Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (62)

plakát

Sanitka (1984) (seriál) 

U tohoto seriálu se člověk prostě musí oprostit od prvků socialistických ideí a pak mu zbudou životní příběhy, které se téměř nijak neliší od těch současných. Problémy mezilidských vztahů, problémy ve zdravotnictví, ty jsou téměř shodné s těmi dnešními, akorát na ně má člověk možnost nahlédnout optikou dané doby bez mobilů, internetu atp. Tak se holt tehdy žilo, tak se lidé mnohdy museli chovat, nechteli-li nebezpečně vyčnívat z davu.

plakát

Rychle a zběsile 8 (2017) 

Tenhle počin napíná hranici tolerance diváka na maximum... Jak dostat ponorku do vody... Jak dostat borce do letadla... proč řešit detaily.... Slovy mého kamaráda po shlédnutí této blitky "cítím se být trochu zprzněn". Co tady bylo špatně - no vlastně úplně všechno a kdo nehulí, neměl by se raději dívat, neboť utrpí brain damage.... Jedna hvězda za úvodní scénu s malými fotbalistkami.

plakát

Wonder Woman (2017) 

Typický PG 13 cajdák, který neoslovil absolutně ničím, naopak svou stopáží nudil. Film o němž si člověk po dvou týdnech nevzpomene, že ho viděl....

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

Mno... po dlouhé, opravdu dlouhé době jsem měl chuť v půlce filmu odejít z kina. Co bylo špatně? Prvních cca 30 minut bylo vcelku sympatických, nicméně pak se na sebe začaly kupit trapné a plytké dialogy, klišovité a absurdně nelogické situace. Když se při dramatickém boji o život půlka sálu směje, pak je zcela jistě něco špatně. O parodii bohužel nešlo... Chování celého výsadku na neprozkoumané planetě bylo jako z béčkových filmů osmdesátých let a když Walter foukal Davidovi do píšťalky, chtělo se mi chvílemi smát a chvílemi brečet.... Prometheus mne nenadchl, ale ani neurazil, Covenant je však smutnou tečkou.

plakát

Strážci - Watchmen (2009) 

Po několika letech jsem shlédnul Watchmeny ve verzi ultimate cut a i takto s odstupem musím potvrdit své původní dojmy, které byly mimořádné. Na rozdíl o některých pisatelů jsem naopak nucen konstatovat, že film překonává svou předlohu a jeho závěr je zcela diametrálně lépe propracovaný a ztvárněný. Líbí se mi jak skvěle zvolené herecké obsazení, tak perfektně vybraná hudba a ve výsledku tomu není absolutně co vytknout. Bravurně zvládnutá práce!

plakát

Warcraft: První střet (2016) 

V zásadě spokojenost. Děj se snaží držet knižních předloh a jakožto bývalý hráč Warcraftu jsem ocenil i vizuál. Film nabídnul téměř maximum, které bylo možno vtěsnat do stopáže a mohu doufat v úspěšné pokračování.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Není to špatný film, to rozhodně ne, ale nějak nejsem schopen ujíždět na tom davovém nadšení, které (pro mne překvapivě) vyvolává. Je to všechno vizuálně zdařilé, ano, i vcelku surové, nicméně nic, co by člověka mělo snad nějak zaskočit či šokovat. Postava Glasse mi, ani přez těžké životní zkoušky, nějak něpřirostla k srdci a nijak mne nestrhla. Po většinu děje na mne Glass působí neosobním dojmem, spíše jsem jen vnímal drsnost jeho zkoušek, nicméně nějak jsem se do jeho role nebyl schopen vcítit. Jako propracovanější se mi rozhodně jevil Ftzegrald v podání Toma Hardyho, který podal vynikající výkon a zapůsobil na mne ve výsledku silněji, než Leonardo... Za mně slabé 4* a pokud tentokrát Leonardo konečně dostane svou sošku, pak jsem bohužel nucen konstatovat, že sehrál lepší role v lepších filmech, nicméně přeji mu to ;-)

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Velká očekávání byla v tomto případě zřejmě důvodem nemalého rozčarování až zklamání. Film je ukázkou promrhaného potenciálu, neboť nenabídl téměř nic nového, svěžího či alespoň trochu překvapivého. Postava Kylo Rena je imo nezvládnutá a zpackaná ve všech směrech - je to skutečně syn Hana Sola a Lei Organy mající nemalou schopnost ovládat Sílu - velmi odfláknutá práce, což jen dokresluje v zásadě dětinská finální šermovačka. Pokud i další díly série budou postaveny zejména na vykrádání dílů předchozích, pak si SW postaví velmi chabý pomníček zašlé slávy.... Z mého pohledu byly jedinými pozitivy pohled na Harrisona Forda a velmi zdařilého BB-8.

plakát

Kosti a skalp (2015) 

Dvě hodiny rozplizlé nudy, v níž mne nezaujalo zhola nic. Naprosto klasické a už mnohokrát ohrané schéma děje, který se snažil zaujmout několika rádoby drsnými scénami... Jedinou, pro mne překvapivou věcí na celém tomto filmu, jsou snad jen jeho náklady...

plakát

Gangster Ka (2015) 

Rozhodně to není špatný film. Nechybí mu atmosféra, nicméně poměrně rušivým dojmem na mne působily dobově neodpovídající detaily v podobě leo expresu, letiště VH, modelů aut atp. trocha snahy o zasazení příběhu do dobově odpovídajícího prostředí by celkový dojem zcela jistě umocnila. Snažili-li se autoři vykreslit RK, měla být ve filmu přinejmenším zmínka o jeho matce.... Herecké výkony, zejména Hynek Čermák, si zaslouží pochvalu!