Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (33)

plakát

Aquaman (2018) 

Vodní muž (čti vodník) mě překvapil. Jak mě poslední filmy od DC příliš nenadchly, tak konečně tento film mě potěšil. Jason Momoa sice není ten nejnadanější herec, ale tam kde je, tam zatracene dobře umí přinést to svoje testosteronem nasáklé alfa-svalové charisma. Scény sním mají říz, ale love story mu moc neunevěříte, zato fight nasazení a souboje ano. Willem Dafoe zahrál skvěle! - a dobráci mu na stará kolena sedí. No a Dolpha Lundgrena bych nepoznal...to by musel bojovat pěstmi. A samozřejmě bez skvělého vizuálu by se to nevyšvihlo na takové hodnocení. A jsem sakra rád, že ten vizuál tam je! Jinak by to byla škoda a takový filmový potenciál promarnit! Efekty to táhnou o dva levely výš!

plakát

Americká krása (1999) 

Achjo. Toto slovo je jediné, co k tomu můžu říct. Právě kvůli tomu "hajpu" okolo filmu, kvůli tomu jak je ten film postavený na piedestal jsem pořád očekával něco víc. Dostal jsem nereálné charaktery, nefungující psychologii (trochu vyhnanou do extrému, všimněte si, že každý charakter je skoro extrémní formou své vlastní osobnosti). A příliš na sílu se tvářící filosfii. Film se snaží působit tak emotivně a tak umělkovaně, až se ztratila ta přirozená esence. Není to 5 hvězd. A úpřimně přemýšlím, jestli dát 4 nebo 3. Tak zaprvé, moc mě to nebavilo, ale to není ani tak chyba filmu jako toho, že ten chod co mi byl podán, mi prostě v tento moment nesedl a já si nepochutnal. Nemůžu ale upřít skvělou práci herců. Režie, scénář, kamera. Všechno to dává dohromady jedno hlavní jídlo, kvalitní. Ale já si nepochutnal. Tak jak to mám zhodnotit? 4 hvězdy. Myslím, že ta filosofická linka je velice, velice přeceněná. Přeci jen příběh hraje na zvrácenou náhodu. Ale herecké výkony, wau. Dobře, i kdyby mě to bavilo tak jedna věc mi tu vadí. To filosofické poslání je přeceněné a je tam na sílu.

plakát

Dumbo (2019) 

Čtyři hvězdy, protože jsem očekával podprůměr. Dostal jsem naservírované příjemné překvapení. A leč se kino hemžilo rodiny s dětmi, tak mám pocit, že děti si z toho tolik neodnesou. Hlavně po stránce humoru to dost pokulhává. Ale nemá to být komedie. Tak ani občasné náznaky vtipu nepadají na úrodnou půdu a ve filmu to působí příliš na sílu. Celý film umí udržet takovou dojemnou notu, citlivější povahy budou mít místy slzy v jednom či druhém oku. Michael Keaton hrál skvěle. Na Evu Greenovou se dalo dívat. A Colin Farrell jako vždy fajn. Tak protože jsem nakonec byl příjemně překvapený dávám tu čtvrtou hvězdu místo tří. Kdyby byl lépe (čtěte velmi dobře) využitý potenciál vedlejších postav tak by to bylo i rozhodování mezi 4/5 hvězdami. Protože celý film trpí nevyužitými možnostmi herců. Postavy působí plytce, moc jim jejich roli nevěříte a jsou tam někdy dost do počtu. A jak říkám - průměrný film má v mých očích lepší hodnocení jen kvůli tomu mému očekávání horšího zážitku. Takže ano, líbilo.

