foto

Tony Goldwyn

  • nar. 20.5.1960 (57 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Anthony Howard "Tony" Goldwyn se narodil 20. května 1960 v Los Angeles, USA do rodiny filmového producenta Samuela Goldwyna, Jr. I další členové rodiny byli z uměleckého prostředí. Obě babičky byly herečky, děda z matčiny strany byl dramatik. Goldwyn studoval Hamilton College v Clinton, New York, Brandeis University v Waltham, Massachusetts (kde získal titul B.F.A.) a London Academy of Music and Dramatic Art. Je ženatý a má dvě dcery.

První filmovou roli získal ve filmu FRIDAY THE 13TH PART VI: JASON LIVES (1986), V seriálu DESIGNING WOMEN hraje mladého interiérového designéra, který je HIV pozitivní. Ale asi nejznámější rolí je postava Carla Brunera ve filmu GHOST z roku 1990. V minisérii z produkce HBO FROM THE EARTH TO THE MOON (1998) hrál astronauta Neila Armstronga, v roce 1999 propůjčil svůj hlas TARZANOVI ve stejnojmenném animovaném filmu. Roli získal i ve filmu THE LAST SAMURAI (2003), kde hrál plukovníka Bagleyho, objevil se i v seriálech WITHOUT A TRACE (2004) nebo DEXTER (2006). Hraje i na prknech, která znamenají svět.

Goldwyn také režíruje. Z filmů režíroval například A WALK ON THE MOON (1999) nebo LAST KISS (2006), ze seriálů například jeden díl WITHOUT A TRACE, dva díly GREY'S ANATOMY (2006) nebo čtyři díly DEXTERA.

Jan "Nekroskop" Radil

Herecká filmografie

Filmy

2017 The Silent Man
2016 The Belko Experiment
2015 Rezistence
2014 Divergence
Warren Jeffs: Prorok mimo zákon (TV film)
2011 Mechanik zabiják
2009 Poslední dům nalevo
2005 Americká zbraň
Ghosts Never Sleep
Godfather of Green Bay, The
Romance a cigarety
Sestry
2003 Ash Tuesday
Poslední samuraj
2002 Joshua
Opuštěná
2001 Americká rapsodie
Animální přitažlivost
Song of the Lark, The (TV film)
2000 Nahoru, dolů
6. den
1999 Tarzan
1998 Lesser Evil, The
1997 Sběratel polibků
Trouble on the Corner
1996 Kluci ze sousedství (TV film)
Zkouška ohněm
1995 Bezstarostná
Nixon
Pocahontas: The Legend
Poslední slovo
Truman (TV film)
1994 Nákaza
Vault of Horror I (TV film)
Zbraň poslední zkázy (TV film)
1993 Love Matters (TV film)
Nakažlivý žár (TV film)
Případ Pelikán
1992 Kuffs
Last Mile, The (TV film)
Rudé stopy
1991 Amérique en otage, L' (TV film)
1990 Duch
1989 Dark Holiday (TV film)
1987 Gaby: A True Story
1986 Pátek třináctého 6: Jason žije

TV seriály

2017 Skandál (TV seriál)
Transfer of Power (S06E16)
Tick Tock (S06E15)
Head Games (S06E14)
další epizody (10)
2012 Skandál (TV seriál)
The Other Woman (S02E02)
White Hats Off (S02E01)
Grant: For the People (S01E07)
další epizody (9)
The Unknown (TV seriál)
2009 Dobrá manželka (TV seriál)
2006 Dexter (TV seriál)
Shrink Wrap (S01E08)
2004 Láska je Láska (TV seriál)
2002 Beze stopy (TV seriál)
2001 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
1998 Ze Země na Měsíc (TV seriál)
1995 Sama proti osudu (TV seriál)
Under Fire (TV seriál)
1993 Frasier (TV seriál)
1989 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
1988 Favorite Son (TV seriál)
Murphy Brown (TV seriál)
1987 CBS Summer Playhouse (TV seriál)
1986 Designing Women (TV seriál)
Matlock (TV seriál)
Právo v Los Angeles (TV seriál)
1984 Hunter (TV seriál)
1982 St. Elsewhere (TV seriál)

Dokumentární

2017 Above the Drowning Sea
2005 RSC Meets USA: Working Shakespeare
2002 Intimate Portrait: Diane Lane (TV film)
2001 Goldwyn: The Man and His Movies
1992 HBO First Look (TV seriál)

TV pořady

2016 Full Frontal with Samantha Bee (TV pořad)
2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 Stand Up to Cancer (TV pořad)
The 68th Annual Tony Awards (TV pořad)
2009 Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2010 Odsouzení
2007 Alibi (TV film)
2006 Poslední polibek
2001 Animální přitažlivost
1999 Procházka po Měsíci

TV seriály

2017 Skandál (TV seriál)
Extinction (S06E06)
2014 The Divide - Zlom (TV seriál)
2010 Strážce pořádku (TV seriál)
Veterans (S01E11)
2009 Sestra Hawthornová (TV seriál)
2007 Dirty Sexy Money (TV seriál)
Patty Hewes - nebezpečná advokátka (TV seriál)
Private Practice (TV seriál)
Dexter (TV seriál)
An Inconvenient Lie (S02E03)
It's Alive! (S02E01)
2006 Dexter (TV seriál)
Shrink Wrap (S01E08)
Return to Sender (S01E06)
Six Degrees (TV seriál)
Unesený (TV seriál)
2005 Chirurgové (TV seriál)
Vyhrát bitvu, prohrát válku (S01E03)
2004 Láska je Láska (TV seriál)
2002 Beze stopy (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)

Producentská filmografie

Scenáristická filmografie

TV seriály

2014 The Divide - Zlom (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace