Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (43)

plakát

Čínský syndrom (1979) 

Kromě silného vlastního příběhu, kterak komerční zájmy vítězí nad zájem o bezpečnost, je film i pěknou ukázkou televizního zákulisí tehdejší doby. Myslím si, že ani odborníky na televizní techniku a/nebo jadernou bezpečnost příliš neurazí, přitom ale dokáže vyložit příběh srozumitelný i pro laiky.

plakát

Víkend (2011) 

Celkem pěkný film, zvláště po vizuální stránce. Jen nechápu, proč musel být plný drog.

plakát

C.O.G. (2013) 

Po technické stránce pěkný film, který však bohužel zřejmě nese poselství, na které jsem nepřišel.

plakát

Monster Pies (2013) 

Film by se dal nejlépe popsat jako australská verze známého filmu Beautiful Thing. Jen ty herecké výkony by mohly být trochu lepší.

plakát

Geography Club (2013) 

Film je volnější adaptací stejnojmenné novely Brenta Hantingera z roku 2003, což je první ze série příběhů Russela Middlebrooka. Filmů na téma hledání vlastní identity je mnoho, tenhle rozhodně není nejlepší. Je to ale příjemná oddychovka bez vypjatých scén a v podstatě s happyendem, což nemusí být málo.

plakát

Mambo italiano (2003) 

Už český název odkazuje na podobnost s Mojí tlustou řeckou svatbou. Komedie je to skutečně podobná, rozhodně není pro každého. Proti řecké verzi je film rychlejší a obsahuje více zvratů.

plakát

Volný pád (2013) 

Film velmi dobře vypráví poměrně realistický příběh, podobný například příběhu Honzy Musila. Natočený s německou precizností má příjemný spád, nudné scény, které by film zpomalovaly, režisér prostě vystřihl s tím, že si divák z kontextu dovodí, že uplynul nějaký čas. Jen bych osobně preferoval konec ve stylu „žili šťastně až do smrti,“ i když nedokážu odhadnout kdo a s kým.

plakát

Lásky čas (2013) 

Nezanedbatelnou roli ve filmu hraje skladba Il Mondo od italského zpěváka jménem Jimmy Fontana, kterého svět znal zejména jako autora hudby slavné písně Che sara, kterou v češtině nazpíval Pavel Novák. Přesně týden po premiéře Fontana zemřel ve věku nedožitých 79 let. Takže aniž by to tvůrci plánovali, má ve filmu krásný živý pomníček.

plakát

Láska nebeská (2003) 

Film, který k Vánocům prostě patří. Film, po kterém v pohodě usínáte s krásnou myšlenkou, že láska je vskutku všude kolem nás.

plakát

Kuky se vrací (2010) 

Film pěkný, ale příliš rozmazaný. Fotky v makro režimu vypadají pěkně, ale udělat takhle celý film, to není úplně příjemné.