Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (75)

plakát

Columbo - Sex a ženatý detektiv (1989) (epizoda) 

Ok, jsem asi jediný, kdo tomuto dílu dává pět hvězd. Není to nejlepší díl série, je ale jeden z nejlepších. Proč? Protože tolik humoru napěchovaného do jediného dílu se jen tak nevidí. Pochod s tubou, ruská uklízečka, hovory se sexuology, scéna s kufříkem u praskajícího ohně v krbu, jízda výtahem... jedna velká jízda a snad žádné hluché místo. Miluju tenhle díl a Columbo je v něm naprosto kolosální. Melancholická hudba dokresluje atmosféru a dává tomuto dílu punc vyjímečnosti.

plakát

Columbo - Smrt nabízí pomocnou ruku (1971) (epizoda) 

Geniální díl. Columbův perfektní odpal na golfovém hřišti a naprosto kouzelná scéna v Kennicutově domě, odkud se snaží odejít dveřmi od skříně... Není to sice nejlepší díl série, ale plný počet hvězd je zde určitě na místě.

plakát

Columbo - V nouzi poznáš přítele (1974) (epizoda) 

Dost možná by to bylo za pět, kdyby ovšem nebylo té vraždy Halperinovy manželky... což o to, vraždu jako takovou bych Markovi schválil - jeho choť totiž patří přesně do té kategorie žen, které bytostně nesnáším - ale probůh, co to provedení? Chytne ji zezadu za krk, ponoří do vody a milá paní Halperinová je vmžiku mrtvá... žádný boj o život, plácání rukou do vody, nic. Prostě zemře stejně rychle, jako kdyby ji střelil pistolí do zátylku. Jinak je ale všechno super, včetně závěrečného, brilantního usvědčení pachatele.

plakát

Čertí brko (2018) 

Čtvrtá hvězda za Judit Bárdos. Pekelná baba.

plakát

Čert ví proč (2003) 

Jedna z těch lepších moderních pohádek. Vizuálně krásné, herci dobří - až na krále, Somr nebyla ideální volba. Proč tedy čtyři hvězdy? Za Lucifera, jehož neuvěřitelně charismaticky ztvárnil Csongor Kassai.

plakát

Demolition Man (1993) 

Další klasika... s tímhle filmem jsem vyrůstal :) Naprosto a bez diskuze skvělé - kultovní akční komedie s pytlem hlášek - a zároveň parodie na budoucnost. "Je ti zima nebo se mě bojíš?"

plakát

Dívka na koštěti (1971) 

Vsadil bych se, že tento náš český skvost viděla i Rowlingová, než vzala pero a začala psát Pottera. Nemohl bych totiž věřit tomu, že je to "podobnost čistě náhodná". Nestárnoucí film, v němž se mi asi nejvíc líbil Libíček v roli psychiatra :)

plakát

Dokonalá vražda (1998) 

Nebylo to vůbec špatné, Michael Douglas jako bezcitný záporák zářil. Gwyneth je určitě moc pěkná žena, na můj vkus sice až moc vysoká, ale svůj part zvládla. Scénu, kde byla v punčochách, jsem si labužnicky vychutnával :) Jedinou výtku bych tak měl pouze k onomu souboji najatého zabijáka s Emily v kuchyni jejího domu. Byl hodně neuvěřitelný. Chlap jako hora měl být s křehkou blondýnou hotovej hned a ne se s ní tak patlat... prostě chytit za krk, přimáčknout a majznout ji po hlavě některým kuchyňským náčiním, nabídka byla velice široká. Blbec si vzal na pomoc pánvičku a ani nebyl schopnej udeřit. Takže takhle ne, ten tragickej střet měl být natočen jinak, uvěřitelněji... ale i tak, určitě kvalitní thriller, na čtyři hvězdy stopro.

plakát

Dracula (1992) 

Skvělé kostýmy, výprava i kamera... dobří herci v čele s vynikajícím Gary Oldmanem. Velmi působivý horor, zcela jistě nejlépe zpracovaný Stokerův Dracula.