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

Zbytečné natažené. Jednička byla něco nového. Druhý díl už nepřináší ten "wau moment". Na zvířata si zvyknete, na efekty taky. A zůstane co? Příběh, herecké výkony a krajina. Příběhově je vidět, jak se snažili co to jen šlo, aby to tak natáhli. Eddie Redmayne mi do hlavní postavy opravdu pasuje, záporák už nikoli. Albus Brumbál nikdy nepůsobil tak sexy a záběry, krajiny, prostředí mi sunou film subjektivně o jednu hvězdu výš. Takže sečteno a Potterženo průměr. Očekával jsem totiž víc.

plakát

Constantine - Non Est Asylum (2014) (epizoda) 

Navzdory všeobecnému názoru, že pilot byl poněkud slabý se přikláním spíše k názoru, že byl průměrný. Začátek chytl moji pozornost a ta, nějak zásadně, neopadla po celé trvání prvního dílu. Paradoxně se mi Matt jako představitel tohoto "superhrdiny" líbí více než Keanu reeves ( z filmové verze) - protože toho již známe z tolika filmů a tolika výrazných rolí, že tato role mi víc sedí pro Matta. Constantin je strašně zajímavá postava - a těžká k zahrání, tak doufám, že představiteli sedne. Vedlejší role mě zde moc nechytají, možná se to spraví postupem času. 3 hvězdy.

plakát

Pomáda 2 (1982) 

Nenazval bych to odpadem. Určitě to není taková tragédie. Jednička byla super. Muzikál za 5 hvězd. Dvojka právě v porovnání za perfektní jedničkou velice - ale velice, pokulhává. Pokud ale pomineme zdařilejší jedničku, jedná se o muzikál na hranici 1 až 2 hvězd. A filmového podprůměru. A filmový podprůměr, to zas není tak hrozné přece. Herecké výkony jsou poněkud strnulejší a postavy těžko uvěřitelné. Film o outsiderovy na cestě stát se největší čávo široko daleko. Za sebe bych mu dal palec nahoru za nezdolnost a 2 hvězdy, trochu na just - jako proti tomu převážnému "odpadnímu" hodnocení tady.

plakát

Přestupný rok (2010) 

Nečekejte filmový zážitek. Hlavním tahounem scén a filmu jako takového je vlastně jen krajina Irska spolu s příjemným pohledem na hlavní představitelku (pro muže) a hlavního představitele (pro ženy). Jinak se hlavní mužská postava chová těžko uvěřitelně a příliš strnule. Pokud ale máte chuť na těžce, těžce průměrnou romantiku, můžete nasosat trochu těch falešně hraných emocí z tohoto filmu. Film postrádá originalitu. Ale nebude urážet, ani vás nezklame - pokud nebudete nic očekávat. 2 hvězdy. Ta třetí je za Irsko.

plakát

Constantine (2005) 

Velké očekávání. Nakonec se mi dostávalo lehkého pocitu, že snímek nedal ze svého námětu to maximum, co mohl. Ale největší důvod, a to bohužel, proč nemůžu dát pátou hvězdu je hlavní postava. Keanu Reeves se už objevil v tolika rolích, že v této roli jsem mu to nevěřil. A nevěřil jsem mu ani jeho chuť k cigaretám. A že postava Constantine je - zatraceně (dobrá volba slov, co?) zajímavá a zasloužila by si víc prostoru, aby se mohla plně představit. Protože tolik charismatu a důvtipu jako má tato postava mít , to nemají hlavní alfa samci všech 5 filmů, na které si vzpomenete při slovo "alfa samec" . A ta scéna stím fakáčem ... Fůha!!! Paráda. Scénář to tahá o další půlhvězdu vzhůru 4,5 hvězdy

plakát

Daleko od hlučícího davu (2015) 

No...Trochu zklamání kvůli očekávání. Film měl velký ohlas, dobré hodnocení, dobré recenze. Kdybych čekal od filmu méně, dostal bych více. Rozhodně tu má co táhnout - vizuál, scénář, krajina a dobré dobové zasazení. Film dominuje poměrně klidnou atmosférou, do které děj krásně zapadá. Herecké výkony jsou uvěřitelné, jen hlavní představitelka působí trochu jednotvárně. Místy se dostavuje jistá pachuť mírné patetičnosti scén. Místy se film vleče a místy zase chcete, aby se film vlekl. 3 hvězdy jsou málo a 4 moc. Ale hodnocení je subjektivní, že ano. Takže zůstaňme u těch 3 hvězd a řekněme, že je to dobrý film.

plakát

Doktorka Quinnová (1993) (seriál) 

Takový Dr. House, bez sarkasmu a vtipu, mého dětství. Osídlování západu ještě nikdy nebylo romantičtější. Tak nějak přesládlý idealizovaný děj a místo kulek v tomto westernu létá "miluji tě"