Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

La La Land

La La Land (2016)

Byly oznámeny nominace na oscara a já měl jít do kina na něco neakčního spolu se svou matkou. Se 14 nominacema a téměr nulovou konkurenci jsme na něj vyrazili. Očekával jsem takovou trochu lepší Mamma Miu a hned po první scéně mi bylo jasné, že dostanu mnohem, mnohem více. Highway shot mě naplnil radostí a úžasnou náladou. Začal jsem si zpívat i když jsem neznal text. Film má relativně pomalé tempo, ale díky skvěle načasovaným, nacvičeným a zazpívaným tanečním scénam se člověk nikdy nezačal nudit. Každý zaběr tohohle filmu je užasný a vizuálně nádherný. Rád bych zde vypíchnul užasnou slow-mo & pool party scene, kouzelnou View scene, neskutečně vtipnou I ran scene, dojemnou planetarium, city of stars a audition scene a hlavně dokonalou a neskutečně originální Epilogue scene. Moc se mi také líbil příběh v pozadí, kterému obvykle říkám John Legend story. Film jsem viděl čtyřikrát a celý ho znám na zpaměť. Miluju ho a pevně věřím že si ho zamilujete i vy.

Počátek

Počátek (2010)

Inteligentní, zábavný, originálně a krásně natočený blockbuster. Christopher Nolan je genius, který si rozhodně zaslouží uznání. Víc už není třeba psat.

Kill Bill

Kill Bill (2003)

Slyšel jsem, že Tarantino je skvělý režisér. Absolutně nechápu jak ho někdo může tahkle podceňovat pouze slovem skvělý. Kill Bill je příkladně natočený, výborně zahraný a zajímavě napsaný. Paralerní kompozice Tarantinovkám svědčí. Moc se mi líbil nápad s černobilou a s animovanou scénou. Bitvy jsou skvěle nacvičené a vymyšlené, dialogy chytré a sofistikované.

Kingsman: Tajná služba

Kingsman: Tajná služba (2014)

První akční komedie, jejiž akční scény stojí za to. Takovou jízdu jsem nezažil už léta. Mattew Vaughn se pro Kingsmany zrodil. Za zmínku stojí také pěkná kamera a vtipná a originální stylizace.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Film, který mě dostal. Heath Ledger je výborný, Bale je výborný. Akční scény jsou napínavé a originální. Úvodní sekvence skvěle uvede do děje a když je na plátně Joker pláču blahem.

O těle a duši

O těle a duši (2017)

Neměl jsem moc vysoká očekávání, když jsem na letní filmové škole na tenhle film šel. Vlastně jsem ho chtěl dokonce vynechat. Teď jsem rád že jsem to neudělal, protože by to byla strašlivá chyba. Scény s jelenama jsou kouzelné. A i přes svou surovost si tento maďarský snímek udržuje svou odlehčenou atmosféru, která je budována opravdu netradičním a geniálním způsobem.

Baby Driver

Baby Driver (2017)

Popis odpovídá- nejstylovější akční film.

Titanic

Titanic (1997)

Pozor spoilery: Po Jackově smrti jsem probrečel celou noc. Při druhém shlédnutí jsem slzel i hned jak jsem ho spatřil. Dodnes si nemůžu se suchým okem poslechnout onu klasickou titanickou píseň.

Anthropoid

Anthropoid (2016)

Pečlivě budována atmosféra. Pocit beznaděje. Dobré akční scény. To jsou tři věty kterýma bych tento film popsal.