Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Akční

Recenze (186)

plakát

Big Mouth - Série 5 (2021) (série) 

Po zklamání čtvrtou sérií jsem ztratil očekávání. Ovšem díky bohu se žádná z mých tragických předpovědí nenaplnila. Rok utekl jako voda a přišel zpátky staronový Big Mouth, který naštěstí (i malinko naneštěstí) vychází z první, druhé i trochu třetí série a to svojí zábavností, vtipy, informovaností o různých problémech ale také například vnucenými pěveckými částmi nebo opakujícími se zápletkami. Ze čtvrté série si naštěstí nepřinesla žádné kraviny, které jí byly plné. Celkově se tato série více než povedla a přivedla mě zpátky na jistou kvalitu tohoto zábavného seriálu.

plakát

Kaštánek (2021) (seriál) 

Brutální kriminální drama, které vás nasaje svojí neuvěřitelnou atmosférou a prakticky neustále nechá napjaté. Ovšem, je tu pár věcí co tento geniální seriál zrazuje. Hlavně je to typické cliché, kdy se všichni ostatní kromě hlavní dvojice detektivů chovají jako naprostí idioti. Na jednu stranu to přidává ještě více napětí, ale ubírá to na dojmu realismu. Většina scén je skoro podána až "hororově", což je skvělé. Ale přes praktickou nemožnost zjistit totožnost vraha v prvních dílech, se ji v pátém díle dozvíme velmi nešikovně. Záporák je sice hodně nepředvídaný i s dobrým důvodem, ale na to jaké činy prováděl se běžně nechoval dostatečně šíleně. Hudební zpracování je excelentní a ještě více ponoří do děje. Celkově hodně kvalitní kousek.

plakát

Piklírna (2021) (seriál) 

Tak tohle je geniální.

plakát

Ulice strachu – 1. část: 1994 (2021) 

Haloween 2021, já sedím doma nudně a napadne mě proč vlastně tento svátek nevyužít k nějakému hororu. Na nějakém českém webu se dočtu o 30 tipech právě na hororový večer haloweenu. Mezi dosti zajímavými kousky moji pozornost ovšem ihned uchytil neonový slasher s hodně cool názvem. No po zhlédnutí této dvouhodinovky musím říct že to nebyl promarněný čas. Jasně, nejedná se o bůhví jak inteligentní film, ale příjemní herci i chemie mezi nimi se mi líbila. Taky zasazení mi přišlo super, 80. by byly ještě lepší, ale tam už by byla spojitost s stranger things více než jasná. Po stránce goru mě film více než překvapil; jsou zde fakt brutální momenty u kterých nemusíte skrývat zrak, abyste neodhalili špatnou animaci. Celkový styl se mi líbil, ale záporáci mohli být strašidelnější. On celkově celý film mohl být postaven na daleko temnějším tónu s více jumpscary. Mělo to zkrátka super feeling, i když tam nebylo úplně 100% napětí. Rozhodně si pustím další díl. Doporučuji.

plakát

Poražení (2020) (seriál) 

Hlavní hrdina strašně nesympatický idiot. Každý náhodný člověk na ulici umí mluvit plynule anglicky, sovětský parchant a němci spolu komunikují anglicky. Němci mezi sebou mluví chvíli německy, pak anglicky bezdůvodně. Nechutné. Herecké výkony mizerné, z celého obsazení se mi nelíbí nikdo. Scénář co nikam nevede. Mstitel záporák z 45th division, provádí činy, které by dělal asi každý, takže s ním soucítím místo toho abych ho nenáviděl. Ale hlavně příběh co vůbec nikam nevede a konec, který vás ani nezajímá. Hodně zajímavý námět, ale tak špatně proveden že se mi chce zvracet.

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Musím říct že to byl obrovský zážitek, zažít Bonda opět po 6 letech v kině. Strašně se mi líbí kontinuita příběhu, i když ho dělí šest let (!). Bond se svou nádhernou milenkou prožívají nejhezčí období svých životů, avšak přesto Bond na svou minulost nezapomíná. Pak ale přijde zvrat a my se již klasicky posouváme v čase, kde se Bond kamsi k moři uklidil před vším shonem. Na filmu mě nejvíce uchvátily záběry kamer, hudba, scénář většiny lidí a hlavně rozvíjení prakticky neznámého příběhu Bondovy milenky. Avšak jedna věc mě štvala, a to že hlavní padouch, avšak spáchá něco o čem by se kterémukoliv předchozímu padouchovi ani nesnilo, není skoro vůbec představen. Není zde rozvinu jeho minulost ani důvod proč všechno dělá. Nikdy se zde nevysvětlí jak se ke všemu dostal a ani jeho činy nedávají smysl. Navíc při finálním souboji jde prakticky bez vysvětlení do prd*le. Konec filmu je hodně neočekávaný a s nově nabitými poznatky i velmi smutný. Uvidíme co nabídnou filmaři příště. Myslím si že tento poslední film je hezkým dokončením jedné éry Bonda.

plakát

Ochránce - Veřejný nepřítel (2021) (epizoda) 

Kvalita dosáhla jistého peaku co kvalitní seriály od ČT nabízí. Nic mi v tomto díle nechybělo, došlo i na prohloubení příběhu ombudsmana.

plakát

Ochránce - Andílek (2021) (epizoda) 

Nejlepší že tří dílů. Příběh odvyprávěn objektivně a hlavně zajímavě. Diváka přímo vtrhne do problémů inkluzí, speciálních škol atd. Dokonce se nám rozvíjí příběh manželů Pelánových. Konec typu jediné možné řešení nevýhodné pro všechny zde padne skvěle. Znatelný posun v kvalitě

plakát

Ochránce - Vražda vychovatelky (2021) (epizoda) 

Vcelku se poučili ze svých chyb. V tomto díle snad už není žádný odporný střih, avšak divný scénář zůstává. Ombudsman se zase chová velmi podivně, a všichni okolo něj jsou přímo záporné postavy. Zasazení je zase zajímavé, avšak se do něj znovu nijak hluboko neponoříme. Přijde mi jako by měl být seriál spíše o samotném ochránci, než o případech, ale někdo to špatně pochopil a tak to není ani o ochránci. Prostě jsou zde zajímavá témata ale nikdy se nejde do jejich hloubky. To je například uplná definice postavy jakéhosi řidiče z ministerstva. Vypadá to na docela zajímavého chlapa, který by mohl ochránci třeba nějak pomoci, on ale cosi blekotá, a přes to že na scéně nebyl nejkratší dobu o něm ani nic nevíme. Samozřejmostí je že postavy mění své chování, vždycky po chvíli ho otočí o 180°. Nakonec ani samotná zápletka není vůbec rozvinutá, až na konci se cosi dozvíme, co by nikdo nemohl ani předpokládat. Ochránce se prostě mrcasí mezi všemi věcmi, ale do těch důležitých nezabrousí vůbec. Doufám že další epizoda bude lepší.