Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Rodinný

Recenze (35)

plakát

Angel City (1980) (TV film) 

zajímavý pohled na Ameriku 60. Do Angel city přijíždí rodina, otec, syn,.manželka, dcera a jejich pes. Nejdříve jsou na plotě ostnaté dráty. A hlavní brána se zamyká. Po čase strážní zabili jejich psa, potom při výplatě v sobotu mu majitel naparil vysokou částku za nájem v táboře. Když chtěl taťka odjezd pryč, bylo mu majitele sděleno, že až splati dluh, tak může. Taťka podplatil strážného, že půjde večer zavolat policii, ale strážní ho dojeli autem a odvezli zpět na tábor. Vyndali mu baterku z auta. Dále mu vzali i dceru. Řadě pracovníků odebrali deti, aby měli závazek a nemohli odejít. Když poprvé přijela dcera, podařilo se všem uniknout a tábor zapálili.

plakát

První republika (2014) (seriál) 

seriál První republika se mě moc líbíl pro jeho dobovou atmosféru a chvílemi kriminální zápletky. Dále jsem zde poznával místa na pražském smíchově.

plakát

Česká cesta (2015) 

jedná se o TREZOROVÝ FILM, bohužel žádná TV se neodvážila jej vysílat, proto je možné jej shlédnout pouze přes https://dafilms.cz/film/9866-ceska-cesta je možné placenou verzi obejít tím, že se přihlásíte přes FB. Tento pravdivý dokument se mě velice líbil, záhadou je proč se TV bojí tento dokument odvysílat, zda proto, že bych pak čelili soudním sporům, více o tomto a jiných trezorových filmech je na mém blogu https://radimjanicek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=690203

plakát

Kadeřnictví (2018) (seriál) 

velmi vtipný seriál, vysíla se na Tv Seznamu v čase tv zpráv, určitě tuto možnost volby vítám, určitě lepší než koukat na zprávy, seriál Kadeřnictví se mě moc líbí někdy i pro svůj černý humor

plakát

Zatmění všech sluncí (1987) (TV film) 

Velmi poutavý děj, herecké umění Věry Galantikové. Zajímavý je i pokračování tohoto příběhu pod nazvem Kdoví, kdy začne svítat z roku 1988, kde je příběh dále rozvíjen, kdy se hlavní hrdinka vrací z vězení.

plakát

Čínský syndrom (1979) 

Velmi napínavé drama do poslední minuty filmu. Škoda, že se ve východním bloku nevysílal.

plakát

Malé dějiny jedné rodiny (1988) (seriál) 

Seriál, který by se měl znovu opakovat. Příběhy ze života, rád jej opět sledují aspoň na YouTube, je to seriál mého mládí. Vypráví o rodině, ve které Milena Dvorská hraje novinářku, která často kriticky popisuje dobu roku 1988-1989. I v dnešní době může seriál oslovit. Dále její manžel Alois Švehlík hraje ve fabrice Dustroj, kde se část děje také odehrává, zvláště volba nového ředitele, probíhají zde nově volby ředitele závodu. Zajímavé je, že pobočka závodu v jiném městě se chtěla od hlavního závodu odtrhnout. Jaké s tím byly moznosti, i zákulisní machinace Františka Husáka, který byl dosazen již bývalým ředitelem Jiřím Valou. Seriál doporučuji. Scénář psala Halina Pavlovská i Luděk Nekuda známý z pořadu Sešlost.

plakát

Ta naše písnička česká II (1990) 

velmi zdařilé dílo, které je opravdu pravdivé, soudruh ředitel Pragokoncertu se takto opravdu choval a ne jen on, ale aparát tohoto podniku. Zde je jeden příběh co se stal panu Neckářovi při jednání s Pragokoncertem https://archiv.ihned.cz/c1-14301680-panbuh-mne-vzkazal-mas-jeste-jednu-sanci další příběh o panu řediteli Pragokoncertu je i v tomto dokumentu ČT - https://www.ceskatelevize.cz/porady/11066934013-popstory/215542151320004-obchod-a-finance

plakát

Dvakrát šest ze dvou měst (1989) (pořad) 

Pokračování pořadu Dva z jednoho města a Jedeme dál, škoda, že už po roce 1989 nebylo pokračování. Moc se mě soutěž líbila. Tento pořad vysílala také západoněmecká ZDF.