Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dokumentární

Recenze (719)

plakát

Echo (2024) (seriál) 

Nic jsem si nesliboval, ale doufal jsem v něco jako Hawkeye, který se nakonec vyvedl. Po prvním dílu jsem si řekl, jo... proč ne, zajímavý koncept, super herci. Pak to jde uplně do kytek... je to scénáristicky a režijně naprostý maglajz.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Opravdu výtečný pocit... vše vedené precizně a vypadá skvěle. Herci vybraní také tip top. Bylo by to za 5, kdyby člověk po prvních 10 minutách nevěděl, jak to dopadne.

plakát

Expend4bles: Postr4datelní (2023) 

Zatímco Rocky ze Slyových trojčat dostudoval s vyznamenáním a vydal se svou vlastní cestou, tak zbytek se trápí. Rambo tak tak dojel základku a Expendables nedají ani tu speciálku. Expendables 4 je ještě větší zbytečnost než Rambo 5. Lenost/málo prachů ve psaní, efektech a hraní. Nechápu, proč Sly ten scénář vůbec odklepl, když on sám si dává na psaní "velké" nároky. Nic no... smůla, třeba se to odpruží jako s Rockym 5.

plakát

Marvels (2023) 

Nejhorší marvelovka... bla bla... nechtěl jsem kvůli tomu jít do kina... Nakonec dobrý, lepší než poslední Ant-Man nebo Black Widow, aspoň když jste víc do sci-fi části Marvelu. Ms. Marvel je nejlepší casting/postava od původních Avengers. Iman Vellani má tolik energie/charisma a je psaná konzistentně. Ta postava rozdává pozitivní vibes v každé scéně.

plakát

Scavengers Reign (2023) (seriál) 

Jo! Parádní scifi, které přišlo uplně z čista jasna. Fantaskní, objevitelské, mysteriozní, vlastně klaustrofobické, i když příběh putuje po někonečných variacích krajiny, fauny a flóry... s dobrými postavami a jejich motivacemi. Takový mix Fantastic Planet, Akira, Stalker, Ghibli, Aldisse a určitě by se něco našlo, ale s jasně svérázným podpisem navíc. Hlavní plus tady není tolik až "originálnost" toho světa, ale že ten svět je brán jako postava a příběh se na ní zaměřuje.

plakát

Stvořitel (2023) 

Na další počin Edwardse jsem se hrooozně těšil. Trailery vypadaly super... Výsledek je smůla. Působí, jakoby Edwards točil za pochodu bez scénáře. Ten audiovizuál je úchvatný, záběry promyšlené, hlavně práce s rozměry, CGI neskutečný (obzvlášť vzhledem k rozpočtu), i ten lore zatím. Jenže čistě příběhově je tohle uplná blbina s tolika facepalm momentama, že jsme se v kině i smáli. Škoda...

plakát

Tengoku-Daimakyo (2023) (seriál) 

Bylo by to na 4*, ten svět je zajímavý a je to vydařile vedené, perfektně animované, ale opravdu nechápu tu japonskou posedlost holčičkama a vším úchylným a sexuálním kolem toho. Strašný...

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Hlavně prostědní, dejme tomu 2 a 3/4 jsou naprosto... pro milovníky oceálnů a potápění... nádhera. Prostě nádhera. Absolutní nádhera. Ten skok, doslovný, s divákem do oceánu je... zážitek, prostě jo. Technicky je tento Avatar zase vytahující ze standardu. Pecka. Začátek navazuje na předcházející 4* film ve stejném tempu. Pak skvělý prostředek v budování světa. I když koukáme na velmi malou komunitu celé Pandory. Příběh oproti minulu, zaměřený na rodinu nevýrazeného Sullyho, ale oproti minulému filmu to jede trošku více díky personálnímu zaměření, věříte tomu, protože je to prostě více o postavách. Poslední 1/4 je ale akční bláznovství, asi v dobrém i zlém, a ještě oproti jedničcě na daleko menším rozměru. Natáhlé zbytečně a ještě s přirovnáníma s dnešního světa (což v budoucnosti už snad nedává smyl, za 100 let se velrybaří s loděma... a podobné menší věci). Naprosto mě nezajímá, co mistr poručík přinesl do tohohle dílu a přinese do dalšího. Vůbec, levný záporák. A čistý levný scénárismus. Vymažte ho. A nebo z něj udělejte ještě lépe postaveného záporáka ve trojce, ale tomu nevěřím... (Postava Spidera byla pro mě ve vztahu ke všem ve filmu, včetně Sully rodiny, která ho "adoptovala" absolutní bizardnost, nikdo to postavu nevidí, má zvláštní motivace a jede příběhem bez dosahu, strašný).

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Série 1 (2022) (série) 

Začátek série mi přijde ideální... seznamujeme se, skáčeme mezi postavami, vše krásně vypadá, skvělá hudba, občas trošku táhlejší. Sem tam nějaký nesmysl, kde scénáristům vypadl um. Jenže to je horší v posledních třech epizodách, kde celá série má mířit do nějaké epičťějšího finále. Scénáristi nedokáži držet tempto s rozsahem výpravy, hudbou a kinematografií. Je tu tedy geopolitický konflikt o celý Mordor, kde žije 50 vesničanů. Nebo Sauronova infiltrace a přinesení daru elfům je vlastně jen to, že pošeptá chudákovi Celebrimborovi při prvním setkání... hele, když ti to nejde natavit, co takhle udělat slitinu... tři prsteny moci jsou na světě, elfové ošáleni. No ták...

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Udûn (2022) (epizoda) 

Budování světa mě v minulých dílech oproti většině hodnotících bavilo. Přišlo mi grandiózní a detailní. Když to ale vyústí v epickou bitvu dobra a zla o Hoštice, tak mě to z toho jinak nadšeného vlaku vysadilo.