Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 182)

plakát

Krakonošovo tajemství (2022) (TV film) 

Tak mám za sebou edinou :novodobou" českou pohádku tědlech Vánoc. A jo, líbilo se mi to. Hlavně tím, že to nebyl až tak uplně tradičkní příběh. Tím, že se do toh vložil sám Krakonoš se to posunulo někam jinam. Nemá to takový rády jako Princezna zakletá v čase, ale je to v klidu. Švehlík se mi začíná líbit, ale v roli STBáKa v Ve stínu mu to seklo víc :o)

plakát

Barmský videožurnál (2008) 

Tohle by se mělo hodnotit na dvě půlky. Tu první jako dokument je to natočený převážně roztřepanou ruční kamerou, takže záběry nic moc. Já chápu, že je těžký filmovat, když na tebe vojáci střílej a všude kolem... Druhá stránka je o odvaze lidí, kteří byli schopni se postavit diktátorskýmu režimu v Zemi, o který sem do tohodle dokumentu nevěděl vůbec nic. Blbý je, že i když v ulicích protestovalo tolik lidí, stejně jim to bylo plat prtný, když dojde na zbraně, tak je to většinou na prd.

plakát

Arvéd (2022) odpad!

No do  psí pochvy, tohle sem neměl dělat. Nejhorší na tom je, že sem si to pustil na novej rok, tak jen doufám, že všecky ostatní filmy budou lepší. Tohle byla hrozná nuda namixovaná s nesnesitelnýmu kecy o kristu a satanovi. Vyšpekrovali to slaboučký herci v čele s Rašilovem. Já sem čekal, že mě film zavede mezi estébáky, nácky atd. Ale tohle mě zavedlo leda tak do prdele :o)

plakát

Kocour v botách: Poslední přání (2022) 

O příběhu nebudu už za měsíc vědět asi nic, ale přesto na tenhle film nikdy nezapomenu... je to tím, že sme na to šli na Silvestra společně s naší milovanou dceruškou :o). Eštěžě bylo skoro prázdný kino, páč to samozřemě nevydržela cele film a přecházela mezi náma rodičema :o). No, Šreka můžu, takže i tohodle kocoura. Bylo to pěkně barevný a celkem i zábavný...

plakát

Nevina (2021) (seriál) 

No, pane jo. Tak tohle se mi snad ještě nestalo. Během ednoho nepracovního dne sem se do toho ponořil a v 19h sem dokoukal poslední díl, což je samo o sobě brutální, strávit takle dlouho u TV. Ale měl sem čas a seroš mě doslova pohltil. Mazec. Tohodle rejžu už doslova uctívám,páč všechny jeho film sou téměř dokonalé skvosty..No ale tenhle seroš?To je tedda něco. Od začátku dokonale natočenej, perfektně propracovaný a vysvětlený postavy. Od prvního až do posledního filmu vlastně nevíš kdo to byl. Ořesně tohle zbožňuju. No, viděl sem tedy všechy rejžovy filmy a i seroše (má jen tenhle), takže nezbejvá než si to všecko pomalu dát znovu. Někdo ho srovnává  Fincherem, kde pak, Fincher  má oproti tomuhle rejžovi málo napínavý filmy a hlavně umí natočit i hrozný srágory. Orio Paulo je bůh!

plakát

Král Šumavy: Fantom temného kraje (2022) (seriál) 

Uf, je to dobrý, Ondříček je taky jenom člověk :o). Zatím jeho nejslabší dílo, který sem měl tu čest vidět. Za prvý podle mě špatně zvolený hlavní hrdina, ten mi tam vlastně vůbec neseděl. Za druhý hodně slaboučký příběh, ze kterýho se toho asi víc ani vymáčknout nedalo. Za třetí divně useknutej poslední díl, to jako trochu chápu (at si to jako divák domyslí), ale škoda. Co se mi líbilo, tak prostředí, ale těch záběrů na krásy Šumavy tam taky moc nebylo. Oproti Dukle je tohle vopravdická dětská rýma...

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Vánoce 2022 as nimi navždy spjatý druhý Avatar. Já bych tomu nedal přízvisko Way of Water, nýbrž  - Avatar-o neposlušných dětech :o). Jako oproti jedničce je tohle výrazně, ale opravdu výrazně zaměřeno na rodinu a děti, což mě teda uplně nerajcuje, ale Cameronovi do toho asi nejde moc kecat :o). Co se týče vizuálu, tak je to asi to nejkrásnější, co sem kdy v kině viděl, to jako bez jakýchkoli okolků. Tohle je opravdovej skvost. No, ale ten příběh, ten příběh mě dalobyseříct, zklamal :o(. Jako neočekával sem žádnou extra zápletku, ale hodit tam příběh, kterej se točí jen okolo dětí, to je slabota. Závěrečná "bitva" nebo spíš podvodní útěk z podlodi nic moc. Rád se na to mrknu ještě jednou, ale silně pochybuju o tom, že na to půjdu víckrát do kina (jako na jedničku, na kterou sem prostě musel jejt i do IMAXU).

plakát

Médium (2022) (seriál) 

Ze začátku mi top přišlo jako super nápad. Skloubit virtuální realitu s cestováním v čase do několika časovejch úseků. Ale postupně se seroš zamotal sám do sebe. Jako asi se to pochopit celý nějak dá, ale já se v tom teda poměrně ztrazil a poslední díl mě vlastně už skoro nebavil. Málo vychytávek z budoucnosti tam bylo.

plakát

Nevyzpytatelné cesty Boží (2022) 

Orio Paulo, rejjža a scénárista, od kterýho sem viděl všechny filmy... Tohle je eden ze dvou filmů, kterej se mi nelíbil na 5 hvězdiček. Je to ze dvou důvodů... 1. Je to zbytečně dlouhý 2 a půl hoďky. 2.e to až zbytečně překombinovaný... Jako chápu, že když chceš dobrej film, chce to promyslet, aby byl divák pořád napjate a překvapenej. Ale tady to rejža s těma verzema a fiktivníma verzema přehnal. Což je škoda. Ze začátku to vypadalo na Prokletý ostrov, uprostřed na Přelet nad kukaččím hnízdem, ale nakonec se to zvrtlo v To je vražda napsala .o)))

plakát

Případy 1. oddělení - Série 3 (2022) (série) 

Tak mám za sebou 1.komplet skouknutej českej detektivní seroš. Třetí sérka jde ještě víc do postav a to je dobře. Neskutečně to zahrála šéfka, kterou po skončení seroše asi nenávidí celá republika. Ale to sou přesně ty role, který miluju. Něco jako ta růžová učitelka v Harry Pottrovi :o). Jednotlivý případy jsou kvalitně předhozeny divákovi. Tenhle seroš si dáv rozhodně ještě jednou a vemu to od první řady.