Reklama

Reklama

Ulice strachu – 1. část: 1994

  • USA Fear Street Part 1: 1994 (více)
Trailer 3

VOD (1)

Po sérii brutálních vražd se dospívající dívka a její přátelé postaví zlu, které jejich nechvalně proslulé město dusí už celá staletí. Vítejte v Shadyside. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (232)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Béčkovy detský horor kde scenár prekvitá tupotou (vie niekto kde majú postavy po celý čas rodičov ?) a klišé vidieť na každom kroku. Množstvo krvi ale veľmi málo skutočného napätia. Vizuálna podobnosť so Stranger things a pomrknutie po Vreskot sérii bolo tiež očividne a ku koncu som našiel aspoň pár momentov ktoré ma bavili.. Niekedy treba aj oddychové blbosti ale logické diery musia menej kričať. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Netflix na začiatok leta vytasil slasher trilógiu Fear Street, kde sa každý piatok bude venovať istým časovým úsekom a mne pri pohľade na predmetné roky prichádza smutno, že dané časové rozhranie nezahŕňa aj nové milénium, aspoň do r. 2008. Na to by som sa rád pozrel najmä preto, že jedným z hlavných zámerov tvorcov tu bolo, súdiac podľa tohto prvého filmu, správne zachytiť atmosféru obdobia, čo sa aj slušne podarilo (hoci na úrovni detailov Summer of 84 či Stranger Things to nie je), mimo iného už hneď v úvode scénou s walkmanom, starým bielym počítačom, ranným vzhľadom internetu a v pozadí hrajúcou skladbou 'Fear of the Dark' od Iron Maiden, či neskôr vintage pixelovou videohrou s kostlivcami a skladbou 'More Human than Human' od White Zombie. Po obsahovej stránke relatívne výživné, nenudil som sa ani na chvíľu, po stránke filmárskej kvalitka so super štylizáciou a farbami, hudobná zložka a skladby lahodné. Cecky mi tu síce nechýbali ako ostatným nedohonencom, chýbalo mi však väčšie kvantum odkazov na popkultúru, aspoň trojnásobok by bol predstavovaný ideál. Postava všeznalého Josha (Benjamin Flores Jr.) značne sympatická, takže predstava, že bude aj v nasledujúcich filmoch je veľmi sladká. Uvidíme, čo prinesú ďalšie časti, slušný nábeh to rozhodne má. --- ♪♫ / ♪♫ / ♪♫ / ♪♫ / ♪♫ --- (x) (x – nemá súvis s filmom, ale chcem si to niekde uložiť x) (x) (x) (s/o J.F.B.) ()

Reklama

dyfur 

všechny recenze uživatele

…..celkom príjemné letné...naivné...so zastúpením skoro každého...o nejakom extra napätí sa nedalo hovoriť ,maxilmálne 10-15 roční by sa trocha naľakali....to zabíjanie-nezabítie tajomna -nadprirodzena moc nemusím.Niekto toto - túto budúcu trilogiu-prirovnal k Vreskotu...hmm tak to ani omylom ,ibaže by ste považovali automobil Citroen rovný Mercedesu.... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Půjdu trošku proti proudu, protože mě se první díl líbil ze všech nejvíc. Není to samozřejmě žádný klenot v ani jednom žánru, které to mixuje, ale tahle předehra mě v zásadě vůbec ničím neurazila. Herecké obsazení je vesměs sympatické, děj v rámci tohoto filmu i do budoucna velmi příjemně rozehrán, retro kabátek líbivý. Je to opravdu jednohubka, nenáročná, zábavná. Svůj potenciál rozhodně mohla naplnit více, ale ve výsledku z toho vychází nejlépe, takže v tom úplně problém taky není. Slasher to ale do budoucna nějakým kvalitnějším způsobem nejspíš moc neožíví. 75%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

V 90. letech byly knihy R. L. Stinea ideální volbou pro každého pubescenta. Vycházely postupně v různých edicích Tichá hrůza, Stopy hrůzy nebo Husí kůže, dnes už jejich popularita uvadla, ale vzpomínky zůstaly. Jeho cyklus ze shadysidské Fear Street dominoval Stopám hrůzy po mnoho let. Byla to vždycky sázka na jistotu, mix hororu z americké střední s autentickýma postavama, které budily respekt hlavně u mladších čtenářů. A Netflixu se sice nepodařila věrná adaptace trilogie Zrada - Tajemství - Požár, v jakou jsem doufala, ale v této filmové trilogii nabídli mnohem víc. Ucelenou poctu těm nejlepším motivům z Fear Street v novém příběhu. Všechna klišé fungují, teeni jsou napsaní skvěle, jednotlivé epochy krásně reagují na tehdejší trendy. Rok 1994 překvapí skvělým dramatem mezi Shadyside a konkurenčním Sunnyvale. Všechno šlape ve stylu pentalogie Scream. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Shadyside existuje aj v skutočnosti a nachádza sa v americkom štáte Ohio. (Real Tom Hardy)
  • Ve filmu se využívá chatovací program, ve kterém je nastaven font Calibri. Ten byl ale založen až v roce 2000 (6 let po ději ve filmu). (Malabar)
  • Film mal pôvodne vyjsť do kín v júni 2020, kvôli pandémii COVID-19 sa premiéra presunula. Netflix však rýchlo prešiel k veci a už v auguste 2020 odkúpil práva na celú trilógiu. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Netflix plánuje pokračování Ulice strachu

Netflix plánuje pokračování Ulice strachu

19.07.2022

Horor coby žánr bude zřejmě věčný. Zaprvé se dá ohnout do jakékoli podoby a zápletky, zadruhé je levný, a zatřetí si diváky vždycky najde. Ví to hollywoodská studia, a zjišťuje to už i Netflix, který… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama