Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Pohádka
  • Rodinný

Recenze (93)

plakát

Pálava - Štístko (2022) (epizoda) odpad!

Jejda, co nás to potkalo? Možná je to moje chyba, že jsem čekala něco podobného jako Vinaře, zvlášť, když je na scéně i Hřeba, ale toto je totální šlápnutí vedle. Námět - parta Pražáků na Pálavě ztratí stromek, to přece není mimo mísu. Ale výkon a to obsazení... Děrgel trága, bohužel i Bolek Polívka je tady dost mimo, i když nahradit Postráneckého není vůbec snadné. Jednu hvězdu jsem po půl hodině změnila na palec. Utrpení, vydržet až do konce v očekávání, že se něco přece jen zvrtne a dostane to nějaký šmrnc a ono houby... Vlastně houby budou až ve druhém díle.

plakát

Vohnice a Kiliján (2001) (TV film) 

Ach, ach... jak zabít celkem zajímavý námět.. Nejen hrozná rádoby pražština, ale i postsynchrony stojí za starou belu, herci se netrefují sami sobě do pusy, zoufalá česká mluva Slovenky, Strach klátí svou budoucí na stole, žádný vtip, dětská uchopitelná zápletka... navíc je to děsně uondaný. Jen by mě zajímalo, kde je ten lom, kde se natáčelo.

plakát

Mimořádná událost (2022) 

Dnes jsme se chtěli jít pobavit a po přečtení prvních recenzí byla volba celkem jasná. Vlastníci byli skvělí, tak snad se pobavíme i dnes. No a pak jsme asi tak 95 minut nezastavili bránici, dokonce stekla i nějaká ta slza od smíchu. Možná mi to dnes dokonale sedlo, možná jsem cílový divák, ale po delší době dávám s upřímnou radostí 5 hvězd. Tu pátou za home office... Vypisovat hlášky z filmu nemá cenu, ono vytrhnout je z kontextu, tak to nevyzní. Ale co by mě zajímalo - kolik kilometrů při natáčení uběhl Václav Kopta. Z druhé strany - sice se proběhl, ale zase se nemusel učit dlouhé texty :-D Díky... u mě dobrý. *****

plakát

Všechno nebo nic (2017) 

Slátanina romantických vykrádaček by se ještě dala ohodnotit snad na dvě hvězdy. Ale ten zoufalý dabing mě ubíjel od první chvíle, kdy herci otevřeli pusu. Ubohé.

plakát

Vlastníci (2019) 

Ach, jak těžce je tento film ze života!!! Jako bývalý předseda SVJ, který protáhl barák převodem z družstva na SVJ a pak bojoval za každou korunu z dotací na velkou rekonstrukci dost vím, o čem mluvím...každou schůzi se na nás vytasil nějaký Lábus nebo Veškrnová s nějakým dokonale promyšleným chujovským nápadem nebo návrhem nebo dotazem, donekonečna se opakovalo, psalo vyvěšovalo a stejně to bylo marný, bylo to marný, bylo to marný! Ten stav, kdy Voříškové hrábne - taky ze života. Ty jo a ty výtahy od druhého patra. A ti v přízemí nechtějí zateplit střechu a ti pod střechou trvají na tom, aby se zamkl výtah v přízemí, ti uprostřed v zimě nepouští topení a ve společných sklepech někdo kvasí zelí a smrdí celej barák, puboši chodí hulit trávu do sušárny a čidla svítí i 5 sekund poté, co paní drbna zaleze za dveře a panikové kování je rozbité, protože dveře nejdou zamknout zevnitř. A můžeme si nechat udělat dřevěná okna? NE, prostě NE A vy si za to předsedování berete peníze? ANO, já to dělám za peníze, chcete to jít dělat místo mě? Ne? Proč? Je to přece snadné a jsou za to ty prachy!! :-DDDDDD A i tu Melíškovou jsme měli, sice v pánském provedení, ale v souladu se stanovami... Dokonalá práce. Myslím, že v tomto filmu se každý předseda najde :-D Bohužel nakonec dávám jen 4****, protože jsem nepobrala konec. Myslím, že se to mohlo dotáhnout o kousek výš, Majer s Hádkem už byli z jiného družstva... Ale fakt jsem se upřímně bavila. Díky.

plakát

Poslední aristokratka (2019) 

Na Aristokratku jsem se těšila, protože jsem četla všechny díly. A to byla asi ta velká chyba. Protože absolutně nebyla naplněna má očekávání. Bohužel mi nesedí ani herecké obsazení a tak asi výkon Elišky Balzerové byl nejsilnějším dojmem. Zklamání.

plakát

Ježek Sonic (2020) 

Svišti o Sonikovi básní od Vánoc, ale mně se fakt nechtělo. Zjištění, že v jedné z hlavních rolí hraje Jim Carrey mě v tom ještě ujistilo. Že se mi nechce. Občas jsem přečetla nějaký komentář, pořád nic. Dnes mě zlomili, tak jsem šla. Vybavena sluchátky a bednou popcornu. A nakonec jsem jen křoupala a smála se a dobře se bavila. Od první minuty svižné tempo bez hluchých míst, pořád jsme byli v očekávání. A ten Carrey se díky kníru celkem dobře do filmu zařadil a nakonec jsem fandila s dětmi, aby už byl konečně na houbové planetě. Poctivé 4****.

plakát

Slunečná - Sázka (2020) (epizoda) 

Asi jsem cílová skupina, mně se to prostě líbí.... Představení hlavních hrdinů, rozehraná hlavní linie, lehce odpočinkové téma a sympatické obsazení. Drama ohledně prodeje statku a zfalšovaného mailu tatíka, hnusná Batulková shazuje vinu za nehodu na potencionální snachu, mládežníci se baví po pražsku, drbny se předhánějí v buzeraci podpantofláků, tatík duch mi vůbec nevadí, naopak mi bylo líto, že nepřišel, když Týna skolila ten strom. Jen ten traktor byl trochu přitažený za uši. Doufám, že to bude pokračovat v tomto sympatickém duchu... Zatím 4 hvězdy..

plakát

V karavanu po Slovensku - Epizoda 1 (2020) (epizoda) 

Slovensko znám a miluju, mám ho celkem dost procestované a tak jsem byla zvědavá, s čím Dalibor Gondík přijede. Vzpomněla jsem si na 7 let starý slovenský "cestopisný" seriál Vo štvorici po Slovensku, který uměl pobavit, přitom ukázat krásy a zajímavosti Slovenska a čekala něco podobného. Přišlo však velké zklamání. Hned úvodní instruktáž ohledně "karavanu". Koho to zajímá? Ještě firma a cena za pronájem a je to kompletní... Hlavně ho dát do roviny, jasně.. Záběry z dronu pěkné, ale tolik památek se minulo, jen abychom koukali na lov jesetera. Jasně, já, běžný smrtelník, pojedu chytat jesetery na Slovensko. Mlýn na kůlech byl zajímavý. Proč ale Gondík nikoho z těch účinkujících nepozdravil? Čachtický hrad dobrý, čipky dobrý, malování - no potěš makovice. Toto není ani cestopis, ani propagace cestování s karavanem ani Slovensko z dronu.. je to plytké nic. Zatím jedna hvězda, ani nevím za co. Ráda přidám, když přidá Gondík...

plakát

Manžel na zkoušku (2018) 

Za mě všechno špatně. Jak mám ráda Přes palubu, tak toto je tak těžce bez vlastní myšlenky, že ani netuším, za co jsem tu jednu hvězdu dala. Bez ohledu na to, kdo to režíroval, kdo hraje koho a co, za mě ne..