Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný
  • Komedie

Oblíbené filmy (10)

Na hraně zítřka

Na hraně zítřka (2014)

Film, díky kterému jsem "objevil" Emily Blunt. Na hraně zítřka diváka provede škálou emocí - od apokalyptického sci-fi, přes military akční podívanou s množstvím komediálních prvků až k lovesotry, která bude bavit i vaše prarodiče. Film funguje ve všech těchto rovinách a bez problémů přechází od rozmáchlé akční podívané ke komorní a inteligentní konverzaci mezi dvěma postavami (nádherný protiklad Bayových Transformers - technologického dema bez duše.) Vykreslení charakterů a vztahů mezi nimi je totiž v tomto filmu Alfou a Omegou (na vzdory obřímu rozpočtu a množství CGI efektů). Nejlepší film roku 2014, který se ve svém žánru stane klaskou. - Is there something on my face?

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Nejlepší film natočený podle komiksové předlohy. Nejdůležitější položka ve fimografii páně Nolana. Dokonalý Zimmerův motiv má pro film podobný význam jako hudba Howarda Shorea pro Pána Prstenů. - He's not our hero. He's a silent guardian, a watchful protector. A dark knight.

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Úžasné zakončení nejvýpravnější trilogie v dějinách kinematografie. U jedné z posledních scén (Šedé přístavy) brečím jako želva při každém shlédnutí. A že jich bylo.

Dvanáct rozhněvaných mužů

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)

Film odehrávající se v podstatě v jedné místnosti se dvanácti muži, vedoucími dlouhý dialog? Ano. Úžasná podívaná. Rozhodně jeden z nejlepších filmů co jsem kdy viděl.

Atlas mraků

Atlas mraků (2012)

Prvních 30 minut, než absorbujete všechny dějové linky a jejich vzájemná propojení napříč časem, asi budete uvažovat o něcem méně náročném na šedou kůru. Ale pak do sebe všechno krásně zaklapne. A za týden si to pustíte znova. Protože budete chtít. Nadčasový, krásný film.

Grandhotel Budapešť

Grandhotel Budapešť (2014)

Ani nevím kdy jsem měl z nějakého filmu při jeho sledování takovou radost. Nevím zda vzdvihnout výborné (lehce přehrávající) herce, kameru (všimněte si, že se často otáčí pouze v pravých úhlech), soundtrack, smysl pro humor nebo ušlechtilý zpsůsob vyjadřování (sem tam okořeněný přesně padnoucím vulgarismem). Nevšední podívaná. Lahůdka.

Iron Maiden: Flight 666

Iron Maiden: Flight 666 (2009)

Dokument o mé nejoblíbenější kapele. Od fanoušků pro fanoušky. Pokud jimi nejste asi nemá smysl toto dílo sledovat. Pro příznivce Železné Panny jasných 5*.