Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (3)

plakát

Svět podle Daliborka (2017) 

Velmi dobře natočený pseudodokument. Kvalitní bulvár. Zábavný bizár. Podněcuje otázky netýkající se ani tak neonacismu (protože o něm to nebylo) jako spíš formální stránky filmu, vztahu mezi filmařem a filmovaným apod.

plakát

Zmizelá (2014) 

Válka Roseových po 25 letech... Film na téma manipulace v několika rovinách, a to včetně manipulace s divákem. Kdyby v žánrovém zařazení bylo uvedeno i "komedie", byly by to 4 hvězdičky. Jestli to ale bylo celé myšleno opravdu vážně, tak maximálně za 3.

plakát

Enderova hra (2013) 

Kdyby tvůrci místo 115 min. filmu udělali seriál o 10 hodinových dílech, mohlo to dopadnout dobře, protože herci byli obsazení velmi dobře. Ovšem takhle to dopadlo neslavně - pro toho, kdo nečetl předlohu, to bude podle mého názoru těžko pochopitelné, a pro toho, kdo ji četl, je utrpení sledovat, jak film skáče po hlavních událostech příběhu, které obvykle odbyde jen pár záběry a větami. A prakticky opomíjí psychologii postav, o které kniha z velké části je. Stejně tak mě mrzela absence více bitev v bojové místnosti (bitvy jsou ve filmu dvě). Chápu, že do filmu lze tak nabitou knihu převést těžko, a celkem lze i ocenit, jak se tvůrcům do tak krátkého času podařilo dostat většinu hlavních událostí. Otázka ovšem je, proč to vůbec dělali.