Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (39)

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Čekala jsem od filmu více. Proto tu zanechávám jen čtyři hvězdy. Dalo by se to ohodnotit slovy "srozumitelný". Nebyl špatný, ale dalo se z něj vykřesat trochu více. Benedict byl perfektní, ale příliš se mi do filmu nehodila Keira co by vynikající matematička. Ani ostatní herci mě nijak zvlášť nezaujali. Scénář dobrý. Všechno podtrhuje vynikající soundtrack od Desplata. Z celkového pohledu podařené.

plakát

Inspektor se vrací (2015) (TV film) 

Vynikající scénář, herci, příběh. I hudba byla zajímavá. Opravdu mě to bavilo. Film, ve kterém si člověk uvědomí co vše může způsobit jeho jediný čin. Něco u čeho si popřemýšlíte. Snad jen ten konec byl trochu zmatený...

plakát

Zootropolis: Město zvířat (2016) 

Tak tohle byla velmi dobrá akce. Slušný a vychytaný animák. Člověk vidí doporučení "pro celou rodinu" u hodně nudných animáků, jako třeba Mimoni a většinou to obnáší, že dítě se baví a je v klidu, zatímco rodič si vedle něj čte, rád, že je chvíli pokoj, ale pokud by neměl knihu, tak by pomalu a bolestivě umíral nudou. Ale, tohle bylo opravdu! pro celou rodinu. Nejen pro děti, ale i pro dospělé. Film hodně pracuje s rasovou nesnášenlivostí, což se mi velice líbilo. Jsou tu vtipná místa připomínající komedii a i místa spíše thrillerová a napínavá. Vyústění filmu nebylo až tak dobré, jako průběh filmu, ale nic míň než pět hvězd si to nezaslouží. Opravdu výborné. Jen tak dál Disney!

plakát

Gauneři (1992) 

Hodně dobré. Ne nejlepší Quentinova chuťovka, ale dobrá (a dobrý tu není za 3). Bavila mě o něco víc než Pulp fiction, ale o něco méně než Hanebný pancharti a Nespoutaný Django, proto čtyři hvězdy. Film začíná naprostým šokem, který v první třetině opadne a začíná poněkud ukolébávat, ale dále už jen sedíte a i když se moc snažíte, vytřeštěné oči vám zůstanou až do konce. Dechberoucí zvraty, skvělý scénář, herci i hudba. A režisér...no kvůli tomu se na to většina dívá, takže není co dodat...

plakát

Ulice Cloverfield 10 (2016) 

No páni. Tak tohle byli tedy nervy. Hodně jsem váhala ohledně hodnocení. Od začátku do té doby kdy do konce zbývá 15 minut, to bylo výborné. Do téhle doby to byla zápletka naprosto možná, reálná a děsivá. Hudba zajímavá, ačkoliv když spustí, tak musíte soustavně tlumit repráky. Herci byli dobří, zejména John Goodman dodával filmu tu pravou atmosféru. Děj měl opravdu spád. Ani chvíli se nenudíte a se zaťatými pěstmi čekáte, co z toho vyleze. Nicméně je tu těch posledních 15 minut. Film dosti strhnou na zem. Díky nim tu zanechávám jen tři hvězdy. Nicméně jsou to velké hvězdy, protože ten pořádný zážitek z té velké a mnohem zajímavější části předtím, už to jen tak vymazat nemůže. A nervy budete mít i u nich, takže celkový dojem ponechán. Doporučuji.

plakát

Jurský svět (2015) 

Velice dobrý film. Skvělé scény, napětí, hudba i scénář. Ale docela mě zklamala hlavní hrdinka, stejně jako představitelé Zacha a Graye. A je vidět, že tento film už nemá v režii Spielberg. V ději jsou zvláštní zvraty, které ho posunou trochu rychleji, než by bylo vhodné. Kluci hned vjedou do zakázané části lesa, zprovozní okamžitě auto... občas to působí neuspořádaně. A scéna, kdy hlavní hrdinka uteče tyranosaurovi na deseticentimetrových podpatcích už opravdu bije do očí. Ale jinak je tu spoustu podařených scén. 4 hvězdy.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Naprosto skvělé. Neuvěřitelné zvraty v ději, vynikající soundtrack, herci i scénář. Celou dobu jsem byla neuvěřitelně napjatá nejen ohledně toho, jak to skončí, ale taky co se stane v další minutě, jestli ne sekundě. Christoph Waltz je úžasný. A kde Tarantino bere tyhle nápady, je opravdu záhada. Jen škoda té hromady mrtvých...

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Podle mého mínění, jeden z nejlepších filmů. Zajímavá pointa, skvělá hudba, dobrý scénář a bezkonkurenční Christoph Waltz. Děj se na začátku rozjíždí hodně rychle, takže člověk sleduje film s pusou dokořán. V druhé polovině se zpomalí a je to zase hra na nervy. Herci výborní a český dabing rovněž ( Jamiemu Foxxovi přidává). Christoph Waltz snad poprvé v kladné roli a velice mu to svědčí. Byl to od Tarantina podobně dobrý tah, jako obsazení Henryho Fondy do záporné role v Tenkrát na Západě (ačkoliv Tenkrát na Západě je už samozřejmě klasika). Taky musím ještě upozornit na postavu, kterou ztvárnil Samuel L. Jackson. Snad jen finále je trochu nevěrohodné, ale Tarantino se nikdy s ničím podobným nepáře. Za mě jasná pětka.

plakát

Pevné pouto (2009) 

Při sledování tohoto filmu jsem měla husí kůži a nevím, jestli se na něj chci ještě podívat - možná na scénu s deníkem. Hmmm...ale to neznamená, že to nebylo dobré (a dobré nemyslím za 3).