Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Zelená míle si nezaslouží 5 hvězdiček, ani 10, kdybych mohla, tak dám těch hvězdiček rovnou 150, možná i víc. Pro mě největší filmový zážitek, kterému kraluje "obr" Coffey, jenž svým nevinným kukučem, zasněným úsměvem a poněkud dětinským pohledem na svět společně se super-jerryovsky-inteligentní myší Jingles působí jako balzám na duši.

My Fair Lady

My Fair Lady (1964)

Pygmalion patří mezi mé nejoblíbenější knihy a Audrey Hepburn mezi mé nejoblíbenější herečky, která mě pokaždé svým výkonem překvapí. Její podání Lízy Doolittlové je přímo excelentní a divím se, že za svůj výkon nezískala ani nominaci na Oscara. Vedle Audrey, která všechny zastiňuje nejen svou krásou, ale i talentem, stojí za zmínku zejména představitel sarkastického lingvisty Henryho Higginse-Rex Harrison, krásné kostýmy a hudba.

Prázdniny v Římě

Prázdniny v Římě (1953)

Nejkrásnější romantická komedie s nejnádhernější ženou všech dob v hlavní roli.

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (1992)

Film, bez něhož si nedokážu představit Vánoce. Je sice pravdou, že děj druhého dílu kopíruje jedničku, ale tady to naštěstí (od jiných „dvojek") funguje. Mě osobně se Sám doma 2 líbí mnohem více než předchozí film, protože se už „nezdržujeme" zdlouhavým seznamováním hlavního hrdiny a dvou zlodějíčků a tak děj rychleji odsýpá.

Prokletý ostrov

Prokletý ostrov (2010)

Já osobně o tomhle filmu mohu říct, respektive napsat jenom to nejlepší. Námět, ačkoli je několikrát zrecyklovaný, je v podání Martina Scorseseho dechberoucí. Vyníkající scénář i režie, talent Leonarda di Capria jako herce je nezpochybnitelný. Výborný jako vždy byl i Mark Ruffalo. I přes poněkud delší stopáž se neobjevuje ani jedno jediné hluché místo a já, přestože nemám dlouhé filmy příliš v lásce, jsem se přistihla, jak si přeju, aby byl snímek ještě aspoň o hodinu delší. Co víc říct? Za mě plný počet *****