Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (185)

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2011) 

Mé hodnocení se pohybuje mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. QNI 158 minut není dostatečných na zachycení celého děje knihy, a protože se Fincher o to snaží, dějová linie působí jako z rychlíku. Ambice zachytit jeden knižní díl do jednoho celovečerního filmu je příliš pyšná. Seriál by byl nejlepší řešení. Je to dobrý film, ale... Nesouhlasím s Tetsuem: myslím, že v souvislostech knih Lisbeth na nemá osobní zájem na vyšetřování.

plakát

Zdrojový kód (2011) 

Koncovka snižuje hodnocení filmu jako celku.. Duncan Jones asi na poslední chvíli nezvládl představu stovek divaček brečících po kinech celého západně smýšlejícího světa a finále podělal. Na zápletce si ale není možné neujíždět jako na rybí polívce... ostatně co může být lepší alternativou Tří oříšků pro Popelku na štědrovečerní plátno?

plakát

Rodina je základ státu (2011) 

"Skvělý český film", aneb bál jsem se, že už to víckrát nenapíšu... Nerozumím vůbec POMOvu názoru - díval se na stejný snímek? Rodinu jsem viděl v kině a bavila mě. Jediné, avšak velké mínus dávám scéně se zraněným psem,: Pohled na cukajícího se psa bych si klidně dokázal odpustit, pokud nemá hlubší dějový význam či symboliku(alespoň jsem jí neobjevil). Hlavně nezapomeňte na začátek titulků uvést, že jste neublížili žádnému zvířeti.

plakát

Fahrenheit 9/11 (2004) 

Jiný film od Moorea jsem dosud neviděl, jako první snímek od něj na mě působil skvěle. Je to příkladem, že se u dokumentu dá i bavit. Jenže pozor! Stejně tak, jako oficiální média nehovoří o Bushovi jako o magorovi(a tento snímek ano), je to z jistého důvodu. Toto je zase extrémně opačný pohled na věc. Nepolykejte zprávy jako popcorn, přemýšlejte, kdo vám předkládá informace a komu tím prospěje.

plakát

S Italem v kuchyni (2009) (pořad) 

Když kuchyni, tak italskou. Když vaření v televizi, tak s Emanuelem

plakát

Sedm životů (2008) 

Sedm životů je film s báječným neotřelým nápadem. Bohužel je natočen nedůstojně hodnotě toho nápadu. Je výborné, že mi docela dlouho trvalo, než jsem zápletku odhalil, nicméně to celé až moc trvalo. Lehce sklouzáváme k zamotanosti, ještě jednoduššeji k nudě.

plakát

Fontána (2006) 

Ještě mi hrají závěrečné titulky... Těžko říct, co se se mnou děje, že oba filmy(druhý je The Blind Side), které jsem dnes viděl, mě dostaly na plné čáře. Možná není chyba ve mě. Možná jsem jen měl čest setkat se se dvěma výjimečnými filmy.

plakát

Melancholie (2011) 

Zástupce distributora, který napsal obsahový text musel být na fetu, když tohle psal, anebo film neviděl. Mladší ze sester se rozhodně nestává matkou, Zemi nehrozí rudá planeta, ale modrá. Máte po shlédnutí snad dojem, že konec je neočekávaný?.... Sporností by bylo více, stejně tak jako při (byť laickém) zhodnocení možných fyzikálních souvislostí, když se na Zemi řítí pětkrát větší planeta(koukejte, co dělá s mořem "pitomý" Měsíc). Nicméně toto toleruji, neboť film nemá být dokumentem na světovou katastrofu, nýbrž snímkem, který neokoukaným způsobem přináší zkázu pozemského života a má v divákovi navodit až nepříjemný pocit melancholie - to se daří(a stačí k tomu jen hudební doprovod). O filmu jsem před shlédnutím nevěděl nic(ani Trierovy skandály jsem nečetl), proto pro mě v začátku nebyl děj samozřejmý ani rámcově a z toho důvodu jsem jako neinformovaný divák nepochopil scénář správně, některé souvislosti mi spojily až recenze čtené po návštěvě kina. Proto nemohu hodnotit lépe, než ***. Divím se ovšem nízkému počtu hodnocení po měsíci od uvedení do kin - jen 971 ??

plakát

Samotáři (2000) 

Galadriel povídal, že kdo neviděl tenhle film, ten že je divnej.... Do konce května 2011(tedy sedm let po jeho komentáři) jsem byl divnej i já. Film jsem neviděl a myslel jsem, že Samotáři jsou nějaká Hrabalovka - jako třeba Chalupáři... Kdybych aspoň trochu tušil, o čem to je, a že tam hraje dvojka Trojan - Macháček, viděl bych to dávno. Protože takhle upřímně se divit nad instrumentální verzí hymny, to zvládne jenom náš Jirka z MIG 21!

plakát

Dívka, která kopla do vosího hnízda (2009) 

tohle, že je pokračování Mužů, kteří nenávidí ženy? Dvojka(Dívka, která si hrála s ohněm) a trojka(Dívka, která kopla do vosího hnízda), jen těží z vedlejší dějové linky jedničky. Nic nového kromě přehmatů a nesmyslů nepřináší. Ve srovnání s jedničkou Dívka, která kopla do vosího hnízda je slabá, ale je aspoň napínavá... Smůla, že se po zpackané dvojce ani nic moc lepšího vymačkat nedalo, vzhledem k tomu, jak byly rozdány karty. Jestli jsem proti remaku jedničky, dvojka a trojka by si jej zasloužila. Ale pokud možno s Noomi Rapace!