Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Pohádka

Biografie (9)

Bára Fišerová (herečka)

12.02.2012

Barbora Fišerová se narodila 20. 5. 1978 do výtvarné rodiny. Od dětství studovala balet, ale v šesti letech se rozhodla být herečkou. Herectví také vystudovala. Poté nastoupila do Černého divadla Jiřího Srnce. Hrála ve Středočeském divadle Kladno i v několika pražských divadlech, např. v divadle Komedie, Bránickém divadle nebo… (více)

Tony Goldwyn (herec / režisér / producent)

09.01.2012

Anthony Howard "Tony" Goldwyn se narodil 20. května 1960 v Los Angeles, USA do rodiny filmového producenta Samuela Goldwyna, Jr. I další členové rodiny byli z uměleckého prostředí. Obě babičky byly herečky, děda z matčiny strany byl dramatik. Goldwyn studoval Hamilton College v Clinton, New York, Brandeis University v Waltham,… (více)

Glenn Shadix (herec)

02.01.2012

William Glenn Shadix Scott se narodil ve městě Bessemer v Alabamě 15. dubna 1952. Jméno Scott mu přibylo, když se jeho matka pár let po jeho narození znovu vdala. Dva roky navštěvoval Birmingham-Southern College, kde studoval s absurdním dramatikem, režisérem Arnoldem Powellem.Žil v New Yorku, koncem 70. let se přestěhoval do… (více)

Philip Baker Hall (herec)

01.01.2012

Philip Baker Hall se narodil 10. 9. 1931 v Toledu ve státě Ohio v USA. Jeho otec byl stavební dělník z Montgomery v Alabamě. Hall studoval University of Toledo, nastoupil do armády, poté založil rodinu a nastoupil na střední školu jako učitel angličtiny.V roce 1961 se rozhodl stát hercem. Odjel do New Yorku kde zaznamenal… (více)

Ivan Dejmal (herec)

30.12.2011

Ivan Dejmal se narodil ve Frýdku-Místku. V Ostravě absolvoval hudebně-dramatický obor na Janáčkově konzervatoři, poté v roce 2006 nastoupil ke studiu činoherního herectví na pražské DAMU. Hostoval v několika inscenacích v pražských divadlech Viola, DISK a Švandově divadle, od roku 2010 působí v Moravském divadle v Olomouci. (více)

Miroslav Hrabě (herec)

26.08.2007

Po ukončení studií na Gymnáziu Dr. Karla Polesného ve Znojmě nastoupil do Městského divadla Cheb a odtud šel studovat na pražskou DAMU. Po studiu dostal angažmá u Městských divadel pražských, kde hrál jak v činoherních představeních, tak v jevištních adaptacích či dramatizacích slavných románových předloh. Objevil se i v jedné… (více)

Matouš Ruml (herec)

26.08.2007

Když bylo Matoušovi šest let, přivedla ho maminka společně s jeho o dva roky starším, hyperaktivním bratrem do Dětského divadelního studia při Praze 5 (tehdy divadlo Labyrint, dnes Švandovo divadlo). Tam ho herectví tak nadchlo, že u něho zůstal. Brzy začal hrát dětské role i ve „velkém“ divadle, např. v představeních Job nebo… (více)

Juliana Johanidesová (herečka)

26.08.2007

Juliana Johanidesová pochází z umělecké rodiny. Otec Juraj je režisér, děda Ján spisovatel. Když bylo Julianě šest let, její rodiče se rozvedli a ona odjela s matkou do Nizozemí. O prázdninách se ale pravidelně vracela na Slovensko. V Holandsku začala studovat herectví, avšak po roce a půl přestoupila na VŠMU v Bratislavě.Hned… (více)

Veronika Arichteva (herečka / režisérka / scenáristka)

26.08.2007

Její otec je producent Pavel Nový. Veronika již o šesti let snila o tom, že se stane herečkou, i když se v té době věnovala hlavně sportovní gymnastice. Herectví nakonec vyhrálo. Začala se objevovat v malých roličkách, první byla ve filmu ČARODĚJKY Z PŘEDMĚSTÍ, kde se mihla spolu se svou o pět let starší sestrou Kateřinou.… (více)

Reklama