Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (6)

plakát

Pán prstenů: Návrat krále (2003) 

Návrat krále Celá série ze světa Tolkiena je pro mě srdeční záležitost. Nicméně myslím, že si můžu dovolit, zcela objektivně říct, že tento snímek je čistá nádhera. Občas někdo namítá, že je ve filmu spoustu efektů, ale mně osobně to nepřijde nějak rušivé. Naopak dokonale se ponořím do Středozemě. Avšak film je jedna věc, ale kdo chce opravdu poznat krásnu této série, tak ať si přečte knížky. Propracovanost příběhu a celého Tolkienova světa je jedinečná. A právě dokonalý příběh dělá z filmu exkluzivní záležitost.

plakát

Lovec hlav (1976) 

Po zhlédnutí nevím, co si myslet. Respektive jsem nepochopil smysl snad každé scény. Lidmi vyzdvihovaná hudba na mě působila spíš jako takový pokus o hudbu, která má za úkol navodit vážnou a napínavou atmosféru. Pro mě klasický francouzský akční film, který nedává moc smysl a člověk se hodně nasměje.

plakát

Semestr (2016) (seriál) 

Teto internetový seriál mě opravdu zaujal. Respektive mě hlavně zaujal jeho koncept, celý (až na úplný konec) se odehrává skrze volání na skypu. Řekl bych, že přesně zobrazuje, jak hovory přes internet probíhají. Plus dobře ukazuje část dnešní generace mladých, jak se baví a žijí. Jako některý scénky a zápletky jsou slabší, ale jako celek to hodnotím kladně. Nicméně by bylo fajn, kdyby někdo tento koncept použil dál a třeba rozšířil. Myslím, že toto má slušný potenciál.

plakát

Štamgast (1987) 

Pro někoho jen příběh váguse, co se bezcílně potácí mezi barem a dírou, které říká domov. Ale když člověk pozorně, tak zjistí, že ve snímku je mnohem víc, než se zdá. Je zde mnoho zábavných scén, ale taky scény, které nutí člověka přemýšlet. Pokud by někdo chtěl podstatu snímku pochopit víc, tak pomůže některá knížka od autorů Beat generation a nejlépe od Charlese Bukowského, o kterém vlastně celý film je.

plakát

Tenká červená linie (1998) 

Lidmi často kritizovaný kousek kvůli své délce, avšak když je film kvalitní, tak proč by nemohl být dlouhý. Pro mě jeden z nejlepších válečných filmů. Nejsou tu přehnané scény, kdy tisíce vojáků útočí ve vlnách, ale jsou zde nádherně vyobrazeny pocity člověka, který se uprostřed konfliktu nalézá. A právě toto mi přijde na tomto filmu naprosto jedinečné. Prostě I seen another world. Sometimes I think it was just my imagination. :)

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Upřimně na základě vysokého hodnocení jsem měl velké očekávání, co se týče kvality filmu. Nicméně byl jsem dost zklamaný. První část filmu šíleně natahovaná a pak rovnou do bitevní vřavy, která často působí dost úsměvně viz. voják, co použije jako štít proti kulkám mrtvolu a běží do bitvy a kosí japončíky. Když se zaměřím na zpracování bitevní vřavy, tak každý milovník střev, různých výbuchů a efektů si přijde na své. Jinak je to ale těžká slabota.