi k němu budeme vracet.

plakát

Ďábel nosí Pradu (2006) 

Až budete stát v půjčovně nad tímto titulem, je jen jedna možnost - ať už jste žena (dívka), které je zřejmým cílovým divákem snímku, nebo jste muž (dorostenec), u kterého zvítězí vůle udělat partnerce výběrem doma radost - určitě film berte. Něžné pohlaví film strhne už jen kvůli tématu a ani mužská část osazenstva se nebude nudit v rozehraném hereckém koncertu Meryl Streep a Anne Hathaway. Velice překvapivě divácky chytlavé, ač jde o módu. Pánové, na konci filmu ale partnerky opět usměrněte zpět ke konfekci, jinak jsou finance v ohrožení.

plakát

Iluzionista (2006) 

Až budete stát v půjčovně nad tímto titulem, bylo by dobré mít povznesenou náladu a chuť zažít něco trošku netradičního -tedy nečekat ani akční podívanou ani příliš komediální průpovídky. Pokud přistoupíte k filmu s tímto kredem a necháte se omámit iluzemi, které předvádí Edward Norton, budou ty bezmála 2 hodiny stát za to. Paul Giamatti jako inspektor Uhl potvrzuje svou formu z předešlých filmů a Jessice Biel už potom zůstala jen role přihrávačky hlavnímu hrdinovi. Celkově velice celistvé dílko a netradičností určitě zaujme zejména když přidáme fakt, že sebevražda rakousko-uherského prince (i když jiného jména) je historickou skutečností. Tak proč by se to nemohlo stát právě takhle..? :-))

plakát

Klik - život na dálkové ovládání (2006) 

Až budete stát v půjčovně nad tímto titulem, budete si myslet, že nápad života na dálkový ovladač podle přebalu DVD by mohl pro jednou fungovat a komedie by mohla stát zato. Pravdou je, že film poodhalí co by se mohlo přihodit, pokud by takový ovladač existoval a v rukou Adama Sandlera i uvěříte, že si to užívá. Jinak silně středoproudá americká oblbovačka s dosti vyumělkovanými životními ponaučeními a moralismy spějící nezadržitelně v ještě kýčovitější konec než jsme doufali. 3 jen díky hereckým výkonům a Kate Beckinsale. Možná ve vás nápad dálkového ovladače nechá jen pocit, že by bylo fajn jej využít a vrátit se do půjčovny o hodinu a půl zpět a investovat do něčeho jiného.

plakát

Miami Vice (2006) 

Až budete v půjčovně stát nad tímto titulem, přidejte jej k ostatním půjčeným jen pokud jste fanda akčních podívaných. Colin Farrell a Jamie Foxx jako dvojice detektivů vám připraví večer svižné a bez zbytečného krveprolití akční podívané, která má tentokrát i logické a do sebe zapadající momenty. Pletka Sonyho (alias Colina Farrella) s Isabellou, manželkou drogového bosse, je dobře načasovaná a děj vás strhne až do celkem předvídatelného (neodpustím si amerického) rozuzlení - proto jen 4.

plakát

Volver (2006) 

Až budete stát v půjčovně nad tímto titulem, nedoporučuji ho brát ve velkých vedrech nebo po prožitém klidnějším týdnu, kdy teď očekáváte vzpruhu nebo náboj. Almodóvar zůstal sice věrný svému stylu - sem trošku záhady, tam trošku drama a zamyšlení a nakonec zabalit a naservírovat, aby to každý pochopil - ale tentokrát to opravdu nezabalil do té správné omáčky. Ve vedru se zachvilku budete lepit ke křeslu a říkat si že se nic neděje a po klidném týdnu a tomto filmu si půjdete rychle půčit Terminátora. Ani Penelope to tentokrát nevytrhla svým šarmem, protože jí scénář dal do úst dost bešamelu. Celkově 3 alespoň za prostředí a věrohodnost jakou umí Almodóvar servírovat.

plakát

Test (2003) 

Až budete stát v půjčovně nad tímto titulem, berte jej přesně podle jeho českého názvu - TEST. Je to test na vás, jestli jste ochotni uvěřit záplaetce a trochu v závěru komplikovanému rozuzlení. Pokud ano, budete souhlasit s mým hodnocením 4, pokud ne spadne u vás film na 3 nebo dokonce 2. Ale přece jen si díky tradičně skvělému Al Pacinovi a stejně tak skvělému výkonu Colina Farrella coby dle titulu Recruita zaslouží víc. Ale je vůbec Farrell recruit..?

plakát

Insider: Muž, který věděl příliš mnoho (1999) 

Až budete stát v půjčovně nad tímto titulem, sáhněte po něm jen když chcete prožít 155 minut napětí, místy vzteku a spravedlivého rozhořčení na bezmoc obyčejného člověka bránícího se mocné tabákové korporaci a nakonec prožijete i pýchu ze zadoustiučinění, že pro tentokrát to hrdinům vyšlo. Al Pacino exceluje jako v mnohých filmech, hraje urputného reportéra bijícího se za pravdu a Russell Crowe předznamenává (i když ještě zatím jen na 80 procent) hereckým výkonem nástup do nebe celebrit, které ho čeká v o rok pozdějším a slavném Gladiátorovi. Filmu trochu škodí místy přehnaná hysterie manželky hlavního hrdiny ač jí člověk nemůže upřít právo na strach o existenci. Celkově investujete do určitě příjemného zážitku.

plakát

Let číslo 93 (2006) 

Až budete stát v půjčovně nad tímto titulem, snižte svá očekávání raději na úroveň běžné drama podívané na téma letadlo a únosci. Budete po jeho shlédnutí potom alespoň mile překvapeni jak působivě film vyzněl a nebudete zklamáni z vašich očekávání po přečtení téměř 100% ních hodnocení, které jste si již dříve přečetli. Bohužel jen díky skutečným událostem, ke kterým v americe došlo, je film vynášen do kategorie těch nej - a tam opravdu nepatří. Pokud oddělíme lidské tragedie ze skutečného života od jejich filmového zpracování, zůstane nám jen slušně odvedená práce týmu Paula Greengrasse na standardním americkém kasovním trháku.