Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Životopisný
  • Válečný
  • Historický

Zajímavosti k filmům (4)

Brutální Nikita

Brutální Nikita (1990)

Při přestřelce v kuchyni se utíká Nikita (Anne Parillaud) ukrýt za kuchyňské vybavení a je vidět, jak jí vypadne zbraň Desert Eagle .50 a zapadne pod sporák. V následujícím záběru ji však drží opět v rukou, jako na officiálním plakátu.

Kontakt

Kontakt (1997)

Letadlo, do kterého doktorka Arroway (Jodie Foster) nastupuje, je typově Boeing 727-200. Nesmyslem ale je jeho pět motorů - obraz musel být upravován.

Kontakt

Kontakt (1997)

Když doktorka Arroway (Jodie Foster) nastupuje do letadla, je vidět vlajka Burkiny Faso. Červená symbolizuje socialistickou revoluci a zelená přírodní bohatství této země. Vlajka byla přijata v roce 1984, kdy byla země po sérii vojenských převratů přejmenována právě na Burkinu Faso, což je v překladu „Země nepodplatitelných“. Barvy zároveň odkazují k solidaritě vůči ostatním africkým státům a zlatá hvězda připomíná vůdčí světlo revoluce.

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016)

Když Desmon Doss (Andrew Garfield) otevře Bibli tam, kde má fotografii svojí milované ženy, jedná se o část "První Samuelova 17". Zde je slavný příběh o vítězství krále Davida nad Goliášem.

Reklama