Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi
  • Komedie

Recenze (43)

plakát

Zločiny budoucnosti (2022) 

Král body-horroru je zpátky v plný parádě. Nemyslel jsem, že to má pořád v sobě a jsem moc rád, že jsem se mýlil. Díky, Dejve.

plakát

Pod černou vlajkou (2014) (seriál) 

Znovu zhlídnuto letech a užil jsem si to snad ještě víc. Ohromně nedoceněnej seriál. Hrozně mě baví, že motivace všech postav dávají smysl a se všema se dá svým způsobem souhlasit. Neni tu žádnej clear-cut záporák stejně jako žádnej vyloženej dobrák. Skvěle napsaný a zahraný. Špičkovej vizuál, skvostná gradace a vývoj charakterů na jedničku.

plakát

Kiseidžú: Sei no kakuricu (2014) (seriál) 

Správně švihlá, morbidně vtipná ujetost, která dokáže vykřesat překvapivě silný emoce. Úžasná hudba! Edit: po finálovým díle zvedám na 5*. Mám k tomu svý výhrady, ale za linii s Kanou a finále osmnáctýho dílu s miminem nemůžu jít níž. Dokonce jsem ochotnej mávnout rukou nad tou závěrečnou eko agitkou, jakkoliv se to tam vůbec nehodí.

plakát

Šílenci z Manhattanu (2007) (seriál) 

Před deseti lety jsem to nedokázal docenit. Bavilo mě to, ale bral jsem to jako takovej retro trip mezi horních deset tisíc, užíval jsem si tu dekadenci, šarmantní šedesátkový ženský, všudypřítomnej cynismus a verbální žonglérství. Teď, v roce 2019 si uvědomuju, kolik mi toho unikalo a kolik má toho tenhle projekt co nabídnout - a stejně tak jsem si jistej, že mi plno věcí pořád uniká. Neznám jinej seriál s takovým množstvím různých analogií a skrytých motivů - vždyť jenom jak naprosto trefně a nenásilně používá historický události jako paralely k vývoji stěžejních charakterů, jak dynamicky rozvíjí vztahy mezi nima, jak přes ohromný množství zápletek a motivací neztrácí tempo a celistvost, prostě nemám slov. Možná časem napíšu víc, konkrétnějc se rozepíšu k jednotlivým postavám, který jsou naprosto nadpozemsky napsaný a fenomenálně zahraný. Oblíbil jsem si vpodstatě celej ansábl, nicméně mimořádně vyčnívají Roger Sterling a Joan Holloway. Prostě skrz naskrz špičková záležitost a pro mě jeden z top seriálů vůbec.

plakát

3 from Hell (2019) 

Oblíbená white trash rodinka je zpátky a to si pište, že přináší pořádně zasmrádlej redneck masakr, jak ho máme rádi. Dlouho jsem chtěl dát lepší 4* ale za tu finální mexikánskou část musim jít vejš, to by mě musela hanba fackovat. Nedokážu si vybavit jinej film - natož trilogii - kde bych tolik sympatizoval s hlavní partou antagonistů a tolik jim přál aby to "zvládli". P.S. Epizodní Sid Haig (R.I.P.) samozřejmě zamrzí, o to víc u něj cenim, že na sklonku života zvládnul aspoň cameo.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Tarantino a jeho wishful thinking podruhý. Fuck off diváckejm očekáváním stejně jako manifest jeho vášně pro sedmdesátý léta, pro tvorbu filmu a film jako celek. jenom mě mrzí, že ono filmový období nemam nijak nastudovaný, tudíž většina - určitě vtipných - narážek šla mimo mě.

plakát

Old Boy (2003) 

Jedna z nejsilnějších věcí co znám. Bez ohledu na to, kolikrát jsem to viděl, mě to pokaždý dokonale emocionálně zdevastuje. Fantastická hudba a naprosto nadpozemsky natočená akce, slavnou sekvenci s kladivem jsem si pouštěl asi milionkrát.

plakát

Climax (2018) 

Musim dát 5*. Párty jak řemen, až neskutečně dokonalá kamera, super hudba, hyper-intenzivní zážitek. A kdo si dal někdy papíra přes svojí míru se s tim dokáže dost dobře ztotožnit.

plakát

Zvrácený (2002) 

Po letech jsem to znovu shlídnul, a musim zvednout na 5*. Neskutečně natočená a pocitově hodně silná věc, po který ve vás bude rezonovat celý spektrum protichůdnejch emocí. Skvost.