Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (13)

plakát

Profesionál (1981) 

Ach, tenhle film je s každým zhlédnutím lepší a lepší. Úžasný příběh o tom, že zrada má být potrestána, i když člověka může stát život. Belmondův odzbrojující a přirozený herecký projev a Morricone se svou mrazivou a emotivní melodií uhranou kde koho. Hossein je zde prvotřídní svině a duel mezi ním a Belmondem je paráda jako vystřižená z ňákého westernu. Atmosféra, která se dá krájet. Finále jak má být i se slzou v oku. Děkuji.

plakát

500 dní se Summer (2009) 

Na tomhle filmu mi vadí jediná věc a nikdo se mnou nebude souhlasit, nelíbí se mi Zooey Deschanel. Nicméně strašně příjemná, romantická, hravá a upřímná vztahovka s inteligentním scénářem, která není typická jako většina. Musím říct, že jsem se dokázala vžít do hlavních postav a prožívat s nimi jejich rozchody a plané naděje. Tolik přirozených pocitů a nálad. Vtipné a radostné momenty jsou střídány smutkem a depresí. Holt lásce se poručit nedá. Musím vyzdvihnout i naprosto skvělý soundtrack.  Ps.: Expectations or Reality se povedlo na jedničku.

plakát

Jurský park (1993) 

“Na ničem jsme nešetřili”, což ani Spielberg ne. Naprosto nestárnoucí a co do efektů revoluční film a učitě jedna ze srdcovek z mého dětství. Nezapomenu jak jsem jako malá u spousty scén ani nedýchala a připadala si součástí toho fascinujícího oživení dinosaurů. Postupně budovaná napínavá atmosféra s fungujícím humorem a hláškami a v neposlední řadě nesmím opomenout nádherný hudební doprovod, dotvářející celkový audiovizuální zážitek. Ps.: Nezapomeňte, že příroda si vždy najde cestičku.

plakát

Vlasy (1979) 

Na muzikály moc nejsem, ale toto je jedna z výjimek. Že zrovna náš Forman dokáže tak skvěle vykreslit hippie atmosféru? Docela obdiv, ale mám radši jiné jeho filmy. Každopádně Vlasy, na které se zrovna teď dívám bez vlasů a marihuanu teprve zkouším, obsahují vše - humor, drama, smutek, přátelství a samozřejmě krásné písně a choreografie. Závěr filmu se skvělým hudebním podkreslením utkví v hlavě na hodně dlouho. Peace

plakát

Slova (2012) 

Nešťastný autor vypráví příběh o tom, jak nešťastný týpek vydá knihu, kterou nenapsal, ale opsal rukopis jiného nešťastného autora, vyprávějící svůj příběh. Takže z toho máme 3 přiběhy z nichž ani jeden není nijak zvlášť zajímavý. Do toho neustále Bradley oneface s hudbou co má vzbuzovat emoce. Takové celé unylé, zdlouhavé s čekáním na Godota, protože ve výsledku se vůbec nic nestane, jen jsou nakonec všichni pořád nešťastní. Ps.: Krást se fakt nemá.

plakát

Slunovrat (2019) 

Dosti dlouhé, ale slušně natočené psycho. Nicméně zvědavost vám nedá nevydržet do konce. Od první chvíle je totiž cítit něco znepokojivého, bizarního co vytvoří závěrečnou vyhrocenou zápletku. Jako takhle, jestli přemýšlíte zda vstoupit do ňáké sekty Jehováků, hárajících Krišnů, Vesmířanů a já nevím jakých dalších vymývačů mozků, tak nutno předtím vidět tento film, protože to vůbec nemusí být horor.

plakát

Erin Brockovich (2000) 

Poutavý příběh založen na skutečné události. Mě prostě ta postava Erin baví. Bezprostřední, držkatá, výstřední a odhodlaná ženská s touhou pomoci lidem a vyhrát boj za spravedlnost s obrovskou korporací a co víc, ještě u toho vypadat sexy.  Ps.: Kdybych někdy potřebovala chůvu pro své děti, tak jedině Aaron Eckhart a nikdo jiný.

plakát

Seznamte se, Joe Black (1998) 

Jednou za čas se ráda nechám vtáhnout do atmosféry tohoto filmu, výrazně podpořenou podmanivou hudbou, která je opravdu krásná. Emočně vás však naprosto vyždímá. Ale jestli mě na onen svět má doprovodit právě Brad Pitt, budu určitě  v klidu.

plakát

Samotář v Seattlu (1993) 

Takový ten romantický osudový film, jenž vám vykouzlí úsměv na tváři. Za čtyři, jelikož Lásku přes internet mám radši. Ps.: Žádnému chlapovi bych nepřála ženskou, co se směje jako hyena.

plakát

E.T. - Mimozemšťan (1982) 

Nezapomenutelný film s velkým srdcem pro všechny děti, včetně těch skrývajících se v nás dospělých. Skvělá hudba, nelze nebrečet. E.T. volá domů.