Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (264)

plakát

Ad Astra (2019) 

Klidný, pokojný, pohodový a fakt dobře vizuálně podaný. To asi vystihuje celý film, netřeba nic dodávat. Na vše se nádherně kouká a z jak audiovizuální, tak z filmařské stránky se jedná o špičku. Film o tom přesvědčuje diváka v ovládání dlouhých, zamyšlených scén, skvělých monologů v Pittově hlavě, ale i v akčnějších a rychlejších scénách. Prostě bomba.

plakát

Aladin (2019) 

Tak tady není nad čím přemýšlet. Jednoznačně nadprůměrný a po všech stránkách kvalitní film. Nuda je mu cizí, pestrost až moc blízká. Pastva pro oči, po vizuální stránce naprostá bomba, 4,5 hvězdy.

plakát

Bitva u Midway (2019) 

Ta velkolepost bitev byla cítit v celém kině. Atmosféra na výbornou, děj nezastavoval a kameramani s designéry se na jejich pracovní asi dobře vyspali, protože to bylo úžasné. Od útoku na Pearl Harbor po vznešený konec završený skvělou hudbou.

plakát

Čarovný kamínek (2019) (TV film) 

Tvůrci na filmu asi nešetřili a výška rozpočtu, která, tuším, nebude malá, je vidět jak na záběrech, které v jiných pohádkách nenajdeme, tak na úžasných, skvělých a brilantních kostýmech, které by si takhle kompletních přídavných jmen zasloužilo stovky. Stejně na tom je prostředí a hra se světlem a střihem. Vizuální stránkou filmu ale klady končí a táhne se celá řada záporů, z čeho je pro mě nejvíc zarážející jeden... Proč se to sakra jmenuje Čarovný kamínek a né třeba... Hrabě a les nebo... Magický les, nebo vlastně jakkoliv, krom původního názvu. Kdyby totiž kamínek ve filmu vůbec nebyl, děj by byl absolutně totožný. (Spoiler) Hrabě by stejně přijel do vesnice a začal by kácet les, Matouš by se zamiloval do Julie, potom by přijel otec hraběte a stalo by se totéž, akorát by mu syn pravdu nepřinesl na zlatém podnose, ale dozvěděl by se jí od Julie. Chci tím říci, že linie z kamínkem (na které film jakoby stojí) je zde navíc a bez ní by film byl stejný. Další problém nastává v utahanosti děje a dlouhých dialozích, které děti (na ně je film cílený) nebudou bavit, ani jim rozumět.

plakát

Dětská hra (2019) 

Spát já s touhle hračkou v pokoji, na milimetr bych víčka nezavřel. Pochopený a nebál bych se říct bezchybně natočený horor, který nenechá diváka třeba jen minutku mimo hru. Atmosférou oplývající film s neskutečným podnícením hudby vůči sledovateli. A bože, ty lekačky? Lekačky do hororů v určitém množství patří a jak se říká... čeho je moc, toho je příliš a já osobně dávám přednost napětí a atmosféře, ale nemám absolutně žádné výhrady k lekačkám, které ač jsou na můj vkus příliš časté, pokaždé výraz diváka odrovnaj stejně- tak, jako tomu bylo u tohohle filmu, 80%.

plakát

Kameňák - Kalhotkový fantom (2019) (epizoda) 

Tak jak se nám vyvíjí nový seriál? Díl o větru, který krade kalhotky... to mluví za vše. Ale ne! Nebuďme hned tak uspěchaní, třeba to bude podané nějak kreativně s nečekaným rozuzlením. Třeba to nebude nával vtipů na sobě a bude tam alespoň nějaká koukatelná vedlejší zápletka. Ale o tomhle se asi může tomuto seriálu jen zdát.

plakát

Kameňák - Sto milionů (2019) (epizoda) 

Díla z jménem Kameňák je těžké hodnotit, to je jako kdybyste hodnotili knihu napsanou malým dítětem. Skřípavý děj s namrskanými a někdy až vlezlo vlezlými vtipy vedle sebe. Na druhou stranu je to na ten večerní relax postačující a stačí. U tohoto seriálu mě zastihly obávané předsudky, které se vyplnily. Já mám první tři díly filmů opravdu rád, a když je dávají v TV, neváhám a podívám se. Pak tu jsou ale také další dva díly, které mají vtipy naházené vedle sebe, nejsou vtipné a nezapadají do zápletky- tu vlastně Kameňák ani nemá. Tento seriál přejal s režií i stejný námět a orientuje se do posledních dvou dílů, takže relativně nuda. Dá se na to koukat, to bez debat, ale to, že jsem u toho usnul, už o tom taky něco naznačuje.

plakát

Krvavá nevěsta (2019) 

Od filmu s takovým námětem jsem čekal kapánek víc. Prostředí, herci, rychlost, to vše bylo na jedničku, ale jakožto horor film musí dá víc, než asi tak jednu povedenou lekačku a čtyři napínavé momenty. Představoval bych si víc napětí, víc zoufalosti a větší seznámení s postavami, které by zapříčinilo byť jen sebemenší lítost nad jejich úmrtím. Velkým plusem pak byly zvraty, kterých je hodně a jsou opravdu povedené, atmosféra v nich nevázne a člověku se i zatají dech. Změnil bych taky konec (spoiler), kdy po povedeném překlopení Alexe na stranu zla přichází zabití všech členů rodiny. Já osobně bych preferoval zajímavější konec a namísto zabití všech členů rodiny bych všechny nechal naživu a zahrál to trochu na psychologii. 60%.

plakát

Marie Terezie - A Woman at War (2019) (série) 

Moc jmen, jednotvárný děj a na úkor složitým politickým situacím málo objasnění o době. Od první části celkem zklamaní. 40% Druhým dílem se politika hází pomalu za hlavu a na řadu přicházející rodinné problémy, válka a církev, povedený to kousek, 70%.

plakát

Mrtví neumírají (2019) 

Satira? Kdeže né, satira by byla trošku úderově vtipná a nadnesla by se nad tématem. Horor? Kdeže né, u hororu by měl člověk alespoň pocítit náznak atmosféry vyzařující z filmu. Takže tedy komedie? No, tak pokud se dá těm hloupým pokusům o nabušené hlášky, při kterých smíchy padá kino říkat vtipy, tak by to komedie být mohla. Bohužel to ale na komedii nevidím. Možná pro tento film měli vymyslet speciální žánr, do kterého zapadají filmy bez emocí, nudné, utahané, neatmosférické, filmy, kde místo pravé hororové hudby hraje píseň s akčních filmů, která se do filmu absolutně nehodí, filmy, kde se jedná o zombie a najednou se zde objeví ufo- vše je samozřejmě nevysvětlitelné tak, aby to sledovatel nepochopil. Filmy, kde se střídá omyl za omylem a věci nedávají smysl (třeba jako proč z hrobů vylézali jen lidé? Kde byli mrtví dobytek, psi, kočky, atd...), filmy, ve kterých scénář nedává smysl a je až nápadně hloupoučký a filmy, u kterých je zabit potenciál na rozjetí vedlejších linek, protože tady vedlejší dějové linky skončili ještě před tím, než stihly začít.