Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (321)

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 

Super film, super obsazení, super děj, super dabing prostě vše super, oproti většině nynějších amerických srágor !!! Zvláště oceňuji, že jsem se dozvěděl o utajovaném debilním bratrovi Alberta Einsteina.

plakát

Třicet případů majora Zemana (1974) (seriál) 

Většina dílů je velice zdařilých, které vždy zaujmou mnoho diváků. Myslím, že by dílům do šedesátých let, dosti prospělo, kdyby byly v černobílém provedení. Je poněkud nepřirozené, když v dílech z padesátých let mají herečky dnešní oční stíny a řasy. Nemusela by potom I. Kačírková v dílu "Bestie" vypadat jako kraslice.

plakát

F. L. Věk (1970) (seriál) 

Neuvěřitelně náročné dílo po všech stránkách. V dnešních podmínkách snad ani neuskutečnitelné. Pouze jedna výtka, jak je možné, že režie nedokázala správně umístit snoubence při církevních oddavkách v kostele !!! Ženich je ten hlavní aktér a z tohoto důvodu musí být napravo od nevěsty, po obřadu když vstanou z klekátka a otočí se čelem vzad k zúčastněným, je nevěsta (už paní) po pravé straně manžela, jak káže mrav !!!

plakát

Tři oříšky pro Popelku (1973) 

Pohádka je to fantastická, pouze je škoda, že nikde není zmínka o princovo dabérovi Petru Svojtkovi, že vlastně uchránil pohádku od trapného a směšného hlasu P. Trávníčka.

plakát

Jak si nepodělat život - Nonstop lahůdky (2019) (epizoda) 

Nejlepší ze čtyř dílů, skvělý a typický Krobot, ano saláty se neváží ani neplatí, hned tam frčím... Konečně něco bez mordů, násilí, vaření a nemocničního sci-fi !

plakát

Byt (1960) 

Mám tři verze dabingu ! Nemohu pochopit, proč je nutné filmy znovu dabovat, když nikdy se nepodaří prvotní dabing překonat ! Je to přímo zoufalé, když Lemmona dabuje svým zastřeným hlasem Sv. Skopal. Režisér musel být v rauši, když svolil toto obsazení ! Vl. Brabec je totiž nepřekonatelný !!! Škoda, že nelze tomuto filmu přidělit 10 hvězdiček.

plakát

Obecná škola (1991) 

Velice pěkný a vydařený film. Pouze mě mrzí, že z diváků režisér dělá hlupáky. Při odstraňování blatníků a jiného, má kolo přehazovačku s cvrkem, při jízdě s vozíkem ve kterém má sestřičku, brzdí "torpédem" (šlápnutím dozadu). Také p.Holubová určitě nikdy nemáchala a neždímala prádlo, jinak by se nemohla k tomu stavět jako.....

plakát

Princezna se zlatou hvězdou (1959) 

Pohádka jak má být, myslím, že pro tuto pohádku bylo převelikým štěstím, že původní princeznu Miriam Hynkovou pro nemoc, nahradila skvělá Marie Kyselková !!!!!!!!!!!!!!!!!

plakát

Cesta zpátky (1958) 

Skvělé záběry pouličního života ve městě padesátých let. SUPER

plakát

Život bez kytary (1962) 

Tento film skvěle představuje pouliční atmosféru šedesátých let, provoz v Tesle i v rodině. Jen bych opakoval výborný komentář "slunicko2".