Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (102)

plakát

Dům snů (2011) 

Tak nadějně to vypadalo a tak zmateně a nudně to skončilo. Jako kdyby si někdo chtěl zahrát na Šestý smysl a myslel, že to bude fungovat v jakékoli podobě. Mnohem lepší a překvapivější pointou by byla verze, kdy celý ten příběh by byla pouze ta kniha, kterou by manželce hlavní hrdina vyprávěl. A teprve na konci to vyšlo najevo.

plakát

Správci osudu (2011) 

Přestože si na Sci-Fi moc nepotrpím, tenhle kousek mi docela zaujal! Ale dost zkazil kýčovitý konec. Chápu, že bylo potřeba potěšit i romantické diváky, ale tohle načichlo laciným Hollywoodem. Celou dobu jsem čekal na nějakou promyšlenou pointu a ono tohle. Zkrátka si celý příběh zasloužil mnohem promyšlenější závěr. Škoda.

plakát

Zkus mě rozesmát (2011) 

Scénář je jasný po čtvrthodině filmu, zas až tak na škodu to není. Jsou tu totiž zábavné bonusy, jako vypočítavé děti, správně trhlá Nicole Kidman nebo zajímavé anomálie na plastické chirurgii. Smál jsem se nespočetněkrát a to si koneckonců od komedie slibuju ne?

plakát

Černá labuť (2010) 

Maximální hodnocení nedávám jen proto, že film má neuvěřitelně nepresivní nádech, a tak to není zrovna kus, který bych si pro požitek kdykoliv pustil znovu. Jinak ale velký palec nahoru!

plakát

Román pro muže (2010) 

Dunutil nás unudil. Pár sprostých slov, pár trapných vtipů a jinak úplná nuda. Aspoň že na roztomilou Táňu Pauhovou se dalo dívat. Jinak povrchní film, který předpokládá, že divák je blbec a nebude při sledování přemýšlet. Viz sparťanští fanoušci, kteří oslavovali a skandovali při příjezdu Šimiho, ale hned při utkání ho vypískali za to, že je bývalý Baníkovec?

plakát

Ženy v pokušení (2010) 

Pro mě docela překvapení. Slušná česká komedie, která rozhodně neurazí. Toho je třeba si cenit, moc jich k vidění není.

plakát

Až tak moc tě nežere (2009) 

Film na styl Lásky nebeské. Ale hodně příběhů najednou, neustále se mýchající páry, které spíš připomínaly typ telenovely nebo alespoň romantiského seriálu. Hvězdné obsazení tomu docela dalo šmrnc, ale méně je někdy více. Slabších 60 %

plakát

Dům v temnotách (2009) 

Myšlenka dobrá, ale konec to zničil. Námět byl fajn, říkal jsem si, že mít peníze, udělám něco podobného. Koupím starý dům s tajemnou historií a budu si ho piplat a opravovat, do toho nějaké archeologické nálezy a dochové dávných předků. To má něco do sebe, ale posledních 20 minut filmu mi utvrdilo, proč je snímek řazen mezi podprůměrné filmy. Na tři hvězdy hodně přivírám oko.

plakát

Chceš mě, chci tě (2009) 

Dám tomu jako jeden z mála 5 hvězd. A to hlavně proto, že si tahle komedie zaslouží dostat se do červených procent hodnocení. Jinak bych dal asi čtyři. Vtipný Gerard Butler a správně potrhlá Katherine Heigl dali dohromady skutečně příjemnou romantickou komedii. Při sledování podobných filmů se většinou tolik nezasmějete, ale tady mi basballová a kalhotková scéna dokonale zbouraly a já polykal slzy smíchu. Pro mě to mělo všechno, co od takového filmu očekávám. I tak trochu kýčovitý konec.

plakát

Kawasakiho růže (2009) 

Další z filmů, jejichž hodnota poroste úměrně s časem. Tak jak budou pamětníci umírat a historici zapomínat. Rozhodně jde ale působivější film než třeba Zemský ráj to na pohled, hlavně asi proto, že se nesnaží být komedií. Povedený film.