Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (10)

plakát

Watchmen (2019) (seriál) 

Seriál dějově navazuje na původní komiks s časovým odstupem. Postupně se vrací do různých časových období před i po něm a s rozumnou mírou respektu k původnímu dílu odvíjí originální zápletku, trochu překvapivě postavenou na rodinné a rasové tématice. Výpravě, hudbě ani hereckým výkonům nemám co vytknout. Dějové linie jednotlivých postav do sebe docela dobře zapadají, bude tedy asi dávat smysl, i pokud jste komiks od Alana Moorea nečetli, ale vaše škoda.

plakát

Sněžný kluk (2019) 

Další docela hezká pohádka o prebubertální dívce z traumatizované rodiny, která pomáhá kouzelnému tvorovi. Tedy pokud vám nezaskočí v krku z toho, že se celou cestou rozplývají nad malebnou krásou liduprázdné a panensky čisté čínské přírody, že jediné západní postavy jsou (A: negativní; B: váhající, co se napraví) a že to celé nakonec vyznívá, jako filmy, kterými krmili v mládí nás. Pozitivně hodnotím pojetí magie v příběhu. Negativně, že všechno zajímavé už jste viděli v traileru.

plakát

Lví král (2019) 

To, co skvěle funguje jako nadčasová dětská kreslená pohádka, v této formě zase až tak nefunguje. První polovina vás usadí do křesla velice realistickou a profesionální digitální animací pohybu zvířat, což se ale rychle okouká, a zůstane vám ještě hodina sledování pobíhajících lvů bez genitálií. Ani ta nostalgie už závěr filmu nespasí. Česká verze je dabovaná dobře, jen písničky moc nefungují. Jediný hlas, který působí rušivě, je dabing lví matky - nevím proč, ale až do titulků jsem si myslel, že to mluví Uršula Kluková.

plakát

Neuvěřitelný příběh o obrovské hrušce (2017) 

Připravte se na absenci děje, který je nahrazen nekoheretním tripem plným protivných postav, vzájemně nenavazujících skečů a věcí, které prostě nedávají smysl ani v pohádce. Animace na úrovni Kozího příběhu (2008). Dabing děs. A za to hudební číslo bych chtěl vrátit vstupné.

plakát

Smyčka (2014) 

Originálně klaustrofobní film, postavený na uvěřitelných emocích. Plný hmatatelné bezvýchodnosti a lítosti, ale stravitelný, bez patosu. Pohyb vpřed je možný i duševní, nejen fyzický. Přirovnání ke Kostce sedí, ale není to sci-fi.

plakát

Nemocnice Motol (2016) (pořad) 

Ano, tohle je realita. Takhle skuteční doktoři vypadají. Zmuchlaní, přepracovaní, pečující. Přesně takhle si to pamatuji. Tenhle pořad ukazuje, proč si lékařů pořád vážíme. Vzpomeňte si na to, až zase budete číst diskusi pod nějakým článkem.

plakát

Gran Torino (2008) 

Komorní, profesionálně natočený a od hlavního hrdiny výborně zahraný. Vše, na čem se v tomto filmu podílel Clint Eastwood je výtečné. Ale po celou dobu filmu jsem se neubránil pocitu, že tohle všechno už jsem dříve několikrát viděl. Motiv drsně vychovávaného zelenáče ostatně není původní ani pro Clinta Eastwooda. Navíc mi velká většina postav vedle dominujícího hlavního hrdiny přišla dost plochá, ale můžeme to svádět i na trošku kožené asijské herce. Možná to bylo i kvůli momentální náladě, ale ani moc k smíchu mi ti nepřišlo. Vcelku pěkný film stojící za vidění, ale znova se na něj podívám až v důchodu (3*)

plakát

Delfíni a velryby 3D: tuláci oceánů (2008) 

Pár pěkných obrázků a podivná ekoagitka. Naštěstí jsem to po přečtení místních komentářů už očekával. Ale i tak moc nechápu o co tomuhle filmu jde. Předraženou kamerou v hlubinách technicky náročně natočený předražený film pro komerční 3D multiplex, kde se banda ufonů s plastovými brýlemi cpe popkornem. Těch pár příjemných skutečně 3D záběrů bylo natočeno v mělkých vodách se spoustou vegetace a ryb. Ostatní jsou sice pékné obrázky, ale bez perspektivy a nějakých záchytných bodů celé to 3D nemá vůbec smysl. Aspoň kapustňák potěšil.

plakát

Strážci - Watchmen (2009) 

Pro mě srdcová záležitost. Asi podobně jako pro všechny fanoušky původníko komixu. Přiznám se, že od oznámení tohoto filmu Zackem Snyderem, jsem se fakt dost těšil a zároveň měl strach, že budu zklamán. Překvapila mě až na drobnost téměř naprostá literární věrnost. Obrazová forma filmu, obsazení i zvolená hudba mi sedly přesně. Oproti filmu 300 očekávatelně podstatně menší jatka, ale o to výraznějším dojmem působí. Pro mě poměrně příjemným překvapením byla na USA relativně otevřená nahota.