Reklama

Reklama

Lví král

  • USA The Lion King (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímek Lví král od studia Disney, jenž režíroval Jon Favreau (Kniha džunglí), se odehrává v africké savaně, kde se narodil budoucí panovník všeho živého. Malý lví princ Simba zbožňuje svého otce, lvího krále Mufasu, a připravuje se na svou budoucí vládu. Avšak ne všichni se z malého Simby radují. Mufasův bratr Scar, původní následník trůnu, spřádá své vlastní, temné plány. Souboj o Lví skálu plný intrik, dramat a po nečekané tragédii skončí Simbovým vyhnanstvím. Za pomoci dvou nových přátel musí Simba dospět a stát se tím, kým je mu souzeno být. (Falcon)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (533)

Psema 

všechny recenze uživatele

Odporný sterilní hnus, jehož tvůrci nemají ani špetku morálky, aby jakkoli zmínili původní autory, které z 90 procent (tj. včetně dialogů nebo záběrování) tupě vykradli. Samozřejmě, že to obecně funguje. S tímhle scénářem, hudbou a hlasovým obsazením by to možná natočil i Zdeněk Troška. Snaha o fotorealistickou verzi bez větších výrazů tváře ale funguje tak napůl, pořád je za tím cítit umělost. Hlavně v detailech, celky místy působí trikově opravdu impozantně. To ale nic nemění na faktu, že tuhle verzi nikdo nepotřeboval, nové nápady Favreau tradičně nemá, všechny písně jsou hůře zpívané než v originále a ta fungl nová je stylem totálně nekompatibilní popový humus. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že pôvodný Leví kráľ nepatrí medzi moje top disneyovky, tak som sa nijako zvlášť ani netešil na jeho vytunenú verziu, na druhej strane som tak ale ani nemal byť čím obzvlášť sklamaný. Chápem, že pre dnešných teenagerov sú deväťdesiatky filmový pravek a možno Levieho kráľa nepozerali ani v televíznych reprízach v nedeľu ráno na JOJ-ke, takže CGI hyperrealisticky nakrútená verzia bude pre nich určite viac uspokojujúcejšia a na tú pôvodnú by sa po nej už ani nevládali pozerať. Lenže prečo vsádzať dialógy s ľudským hlasom do úst, resp. tlám a zobákov zvierat? Tohto Levieho kráľa by som docenil asi iba vtedy, ak by tvorcovia zašli ešte ďalej a celý príbeh vyrozprávali len pomocou realistických gest a vreskotu zvierat. Mohol by to byť minimálne zaujímavý experiment. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Do puntíku doslovný remake, který je sice vizuálně fantasticky nápaditý, ale scénáristicky naprosto identická kopie slavného originálu bez jakéhokoliv dodatečného nápadu, zlepšováku či momentu překvapení (vyjma brouka hovnivala). Favreau tak zůstane zase jenom hitmakerem který natočil pozlátko atakující stamilionové hranice v kinech, ale duše původního snímku zůstala na svém míste bez hnutí. V podstatě komerčně asi OK, ale jinak naprosto zbytečný update něčeho, co bylo téměř perfektní. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

První polovina mě bavila hodně, byl jsem skoro až nadšený. Jenže v té druhé, jakmile se zbavíme malého Simby, se děj rozeskáče dopředu takovou rychlostí, až jsem měl pocit, jako by tvůrci vystříhali dobrou půlhodinu děje. Najednou je tu krátká scéna s přijetím vlastní odpovědnosti, šmahem odbyté kočkování s hyenami, a závěrečné titulky... Na to, jak jsem nejdřív hltal atmosférický úvod, mě uspěchané finále dost bolelo. Neřekl bych, že je to zbytečný remake a digitální efekty jsou úžasné, ale asi jsem čekal víc i po jiných stránkách. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1994 vyprodukovali ľudia z Walt Disney Studios kreslenú rozprávku "Leví kráľ" (The Lion King). Bol to hit. Kino trhák. Zarobilo to milióny dolárov, preto boli natočené aj ďalšie dve celovečerné pokračovania: "Leví kráľ 2: Simbov príbeh" (1998) a "Leví kráľ 3: Hakuna Matata" (2004). V roku 2019 sa Walt Disney Studios opäť vrátilo ku leviemu kráľovi. Do kín prišiel moderný, bombastický remake prvej časti. Čo sa týka príbehu, tak je to takmer navlas totožné so svojím starším predobrazom. Avšak zábavnú, pestrofarebnú kreslenú animáciu, nahradil realistický počítačový vizuál. Možno je to pre súčastnú mladú generáciu divákov zaujímavá, príťažlivá forma, mne sa však omnoho viacej páčil pôvodný film. ** ()

Galerie (71)

Zajímavosti (27)

  • Pro Beyoncé, která namluvila dospělou Nalu, se jednalo o důležitý a emotivní zážitek. Originál z roku 1994 byl totiž podle jejích slov prvním filmem, u kterého kdy brečela. (NiWi)
  • Napriek tomu, že film vyzerá ako natočený na savane, je s výnimkou úplne prvého záberu (východu slnka nad Afrikou) celý animovaný. Jedná sa tak o prvý film s čisto fotorealistickými efektami bez použitia reálneho prostredia alebo herca. (Krnac)
  • Natáčelo se od 1. února 2017 do 31. prosince 2018 v Jižní Africe a v Kalifornii. (Varan)

Související novinky

Studio Disney oznámilo várku odsunů premiér

Studio Disney oznámilo várku odsunů premiér

10.11.2023

Obě letošní hollywoodské stávky už sice skončily, ale škoda byla nenávratně napáchána a studia začínají kalkulovat, jak přeskládat premiéry svých snímků, u nichž se nestihlo dokončit natáčení, nebo… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Prequel Lvího krále nabírá obsazení

Prequel Lvího krále nabírá obsazení

27.08.2021

Oceňovaný režisér Barry Jenkins do svého prequelu Lvího krále začíná obsazovat herce. Prvními posilami se tak stali Kelvin Harrison Jr. (Chicagský tribunál) a Aaron Pierre (The Underground Railroad).… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Reklama

Reklama