Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Drama
  • Pohádka

Recenze (14)

plakát

Správci osudu (2011) 

Ani Matt Damon a pár dobrých, byť neoriginálních, nápadů bohužel nestačí vyvážit dřevěnost Emily Blunt, celkovou naivitu a hlavně ubíjející nudu většiny stopáže. Patrně nejnudnější a nejzbytečnější zprácování předlohy Philipa K. Dicka :-( a velký zklamání. Jedna * za několik málo nápadu a scén, který nenudily.

plakát

Rock života (2011) 

Jako dokument to vůbec nefunguje. Jedna hvězda za "pařeza" Oldu Říhu, druhá za hudbu...

plakát

Jak se ševcem šili čerti (1975) (TV film) 

Lehký nadprůměr mezi papundeklovými pohádkami. Kýčovitý Kemr moralizující s výchovným podtextem to dost kazí, bez něj bych dal o hvězdičku víc.

plakát

Tak mi tedy řekněte (2004) (pořad) odpad!

Holzmann zaslouzi 5* jako vzdy, dramaturgove a strihaci v Ceske televizi NULA jako temer vzdy. Naprosto nepochopitelna ukazka debility v hlavach ceskoteleviznich aktivistu a doprdelistu. Nechapu, koho napadlo nechutne zprznit vynikajici Holzmannovo scenky snuskou normalizacnich pisni, nechapu, kdo to schvalil, a kdo to rozhodl vysilat, ale bohuzel vim, kdo to zaplatil... ;( Holzmann 5 *, lemplove v CT NULA

plakát

Číslo 9 (2009) 

Skvělý zpracování a výtvarný řešení, akční scény, všechny odkazy na steampunk a (post)apokalyptický díla, roztomile naivní poetika, temná architektura, originální hrdinové, ... bohužel to všechno stahuje dolů slabý podprůměrný scénář, lineární příběh bez překvapení, plochost charakterů, spousta klišé a nedotažených nápadů, a navíc ne úplně povedený konec. Pokud by "Devítka" měla poloviční stopáž, tak by se pro mě jednalo o nejlepší a nejorinálnější animák. Anebo, ještě líp, pokud by se povedlo všechny nápady a náznaky dotáhnout do konce (a že jich v tom filmu je...). U tohoto filmu celkem chápu, že ne každýmu stačí atmosféra světa a aura postav na 4* jako mně ;)

plakát

Nejkrásnější věk (1968) 

"Neherci" filozofující o životě a cypovinách - to já rád ;) A že tady jich je pořádna sbírka... ať už uhlíři v hospodě debatujou o ženských a "co by, kdyby...", nebo důchodci předhánějící se, kdo je větší hřebec... Nicméně spíš to na mě působí jako pásmo samostatných scének než ucelený film, proto "jen" 4*

plakát

Šifra Karla Velikého (2008) (TV film) 

Německá kopírka všech (ne)možných dobrodružných filmů. Ale není to tak špatný (bohužel), aby to bylo parodií sama sebe, takže pobaví snad jen naivitou příběhu a dialogů a nechtěným přehráváním...

plakát

Dynamit v zeleném (1968) 

Možná jsem se na to neměl dívat po letech znovu a jen si ponechat nostalgické vzpomínky. Takhle jednu hvězdičku strhávám, protože atmosféra ani "poetika" Jerry Cottona bohužel není tak vychytaná, naivita příběhu není tak zábavná, a hudba není tak dokonalá. Navíc scény před plátnem mají k dokonalý iluzi hooodně daleko :-)

plakát

Hrabě Káčula (1988) (seriál) 

Dodneška zábavná kombinace kačerů a upírů. Dokonalý dabing je pouze k prvním 6ti dílům, za ty další musím hvězdičku strhnout... Každopádně i po letech je to znovu vtipná zábava :)

plakát

Maltézský sokol (1941) 

Viděl jsem to teď po téměř 20 letech a musím jednu hvězdičku ubrat. Atmosféra není tak noir a Mary Astor není tak fatal, jak jsem si pamatoval. Ale pořád klasika :-)