Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (5)

plakát

Deadpool (2016) 

Ještě, že jsme šli na verzi s titulkama, častokrát celé kino doslova řvalo smíchy, takže titulky byl jediný kontakt s vyřčeným. Pubertální humor naprosto sedí k celému pojetí filmu a dělání si srandy z celého světa Marvel v milionu narážek i přímo řečených fórků je to, co tu chybělo. Žádná ponurá scéna, žádné drama a i v kritické a skorodojemné chvíli si Deadpool najde slovo či gesto a celou romantiku „zabije" svým osobitým způsobem. Je to naprosto odlišná marvelovka a nemusí sedět všem. Od slušňáckých štítonošů, hrdých vikingů s kladivy a chytráků se svítícím hrudníkem či tendencí zezelenat, jde o vtipnou druhou stranu mince, kde zacházení se záporáky rozhodně není vhodné pro vaše děti. Krev, sprostá slova a lascivní gesta – to je Deadpool.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Nezlobte se na mě, ale nadám 5 hvězd a koment: „úchvatná krajina". Kdybych chtěl vidět úchvatnou krajinu, seženu si dokument o skandinávké přírodě. Samozřejmě gratuluji Leovi k vytoužené zlaté sošce, kterou měl dle mého dostat dřív a za jiné role, ne za omrzlý nos. Buď mě něco fatálně uniklo nebo mi bohužel neuniklo nic. Vyrostl jsem na mayovkách a dobrodružných románech, ve kterých jsem „žil" se stopaři a zálesáky. Ovšem tady je tolik nelogických chyb v chování většiny postav (nebudu spoilerovat, jinak bych popsal téměř celý film), že výsledný dojem je značně negativní. Dvě hvězdičky dám za „úchvatnou krajinu", kameru a výkon štábu a herců v zimě a vodě. Každopádně řadím do pomyslného šuplíčku filmů – SVJ (Stačí Vidět Jednou).

plakát

Americký sniper (2014) 

Knihu jsem nečetl a možná dobře, že tak. Hodně lidí v mém okolí tak strašně moc srovnává, až si film sami znechutí. Ve mně Eastwoodův počin zanechal dlouhou a širokou brázdu. Ve frontě na vstupenky jsem se obával, že budu svědkem popisu válečného života dalšího z mnoha „nejlepších" amerických sniperů a zobrazení jejich schopností schovat se kdekoliv, sundat cokoliv a samozřejmě přežít cokoliv, aby mohli pomstít smrt kohokoliv. Opak byl však pravdou. Doslova celý film jsem hltal rozkrývání osobnosti a myšlenkových pochodů Bradleyho Coopra, coby Amerického snipera. Ten obrovký zápas sám se sebou, ne s nepřítelem. Válka člověka mění a tady je krásně popsáno jak. Osobní život jde stranou a odtržení od reality je stále větší. Jediné co začíná dávat smysl je válka a rodinou se začínají stávat spolubojovníci. Návrat k rodinnému životu téměř nemožný. Téměř....

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Upřímně po dlouhé opravdu dlouhé době film, kde jsem v polovině zvažoval opuštění kinosálu. Množství podávaných informací, snů a představ, včetně už miliontého zobrazení smrti Waynových rodičů (vážně je třeba aby toto všeobecně známé prezentoval každý režisér po svém znovu a znovu?) a minimum děje, mi dalo spoustu času k přemýšlení o pohodlnosti sedaček, kvalitě popcornu, mizejícím ledu v nápoji a kontrole hodinek. Zjištění, že jsem teprve v polovině předimenzované stopáže mi náladu nezvedlo. Zack Snyder si tentokrát ukousl moc velké sousto. Scénář jako by se nemohl rozhodnout co vše a v jakém pořadí divákovi zobrazí. Výsledek je naprostá absence atmosféry. Děj na úrovni minima. Akční scény jsou spíše úsměvné a opět chaotické. Negativ bylo tolik, že ani hudební podkres Zimmera už jsem nevnímal. Pro mne tedy velké zklamání a na špičce DC se stále drží Snyderovi Strážci a Nolanův Temný rytíř.

plakát

Ex Machina (2014) 

Mám rád filmy, po jejichž zhlédnutí ještě dlouho přemýšlím a hlavou se mi honí spousta otázek a nabízí se ještě větší spousta odpovědí. Takovým filmům lze odpustit i nějaké ty neduhy. Ale tady není třeba nic odpouštět. Atmosféru navodí hned na začátku severská horská krajina, „útulné hnízdečko" izolovaného pracháče a génia Nathana i opatrný přístup řadového zaměstnance Caleba. Ihned po kontaktu s éterickou, i když drátkama trošku propletenou, Avou, už vás děj pohltí a z rytmu filmu nevypadnete až do závěrečných titulků. Myšlenky, reakce postav a přirozenost podávaných informací mě přiměla přemýšlet hlavně nad jednou otázkou. „Jde o blízkou budoucnost nebo utajovanou současnost?"