Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adar a jeho armáda táhnou na Ostirith. (Prime Video)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (120)

DavidSe 

všechny recenze uživatele

Šest epizod. Šest neskutečně dlouhých, nudných, neoriginálních a dokonce i zbytečných (ano, mluvím o tobě 5. epizodo) epizod bylo potřeba k vytvoření potencionálně fajn děje. Bohužel, zázraky se nedějí a potenciál zůstává nenaplněn stejně jako hráz z konce dílu. Númenorejci se konečně vylodili z lodí. Přesně z těch lodí, ve kterých je víc místa než v kabelce Hermiony. Waze je následně dovedl přímo do té jedné vesnice kde jsou potřeba a my jsme svědky naprosto průměrné bitvy. Galadriel se úspěšně vyhýbá šípům a kopím, bohužel u toho působí jako Legolas z lidlu a ve výsledku to připomíná spíš vystoupení v cirkusu než bitvu. Alespoň stříkání krve a lítání orgánů z těl nepůsobí tak špatně. Opravdová akce ve finále netvoří velkou část, přesto je to zatím ten nejakčnější díl. Konec napovídá že by se v posledních dvou epizodách mohlo něco stát. Legenda praví, že spatříme i prsteny moci. ()

Paatej 

všechny recenze uživatele

Kurva já tendle seriál fakt nechápu. Kam doplula flotila Númenorcu? Jak věděli kam maj jet? Proč jedou random směrem tryskem, aniž by předtim někdo vyslal třeba skauta? Proč Galadriel věří, že Halbrand je král, když sám tvrdí že neni? Proč se seriál snaží mluvit chytře a jde jen o květnatý bláboly bez sebemenšího sdělení? Naprosto děravej storytelling bez sebemenšího worldbuildingu. Seriál tráví minuty zpomalenejma záběrama, aby pak přeskočil jakákoliv vysvětlení. Neptej se a čum na nesmysl. Bohužel otázky co mě jako diváka zajímají, nezajímá nikoho jiného. Ani vesničany, ke kterým najednou připeláší stovky cápků na koních, kde ještě předtím sedláci mlátěj sedláky - doprdele vždyť se báli a chtěli utéct a ne zabíjet svoje lidi, co to je za nesmyslnej blábol - aby všichni začli oslavovat krále, kterej ovládá teleportaci, protože jak nadjel Agarovi jinak vysvětlit neumim, a nakonec je prostě protože velkej plán smetla sopka. Jedinej dobrej moment, doufám, že sou všichni mrtvý a že už je konec. ()

Reklama

ekspert 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénaristi jsou idioti a myslí si, že my také. WTF moment za WTF momentem a ani relativně OK akce to nezachrání. Jen vypíchnu pár věcí, které byly k smíchu: (Spoilery) Past s rozbitím věže. Hloupoučký rozhovor Galadriel na lodi. Rozbíjení magic-meče kladívkem na 5mm hřebíky a prohlášení, že zničení je nad jejich um. "Epická" bitva o osud Středozemě s 30 vidláky. Zapálení vozu. "Nečekaný" deus-ex se záchranou elfa. Geniální schovka na meč. Načasování deus-ex zachránění vesnice. Opakování těch třech stejných setů jako nějaký nízko-rozpočťák. Bojové frajeřinky Galadriel. Honička ukončená deus-ex Halbrandem. Směšná konverzace Galadriel a Adara, kdy ho ještě k tomu málem podřízla. K čemu meč slouží.. měl jsem flashbacky ke slavné dýce ze SW Ep9.  No a finále večera - naprosto do očí bijící LOL "zvrat", že v pytlíku není meč! óó, jaké to překvapení a hlavně..! jak je do prdele možné, že se do pytlíku nikdo celou dobu nepodíval, když je to tak super důležitá věc? To jsou všichni debilové? ()

junglewar odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow! Tvůrci tohoto dílu zcela a naprosto rezignovali na jakoukoliv logiku a konzistenci příběhu. Už to se to naprosto rozpadlo (ten Sauronuv meč vlastně vůbec nepotřebovali). Ale zase cením střety, že když je elf neozbrojen, tak odhodí meče a jdou na pěstní souboj uprostřed šarvátky.. Bolí mě to moc, ale ty dva poslední díly dokoukám. ()

Geralt z Rivie

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poprvé se něco děje, ale až v 6 dílu? Pořád je směšné, že "zachraňování národa" se točí kolem stovky lidí z jedné vesnice. Na to, že rozpočet 1. série překonal (465 milionů amerických dolarů) náklady trilogie Pána prstenů (281 milionů dolarů) o 184 milionů dolarů a 20 let nejde vidět. Tak pořád nevím, kde ty peníze jsou. Protože trilogie pořád vypadá 100x větší, a přitom je o 184 milionu levnější. Ten epic pocit pořád cítím u trilogie, ale tady mi to přijde jako by tom pracovalo 10 lidí. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Jeden z orků při útoku na Ostirith řekne „Gimbatul“. Fanoušci Pána prstenů mohou toto slovo poznat z nápisu na Jednom prstenu. Konkrétně jde o část: „Ash nazg gimbatul,“ neboli „Jeden jim všem káže.“ (spacemaster)
  • Název epizody Udûnje odkazem na několik míst ve světě Pána prstenů. Jde o údolí hned za Černými branami, které tvoří vstup do Mordoru ve Třetím věku a také druhé jméno první Morgothovi pevnosti, jinak známé jako Utumno. Utumno znamená v řeči Quenya „podsvětí“, kdežto Udun značí „peklo“ nebo „temnou jámu“ v sindarinštině. Zde Udun symbolizuje temnotu, v níž se jižní pláně mění s výbuchem hory Doom. (spacemaster)

Reklama

Reklama