Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (6)

plakát

Hlas pro římského krále (2016) (TV film) 

Nechci bazírovat na detailech, ale když jsem si na Hradě Loket spočítala, kolik by mělo být Elišce i Janovi let a na kolik vypadají ve filmu .. Karel IV. zde byl vyzobrazen zase z jiného pohledu a celkem se mi líbilo, jak do příběhu zapojili jeho otce (dobrá volba herce). Jenže přes několik dobrých scén jsem si stejně musela položit otázku, proč ten film vlastně natáčeli. Jestli to má být opravdové drama a nebo takový menší film mapující část Karlova života.. U té druhé možnosti bych byla za výsledek spokojená, u dramatu bych čekala aspoň toho ducha na Hradě. Ne, dělám si legraci. Ještě k tomu duchovi. si nemůžu odpustit jednu nemístnou poznámku, čili co mě během dané scény napadlo. A to, zda taky našemu prezidentovi jezdila sklenička po stole, když poprvé usedl za stůl na Pražském Hradě. Kryštofa Hádka mám ráda. V historických filmech se snaží, teď je otázka, zda se strefí lidem do vkusu. Dala jsem zlatou střední cestu - 3 hvězdy. Ale mohli bychom se už někdy konečně odvázat a natočit něco velikýho. A přitom se nesrovnávat s Amerikou.

plakát

Jak básníci čekají na zázrak (2016) 

Není to tak dlouho, co jsem se vrátila z kina. Na začátek nutno připomenout, že nejsem Štěpánkova generace, ale Básníky jsem viděla všechny a mám je ráda. Začnu jakoby od toho horšího.. Nedalo mi to a před návštěvou kina jsem přelétla očima jednu recenzi na idnes.cz, která ohledně některých věcí nešetřila kritikou. Chvilka napětí. Pak přišel film. Ihned jsem se zorientovala. Zrzka po smrti. Malý kluk, jeho táta, akce: hledá se nová máma, akce: hledá se mladá holka pro Jiřího Somra, Dr. Max a Mazda. Ano, scény v lékárně byly do očí bijící, tak jako znělka Rádia Impuls. Ale co si budeme povídat (V Hotelu Transylvánie 2, animovaném filmu vytvořeném pro děti, byl product placement každou chvíli. Ještě k tomu ve filmu pro děti, kde se jim podvědomě podsouvalo, jak jsou super mobily značky Sony ;-)). Já nemám ráda product placement, ale řekněte mi, to měly ty názvy léků či značku auta zamaskovat? Tohle bych v tomto případě neřešila. Vraťme se k příběhu. Kamarádka mi řekla, že se jí moc nelíbila skupina v obsazení Abrhám, Hrušínský a Lábus. Pravda, občas mi to přišlo jakýs takýs. Ale Abrahámova hláška se Zahradní slavností se mi líbila. Teď ta chvála. Jak už jsem psala na začátku, Básníky mám ráda. Ale upřímně, řekněme si, pětka se tak nepovedla, tohle se ve srovnání s ní povedlo DOSTI a pro opravdu kritického diváka: Mohlo to být natočené hůř. "Zázrak" bych nezařadila mezi ty "další ne už tak povedený díly jednoho výbornýho filmu." Ba naopak. Pavel Kříž zestárnul, ale je s ním pořád sranda. Lindě to slušelo a byla mi v této roli sympatická. Somr byl výborný. A charita má mnoho podob. Nechcete slepičku? P.S.: Pět hvězd za slib, že už nenatočí sedmičku. Myslím si, že tímhle si Dušan Klein ostudu neudělal, ale Štěpánka o holi bych už asi nemusela rozdejchat. ;-).

plakát

V hlavě (2015) 

Dala jsem tomuto animáku pět hvězd a nehodlám to měnit. Téma na mě zapůsobilo, konec dojal. Jak se mi dostalo vysvětlení od kamarádky. "Je to o tom, že také smutek patří do života. Neznamená to, že film byl smutný." Do smutného filmu má V hlavě daleko, ale aby si diváci mohli na konci šťastně oddechnout, bylo nutno projít si závěrečnou uplakanou scénou a trochou napětí. Je pravda, že hlášky Pixar vychytal. Velice dobrý byl i vztek, na konci mě dostala kočičí hlava. Jen mi připadalo, že někdy hlášky nevyplní opravdu jednoduchý příběh. Je mi jasné, co chcete říct. "Jde o pocity, ne o příběh." Příběhy se opakují, ale pocity zůstanou." Nemám pravdu? I když se u filmu nasmějí i dospělí, je to jednoduše animák pro děti. Ráda si ho pustím znovu, ale stejné nadšení jako z Toy story z něj nesdílím. Možná je to tím, že za časů Příběhu hraček jsem byla sama ještě dítě.

plakát

Klub rváčů (1999) 

Film mi život nijak nezměnil, i když herecké výkony herců se mi opravdu líbily. Nemyslím tím jen polonahého Brada Pitta ;-). Moje oblíbená scéna je například, kdy Edward Norton zmlátí sám sebe před šéfem nebo ten záběr na budovu, na níž "chlapci" z klubu udělali smajlíka. Snímek je sám o sobě drsný, samy o sobě stačí bojové scény. Konec jsem moc nepobrala. Věřím, že to mělo vyvolat svůj efekt, ale mě ty padající mrakodrapy nějak pokazily dojem z celého filmu. Sečteno podtrženo, na to, jak se o filmu mluví jako o trháku měnící lidské životy, si myslím, že takový megafilm to nebyl. Ale jak už jsem napsala, herci se mi v něm vesměs všichni líbili. Helena B. C. umí hrát role tohoto typu.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Nerada dávám filmům 5 hvězd, protože ty hodnocení jsou tak relativní.ALE. Amélie mě chytla už od samého začátku, Audrey je ve filmu okouzlující, výborný záběry a k tomu ta hudba! Francouzi prostě umí. "Patnáct." ;-)

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Začnu pozitivně. Příroda mě uchvátila. Ten záběr na Di Capria, jak se plahočí krajinou a nad ním se tyčí zasněžené vrcholky hor, si rozhodně zapamatuji. Z paměti nevymažu ani medvěda a šílence Fitzgeralda a jeho scénu s předčasným pohřbem. Teď začnu s Oskarem. Kvůli tomu jsem se na Revenanta podívala. Viděla jsem už několik filmů s Leonardem Di Capriem a například nechápu, že nedostal ocenění třeba za Inception. Prostě mi přišlo, že když si nechal Leo narůst vousy, zahrál si na starostlivého otce a a přenocoval v koni, tak mu teda za jeho výkon konečně Oskara dali. Upřímně řečeno, neznám už nikoho, který se tak "nadřel", aby získal známou zlatou sošku.