Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (46)

plakát

Anthropoid (2016) 

Pečlivě budována atmosféra. Pocit beznaděje. Dobré akční scény. To jsou tři věty kterýma bych tento film popsal.

plakát

Aquaman (2018) 

Scénář není žádný zázrak. Ale ta režie. Rozhodně je. Natočit akční scénu ve tmě, ještě k tomu pod vodou, tak aby byla dokonale přehledná, a tak epická, to je umění.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Kombinovat seriózní smutný tón s humorem je nebezpečné. Ale tomuto filmu se to podařilo témeř perfektně. U stálých diváku jsou slzy téměř zaručeny. Fázování první asi hodiny mne však moc dobré nepřišlo. Zároveň i konec byl delší než by musel být a tříhodinová delka byla vyčerpávající. Což zřejmě bude asi chyba nenápadité a momenty dokonce nudné akce. Přílišné střihy, divné kamerové záběry a naduživání CGI udělalo z akčních scén nepřehledný mišmaš. Škoda. Jinak docela dobrý filmařský počin.

plakát

Baby Driver (2017) 

Popis odpovídá- nejstylovější akční film.

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Spousta myšlenek v jednom dlouhém, sofistikovaném a vyjímečném filmu. Akce je tam sice po málu, ale je dokonalá a napínavá. Miluju tempo toho filmu. Je tak dokonale pomalé, ale zároveň se nikdy nenudíte. Vizuál je skvělý, ale co byste čekali když je za kamerou dost možná nejlepší kameraman součastnosti a jedná se o pokračováni filmu Ridleyho Scotta. Absolutně nemůžu z toho jak jsou tyto filmy propojené. Je to geniální. A ten výkon od Ryana je neuvěřitelný. Téměř dosahuje kvality svého herectví v La La Landu a to dokonce i bez pomoci genia Damiena Chazella. Dost možná se právě stal mým oblíbeným hercem. Bohužel zde není Emma Stone. Už jsem si asi na to jejich geniální duo přespřílišně zvykl.

plakát

Casino Royale (2006) 

Tohle prostě není Bond. Nevím jestli si filmaři nevšimli špatné barvy Craigových vlasu nebo mě prostě jenom chtěli rozčílit.

plakát

Deadpool (2016) 

Proč se to všem líbí? Je to příšerné. Není to vtipné. Je to dětinské. Akce je ve filmu taky po málu a taky není uplně úžasná. Jediné co stojí za to jsou herecké výkony. Kvalitou srovnatelné se Suicide Squad.

plakát

Dětské hřiště (2016) 

Ten konec mi doslova vyrazil dech. Předposlední scéna je skvělá a poslední skvěle rozvíjí a zároveň ukončuje napětí a atmosféru scény předchozí. Druhá vyhrocená v tomto filmu, která funguje jako skvělý build up pro finále je rovnež skvělá. Některé věci bohužel filmu chybí, ale ty jež má stojí za to.

plakát

Dnes neumírej (2002) 

Tento film má spoustu chyb, ale také spoustu nedoceněných kvalit. Akce je nápaditá a zábavná. Herci jsou sympatičtí a Pierce je prostě nejlepší Bond a humor taky stojí za to. "Překonal váš rekord šefe" S radosti a nostalgii nadhodnocuju a doporučuju všem fanouškům blonďatého rádoby Bonda.

plakát

Faunův labyrint (2006) 

Mistrovské dílo, vytesané do skály na míru fanouškům trochu krutějších filmů. Některé scény jsou vyloženě geniální a ty zbylé od geniality také nemají daleko. Žádné zbytečnosti, žádná nuda.